Blackhawks podepsali bitkaře Johna Scotta

Chicago sice nemá pro letošní trh s volnými hráči velké plány, přesto už 1. července přivedl GM Bowman první posilu. Hawks se dohodli na smlouvě s obrovitým bitkařem Johnem Scottem, dosud obráncem Minnesoty.

Sedmadvacetiletý Scott nebyl do NHL nikdy draftován, do organizace Wild se dostal v létě 2006 poté, co skončil na universitě Michigan Tech (předtím půosbil v Chicago Freeze, mužstvu nižší středoškolské ligy). Po dvou leteech na farmě v Houstonu poprvé okusil NHL a loňskou sezonu už strávil jen v hlavním týmu Minnesoty. V 51 zápasech vstřelil jedinou branku a na jednu další přihrál, vyloučen byl na 90 minut.

Scott je 203 cm vysoký a 117 kg vážící golem, kteýr na hřišti neohromí bruslařskými dovednostmi nebo šikovností. Jeho jediným úkolem je chránit své spoluhráče, ačkoliv v minulé sezoně si v kádru Wild zahrál docela dost. Těžko nyní soudit, jak velký prostor dostane v Chicagu, Hawks jeho angažováním ale chtějí uklidnit hokejovou veřejnost, když s odchodem Byfugliena, Ladda a Eagera přišli o velkou porci tvrdosti. Dá se ale předpokládat, že Scott zastane pozici sedmého obránce, případně třináctého útočníka a na led se podívá pouze v utkáních, kdy se dají očekávat těžkosti.

Smlouva je dvouletá, s platem 512 500 dolarů.

Profil Johna Scotta na HockeyFights.com