Lukas Reichel se trefil dvakrát proti Kazachstánu

Dvě utkání následující po jasné porážce se Švédskem už Lukasi Reichelovi i celému německému týmu vyšla o poznání lépe. Zatímco na výhře 8:1 s Lotyšskem se Reichel podílel dvěma asistencemi, proti Kazachstánu přispěl k vítězství 8:2 dvěma góly. V polovině utkání se opřel do puku po chybě soupeře v rozehrávce a přesnou ranou zvýšil na 4:1. V půlce třetí třetiny pak Reichel zakončil pohlednou kombinaci Němců v situaci 3 na 3 a takřka před prázdnou brankou měl relativně pohodlnou úlohu. Ve třech utkáních tak nasbíral celkem 4 body (2+2) a Německo nyní drží třetí příčku v ostravské skupině, ačkoliv má zápas navíc.

Connor Bedard se trefil také ve svém třetím utkání na turnaji, když v polovině střetnutí s outsiderem z Rakouska zvyšoval už na 5:1 pro Kanadu. Jenže Rakušané pěti (!) zásahy ve třetí třetině dokonale zaskočili svého protivníka a vynutili si prodloužení, které však rychle ukončil Tavares (Toronto) a zajistil kanadské reprezentaci hořkou výhru 7:6. S Norskem pak Kanada uspěla 4:1, Bedard si ale do statistik zapsal jen menší trest a -1. Po čtyřech zápasech mají Kanaďané na kontě 11 bodů (stejně jako Švýcarsko) a jsou v pražské skupině o bod druzí za domácím Českem, které má však o jedno utkání navíc.

Američané jsou ve skupině B také na druhém místě za dosud suverénním Švédskem. Na výhře 5:0 nad Francií se jednou asistencí podílel Seth Jones a Alex Vlašić bodoval při pátečním vítězství 4:1 v duelu s Polskem.