Brent Seabrook prodloužil o 3 roky

GM Dale Tallon dnes oznámil, že Blackhawks prodloužili smlouvu s obráncem Brentem Seabrookem o 3 roky. Během této doby by si měl vydělat 10,5 milionu dolarů, což je v průměru 3,5 milionu za rok. V současnosti vydělává necelý milion.

"Brent Seabrook je jedním z našich základních hráčů a cítíme, že má skvělou budoucnost," řekl Tallon. Seabrook je velkou součástí našeho týmu a jedním z jeho vůdců. Bude důležitou součástí našeho týmu v budoucích letech."

"Jsem nadšen, že budu pokračovat v kariéře s Blackhawks," řekl Seabrook. Město Chicago je skvělé a opravdu rád hraji pro naše skvělé fanoušky. Při včerejším zápase byla vynikající atmosféra a tým opravdu oceňuje podporu našich fandů."

Dvaadvacetiletého obránce si Blackhawks vybrali v 1. kole v roce 2003. Součástí týmu Blackhawks je pak od podzimu 2005 a nyní tedy hraje svou 3. sezonu v NHL. Za tu dobu odehrál 208 zápasů, ve kterých nasbíral 75 bodů (16+59) a 216 trestných minut. Letos má zatím na kontě 58 zápasů s 19 body (7+12) a 52 TM.

Seabrook je třetím hráčem, se kterým GM Tallon prodloužil během této sezony smlouvu o delší dobu. Dalšími byli Patrick Sharp, který by se stal v červenci stejně jako Seabrook chráněným volným hráčem, a Brent Sopel, který by se stal nechráněným volným hráčem.