Blackhawks zveřejnili seznam hráčů na výměnu!

Bob McKenzie z TSN ve svém včerejším blogu napsal, že Blackhawks včera v noci amerického času rozeslali všem klubům e-mail, ve kterém dali na vědomí, že 8 hráčů je k dispozici na výměnu. Jedná se o Khabibulina, Havláta, Langa, Ruutua, Lapointa, Perreaulta, Zyuzina a Bourquea.

Na seznamu není žádné překvapení, jedná se o hráče, kterým buď končí v létě smlouva nebo Blackhawks předpokládají, že by o ně mohl být zájem a v současné situaci by mohlo být pro tým přínosnější, pokud za ně získá náhradou mladíky nebo drafty.

Kardinální chybou se ale zdá být fakt, že Hawks s takovýmto seznamem vůbec přišli. Je to sice zřejmě v komunikaci mezi GM běžné a pro dnešní uzávěrku jen jakési vodítko. Nicméně o tom, že se Chicago s těmito hráči za vhodných okolností rádo rozloučí, všichni vědí a pokud by byl seznam vnímám jako jakási definitiva, že nikdo jiný vyměněn nebude, mohl si Dale Tallon zbytečně svázat ruce.

Ještě větším problémem je fakt, že seznam unikl na veřejnost. Pokud některý z hráčů na seznamu zůstane po uzávěrce v Chicagu, jeho loajalita pochopitelně utrpí velké šrámy. Jmenovaní hráči si jsou jistě vědomi nastalé situace, ale v tuto chvíli se můžou cítit právěm rozhořčeni.

Uzávěrka přestupů je dnes ve 21.00 středoevropského času.