Chicago těsně zvítězilo i ve druhém utkání

Hawks dokázali získat i druhý zápas na domácím ledě. Oba týmy se tentokrát soustředili na obranu, moc slibných šancí k vidění nebyl. Chicago rozhodlo dvěma slepenými brankami Hossy a Eagera v závěru druhé části a po přestávce se pak místy výraznému tlaku Flyers ubránili. Spolehlivý výkon podal brankář Antti Niemi, ve třetí třetině ho překonal jen tečovanou střelou Gagne.

První třetina druhého utkání finálové série přinesla o poznání méně vzrušující hru než úvodní duel. Diváci mnoho brankových příležitostí neviděli a do šaten tak šla obě mužstva bez změny skóre.

Chicago do zápasu svou sestavu neměnilo, Philadelphia přichystala dvě změny. Dan Carcillo nahradil v kádru Jamese van Riemsdyka a prohodil si místo se Simonem Gagnem. Flyers tak pro toto utkání zvolili spíše trojici rovnocenných ofenzivních útoků. V obraně pak Ryana Parenta, který v minulém střetnutí odehrál jen jedno střídání, nahradil Oskars Bartalis. Do branky se opět postavil Mike Leighton, na druhé straně nechyběl Antti Niemi.

Hawks si v první části úvodní třetiny vypracovali snad jen solidní šanci Patricka Sharpa, který střílel nebezpečně po vyjetí od mantinelu. Flyers kontrovali povedenými ranami Dannyho Briera a Gagneho. V závěru třetiny pak získali Hawks dvakrát výhodu přesilové hry a zejména při druhé příležitosti měli několik šancí po střelách z dálky. Leighton ale neinkasoval ani proti šikovné teči Patricka Kanea.

První dvacetiminutovka ukázala, že oba týmy chtějí přidat na důrazu, aktivní byl v tomto ohledu hlavně Carcillo, na druhé straně byl pak vidět Ben Eager. Kompaktnější obrany pak znamenaly snížení počtu brankových příležitostí a gólmani tak moc nepříjemnosti řešit nemuseli. V jednu chvíli byl sice náznak slibné šance na obou stranách kluziště, zapomenutému Scottu Hartnellovi ale při zpracování puk přeskočil hokejku, Kane na druhé straně pelášil za pukem do otevřeného prostoru z ofsajdové pozice.

Druhá třetina začala v podobném duchu v jaké se nesla první část, hra se chvílemi často přerušovala a oba týmy se soustředily hlavně na obranu. Postupně jsme ale viděli před stále více zajímavostí před oběma brankami. Po návratu z trestné lavice měl výraznou šanci Mike Richards, Brentu Sopelu přeskočil kotouč a kapitán Flyers byl sám před Niemim, který jeho přízemní střelu ale vytěsnil. Stejný hráč měl později dobrou možnost po chybě Krise Versteega, Niemi byl opět připraven. Leighton musel zasahovat hlavně po střele Duncana Keitha z protiútoku, později pak dobře střílel Marián Hossa, gólman hostí ale puk udržel pod betony.

Další větší možnost měl Arron Asham, po pěkné křižné přihrávce vypálil Niemimu do protipohybu, domácí gólman ovšem poněkolikáté v utkání pohotově švihl lapačkou. Philadelphia byla brance blíže, gólově se ale jako první prosadili domácí. Flyers nevyhodili puk ze třetiny, Brent Seabrook přenesl na Keitha, který šikovně našel na středu Patricka Sharpa. Bývalý hráč Flyers rychle vypálil na Leightona, který puk neutlumil a Hossa z dorážky přehodil jeho beton. Hned v následujícím střídání pak zdvojnásobil vedení Hawks Eager. Philadelphia se pouštěla do slibného protiútoku, nepříliš přesnou přihrávku ale zastavil Dustin Byfuglien a posunul na Eagera. Ten si potáhl kotouč a přes Matta Carla překonal povedenou ranou Leightona na lapačku.

Zaskočenou Philadelphii mohl dorazit opět druhý útok. Sharp na hranici pravidel vybojoval kotouč na modré, Leighton ale pokus Troye Brouwera kryl a Hossa při dorážce prováhal vhodný čas na zakončení. V samém závěru třetiny se tak Philadelphia nadchla k náporu, Niemi ale střelu Jeffa Cartera vyrazil a při následním závaru udržel puk před čarou. Flyers ale získali výhodu přesilové hry.

Početní výhodu ze druhé části sice hostující tým nevyužil, následující přesilovku už ale ano. Dvakrát nepříjemně vypálil Gagne, Niemiho ale překonal až svým třetím tečovaným pokusem po posunutí od Richardse od levého mantinelu. Flyers tak 15 minut před koncem třetí třetiny snížili na rozdíl jediného gólu a přidali na aktivitě. Niemi často zasahoval s obtížemi, náporu Philadelphie ale odolávat většinou s jistotou. Největší příležitosti si vypracovávala hlavně Richardsova lajna, k brance neměl daleko ani Brierův útok.

V závěru se pěknou kličkou dostal za Sopela Ville Leino, Niemi ale jeho střelu po ledě vyrazil. Necelé dvě minuty před koncem Philadelphia odvolala brankáře Leightona a ještě více zatlačila Chicago v jeho třetině. Obrana Hawks ale vedení ubránila, Sharpovu střelu do prázdné branky navíc zastavila tyčka.

Diváci v United Center viděli o poznání defenzivnější utkání. Oba týmy se soustředily spíš na to, aby neudělali chybu a útočníci se nedostávali často do přečíslení. Chicago mělo více ze hry v první polovině utkání a v závěru druhé části dvěma slepenými góly rozhodlo. Ve třetí třetině měla Philadelphia tlak, blízko brance byla ale jen po tečovaných či sražených střelách. Hawks se mohli opřít o spolehlivého Niemiho a ačkoliv dostal jen minimální prostor, vždy byl hodně vidět Eager. První útok zůstal opět za očekáváním, Hawks ale i druhé utkání na domácím ledě zvládli.

„Antti je celý rok a celé playoff skvělý, na konci nás hodně podržel. Měli nějaké šance, ale Antti byl připravený a pochytal je,“ chválil brankáře Antti Niemieho Ben Eager. Ke svému gól pak dodal: „Docela to umím. Na tréninku se mi střelba daří. Měl jsem trochu štěstí, ale jsem rád, že se mi střela povedla.“