Q&A s Jamesem Wisniewskim

Obránce Jasen Wisniewski podstoupil v březnu operaci kolene, ale nyní je již opět v přípravě na novou sezonu. Byl jedním z 20 hráčů Blackhawks, kteří se zúčastnili předkempového kempu minulý týden v Edge v Bensenville, a zde ho vyzpovídal webmaster oficiálních stránek Blackhawks Adam Kempenaar

Adam Kempenaar: V březnu vám operovali vazy v pravém koleni. Jak se teď cítíte?

James Wisniewski: Cítím se skvěle, přes léto jsem tvrdě pracoval. Postupně sem začal na sobě pracovat od začátku dubna. Moje koleno se cítí skvěle, otáčení je zatím trochu pomalejší, ale dopředu a dozadu je to jako dřív.

AK: Přes léto jste trénovl v Chicagu?

JW: Strávil jsem tu něco přes měsíc. Během léta jsem přijel asi na týden, abych zjistil jakým způsobem a na jaké úrovni mohu trénovat. Rehabilitace se nesmí uchvátat. Zažal jsem s minidřepy a potom po 2-3 týdnech sem se vrátil, abych zjistil, co dalšího mohu dělat. Na trvalo sem se vrátil začátkem srpna a začal s plyometrií a teprve před 2 týdny jsem dostal povolení hrát.

AK: Poprvé jste byl na lědě teď v předkempovém kempu?

JW: Povolení bruslit jsem dostal začátkem srpna. Sám jsem bruslil 3x nebo 4x a přd tímto kempem jsem bruslil 5x nebo 6x. Bylo to opravdu lehké. Natolik jsem svému kolenu nevěřil a něchtěl jsem nic uspěchat. Bude to dlouhá sezona. Těším se na ní.

AK: Je teď něco, co ještě nemůžete udělat?

JW: Nemám ještě povoleno příliš skákat a playometrii nemám takovou jakou jsem měl při přípravě na minulou sezonu. Pořádně na kole jsem začal jezdit koncem července. Snažím se trochu to dohonit než začne kemp. Jde to pomalu. Stále mám ještě další měsíc, než začně sezona a budu tak pokračovat den po dni a uvidíme, jak se budu cítit.

AK: Před několika týdny jsme hovořili o vaší celkové kondici, že se cítíte lépe než kdykoliv předtím. Jaký podíl na tom má vaše dieta?

JW: Dietu mi vytvořila naše specialistka na výživu, Julie. Cítím, že se mé tělo zbavilo tuku. Cítím se nabitý energií, ne unavený nebo slabý. Cítím se skvěle. Osobně si myslím, že jsem v nejlepší kondici, co jsem kdy byl. Možná celkově tolik nevydržím, protože jsem začal na plno makat pozdě, ale to se zlepší.

AK: Toto bude první přípravný kemp, kde se očekává, že budete jedním ze 6 top obránců. Jak to ovlivňuje váš přístup ke kempu a vaši mysl?

JW: Přístup k přípravnému kempu mám takový, že si musím vybojovat místo v sestavě. Bude zde několik dobrých obránců, kteří se do sestavy nedostanou, ale to je realita. Nechci být jedním z nich. V kempu budu pracovat tak tvrdě, abych si zajistil místo v sestavě pro tento rok.

AK: Co tento rok očekáváte od Jima Vandermeera?

JW: Očekávám skvělé věci od Jimmyho Vandermeera. Bude vůdcem našeho týmu. Je jedním ze starších hráčů; nemáme příliš mnoho hráčů střední generace. Máme mladíky a veterány. V naší defenzívě společně s Andreiem Zyuzinem je pravděpodobně nejzkušenější. Doufejme, že bude pro ostatní příkladem a bude ještě tvdší než dřív.