Patrick Kane
Patrick Kane

Strašidelný začátek pro Slovensko, s USA prohrálo 7:1

Vstup do olympijského turnaje se Slovensku povedl snad ještě hůře než ČR. Krátce poté, co Tatar na začátku druhé třetiny srovnal na 1:1, se rozjel americký vlak, který zastavila až druhá přestávka. Slováci postupně nabrali ztrátu 7:1, ve třetí části už ale zápas dohráli se ctí bez inkasované branky. Marián Hossa připravil jediný gól Slovenska, Patrick Kane na druhé straně několikrát prokázal svou šikovnost a nasbíral 2 body za asistence.

Marián Hossa v souboji s Philem Kesselem
Marián Hossa v souboji s Philem Kesselem

Hossa hrál s Michalem Handzušem a Tomášem Tatarem v první formaci Slovenska a chicagské duo připravilo svému spoluhráči z Detroitu několik dobrých pozic. Krátce po přestávce zachytil Hossa u mantinelu americké vyhození, posunul na střed Tatarovi a jeho na jeho perfektní střelu Jonathan Quick nedosáhl. Hossa odehrál celkem 18:59 a byl nejvytěžovanějším hráčem svého týmu. Jedenkrát vystřelil na branku a zaznamenal -1. Handzuš měl jednu slibnou střelu v 1. třetině, na ledě pobyl 17:41 a vyhrál pouze 6 z 19 vhazování. Stejně jako Hossa byl na ledě při jediné vstřelené brance Slovenska a zároveň při gólu Davida Backese, který se prosadil v polovině zápasu po mele na brankovišti.

Patrick Kane
Patrick Kane

Kane nastupoval ve formaci s Ryanem Keslerem a Dustinem Brownem. Ve 22. minutě dostal trochu prostoru od Martina Marinčina a přihrál na střed volnému Keslerovi, který povedenou ranou rychle vrátil Američanům náskok. Před poslední brankou zápasu svým typickým způsobem vykroužil napříč útočným pásmem a posunul puk na Johna Carlsona, jehož přihrávku pak přesnou střelou uklidil do sítě Brown. Kane odehrál 15:38, 2x vystřelil na Jaroslava Haláka v první třetině a připsal si +2.

Marián Hossa v souboji s Jamesem Van Riemsdykem
Marián Hossa v souboji s Jamesem Van Riemsdykem
Michal Handzuš
Michal Handzuš
  • Michal Handzuš

    Handzuš SVK

    47 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Marián Hossa

    Hossa SVK

    45 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Patrick Kane

    Kane USA

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: