Od začátku z ostra

Blackhawks za sebou mají teprve 2 dny přípravného kempu, ale již teď je znát, že ho všichni hráči berou vážně a makají na plné obrátky. Trenér Joel Quennville vede svůj první přípravný kemp Blackhawks, neboť mužstvo převzal loni po 4 zápasech základní části. v úvodu kempu si řekli o místo v sestavě Brent Sopel a Jake Dowell.

Bohužel letos Blackhawks nezveřejnili na svých stránkách rozdělení hráčů do 3 týmů, jako obvykle a ani nejsou zprávy z utkání mezi těmito týmy. Částečné informace přinášejí novináři. Sopel v prvním utkání vstřelil 2 góly a i druhý den předváděl dobré výkony, čímž zatím předčil Aarona Johnsona a Jordana Hendryho v souboji o místo 6. obránce. Sopel loni odehrál pouhých 23 utkání a zbytek sezony byl na listině zraněných kvůli poraněnému loktu. "Bylo to opravdu něco velmi vážného," řekl o svém zranění Sopel. "Museli mi uříznout šlachu a znovu ji připevnit. Trvalo dlouho, než se to zlepšilo, ale muselo se to udělat. Styl, kterým hraji, si vybírá daň na mém těle."

Pokud Sopel udrží výkonnost po celý přípravný kemp, místo v sestavě má jasné. Byl by tak ve 32 letech s 11 sezonami v NHL nejzkušenějším bekem Blackhawks. Jeho hlavní devizou, kterou může poskytnout Blackhawks je blokování střel a zodpovědná defenzivní činnost. Loni zablokoval 45 střel v 23 utkáních. "Na konci roku nebyl v týmu, ale má zatím skvělý kemp," řekl o Sopelovi trenér Quenneville. "Když se podíváte na obsazení naší modré lajny, tak nemáme tolik hráčů, jako jsme měli dřív, ale líbí se mi někteří hráči v kempu a on je jedním z nich."

O místo v týmu si říká také Jake Dowell, který se o něj přímo rve. V neděli i v pondělí se totiž při utkání popral s protihráčem. V pondělí to bylo s o dost větším Brynem Bickellem. "Soupeřím s několika kluky a chci, abych všichni věděli, že to myslím vážně a že se chci dostat do týmu," řekl v pondělí Dowell. "Každý dělá všechno, co může, aby se předvedl a upozornil na sebe. To je přesně to, co zkouším udělat a budu v tom pokračovat."

"Jake měl opravdu dobré 2 dny," řekl Quenneville. "Kemp je hodně fyzický a všichni tvrdě pracují. Nikdo nevypadá spokojeně."