Do Chicaga přichází Tyler Johnson z Tampy Bay

GM Stan Bowman v úterý pokračoval v odvážných výměnách a dohodl se s Tampou na přestupu zkušeného útočníka Tylera Johnsona. Ten Lightning pomohl dvakrát k zisku Stanleyho poháru a týmové úspěchy slavil i dříve: z MS hráčů do 20 let si přivezl zlato a titul vybojoval jak v AHL, tak v juniorském Memorial Cupu. Johnson je útočníkem menšího vzrůstu a v posledních letech nenaplňuje očekávání, která sebou nese jeho smlouva s platem 5 milionů dolarů. Ta mu navíc vyprší až za tři roky a Tampa, kde postupně přišel o větší prostor, delší dobu usilovala o jeho odchod. Z listiny volných hráčů si jej zadarmo nikdo nevybral, zdařila se až výměna s Chicagem. Blackhawks do Tampy poslali smlouvu Brenta Seabrooka (6,875 milionů také do roku 2024) a od Lightning navíc získali volbu ve 2. kole draftu 2023. Johnson loni nasbíral 22 bodů (8+14) v 55 zápasech a celkem má v NHL odehráno téměř 600 utkání, ve kterých nastřílel 161 branek a na 200 přihrál. V playoff nastoupil do 116 střetnutí a přidal 65 bodů (32+33). V Chicagu americký hokejista, který zítra oslaví 31. narozeniny, zastoupí odcházejícího Piuse Sutera, i on může hrát jak na centru, tak na křídle, navíc je dobrý na vhazování a i přes neodpovídající plat by měl ve třetím útoku odvést užitečnou práci.

„Především bych chtěl poděkovat Brentovi (Seabrookovi) za to, jak vstřícně se k této výměně postavil. V průběhu celé své kariéry měl tým vždy na prvním místě a my si vážíme toho, jak výrazně se podílel na úspěších našeho klubu,“ uvedl GM Stan Bowman. „Budeme tu na něj vzpomínat jako na vítěze a navždy bude členem naší rodiny Blackhawks.“

„Tyler Johnson podpoří náš útok svou velkou šikovností a univerzálností, zároveň umí bránit a jeho zkušenosti z bojů o titul vnímám jako velké plus. Těšíme se na to, že do sestavy hned zapadne a bude brzy přínosem,“ doplnil Bowman.

  • Tyler Johnson

    Johnson USA

    33 let, Střední útočník
    Chicago v této sezoně:
    17 gólů a 14 asistencí
  • Brent Seabrook

    Seabrook CAN

    39 let, Obránce
    Členem klubu: