Ryan Hartman se raduje ze vstřeleného gólu
Ryan Hartman se raduje ze vstřeleného gólu

3. den MSJ: Hartman a Teräväinen si připsali 2 body

Třetí den MSJ se dostali do akce všichni zástupci Blackhawks a 3 z nich se mohli radovat z vítězství. USA vyhráli nad Slovenskem 6:3 a Švédsko porazilo Finsko 4:2. Útočníci Ryan Hartman a Teuvo Teräväinen si připsali každý po 2 bodech a Teräväinen byl navíc vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu.

Američané opět ukázali, že patří mezi favority turnaje, když si se Slovenskem poradili 6:3. Nástup neměli tak rychlý jako proti Česku, ale na konci 1. třetiny vedli 2:0. Oba góly padly v přesilovce a na prvním se asistencí podílel Ryan Hartman. Hartman dokázal ze skrumáže přesně najít Eichela a tak překonal slovenského brankáře. V 5. minutě 2. třetiny se gólem prosadil Hartman, když z první prostřelil Sabola po přihrávce Butchera. Slováci pak dokázali krátce po polovině utkání ve 2 minutách snížit na 3:2, když také proměnili 2 přesilové hry, z nichž jednu měl na svědomí Hartman, který byl vyloučen za nebezpečnou hru vysokou holí. Tento stav vydržel do konce 2. části. Ve 3. části ovšem Američané ukázali, kdo má v zápase převahu a 3 góly v 7 minutách rozhodli o osudu utkání. Vincent Hinostroza se do statistik zapsal pouze jednou střelou v 1. třetině.

Severské derby přineslo velmi rychlý hokej a rekordní diváckou návštěvu pro MSJ konaná ve Švédsku - 11 604 diváků. A utkání začalo také velmi rychlou brankou, když v čase 00:41 po asistenci Teräväinena vstřelil gól Lindell. Švédsko ale za necelé 4 minuty srovnalo na 1:1. Ve druhé třetině se Švédi dostali do vedení a do druhé pauzy odcházeli za stavu 3:1. Na začátku 3. třetiny dokázali Finové zopakovat rychlý gól, když Ristolainen dorazil svou vlastní střelu v čase 40:45. U této branky opět asistoval kapitán finské reprezentace Teräväinen. Vyrovnat se Finům, ale nepodařilo a navíc Wenneberg přidal svůj druhý v zápase a uzavřel skóre na stavu 4:2. Obránce Robin Norell se do statistik zapsal pouze jednou střelou.