4. den MSJ: Vincent Hinostroza nasbíral 4 body

I čtvrtý den probíhajících bojů na MSJ se představili naděje Blackhawks a nejlépe se vedlo Vincentu Hinostrozovi, který se podílel na rovné polovině gólů Američanů, kteří porazili Německo 8:0. Ve druhém zápase, ve kterém se představil obránce Robin Norell, Švédi přehráli jednoznačně Nory 10:0.

Německo nastoupilo do zápasu s USA s oslabenou lavičkou, když do zápasu nasadilo jen 3 kompletní pětky a 2 hráče k tomu, protože ostatní hráči ve výběru pro zranění nemohli nastoupit. Celý zápas se vyvíjel od začátku dost jednoznačně, o čemž svědčí i celkový počet střel na branku 53:15. Němci se navíc nechali často vylučovat a tak 6 branek inkasovali v oslabení. Hinostroza se asistencí podílel na 2. gólu zápasu, který ve 12. minutě vstřelil Kerdiles. Ve druhé třetině vstřelil Hinostroza opět v přesilovce 4. gól svého týmu a za 10 minut asistoval u 6. gólu Američanů, který vstřelil Grzelcyk. Ve třetí třetině pak přidal Hinostroza svůj druhý gól v zápase a stanovil tak konečné skóre na 8:0. Hinostroza hrál ve 4. útoku na křídle a byl nejproduktivnějším hráčem utkání. Ryan Hartman hrál opět na křídle druhého útoku, ale na vysoké výhře se bodově nepodílel, i když si během zápasu připsal 3 střelecké pokusy.

Další jednoznačný zápas se odehrál mezi Švédy a Nory. Švédi vstřelili v prvních 2 třetinách po 3 brankách a ve 3. přidali dokonce 4 a uštědřili tak svým severským sousedům debakl. Poměr střel v zápase byl 45:13. Obránce Norell si připsal svůj první bod na turnaji, když na začátku 3. třetiny svým gólem zvýšil vedení Švédska na 7:0. Norell hrál ve 3. obranné dvojici.