Kevin Hayes se raduje z gólu
Kevin Hayes se raduje z gólu

Kevin Hayes mezi 10 hráči nominovanými na Hobey Baker Award

Útočník Kevin Hayes byl zařazen mezi 10 hokejistů nominovaných na Hobey Baker Award, trofej, která se uděluje nejlepšímu hráči univerzitních soutěží. V loňském roce ji získal Drew LeBlanc, který později podepsal jako volný hráč smlouvu s Chicagem. Hayes letos nasbíral 56 bodů (24+32) ve 37 zápasech a včera byl zařazen do 1. All-Stars týmu Hockey East. Obránce Stephen Johns byl vybrán do 2. All-Stars týmu Hockey East a další zadák Michael Paliotta byl nominován mezi náhradníky.

V této fázi mohou do hlasování o vítězi Hobey Baker Award zasáhnou také fanoušci, hlasovat (jednou denně) můžete zde

21letého Hayese draftovalo Chicago v 1. kole v roce 2010. Urostlý útočník se dva roky na ceněné Boston College spíš rozkoukával, loni už měl ale bod na zápas v sezoně, kterou mu zkrátilo zranění. Letos ve 37 utkáních nastřílel 24 branek a na 32 přihrál, přičemž mu hodně svědčila spolupráce s fantastickým Johnny Gaudreauem (Calgary), který získal ještě o 13 bodů více, a Billem Arnoldem (také Calgary). S 56 body je Hayes na 3. místě v celé NCAA, na stejné příčce pak skončil i v hodnocení +/- (+26). Na prestižním Beanpot turnaji byl oceněn jako nejužitečnější hráč. S Boston College Hayes vybojoval jeden titul v NCAA (2012) a dva tituly v Hockey East (2011 a 2012).

V Chicagu donedávna hrál jeho starší bratr Jimmy, kterého Hawks získali na draftu 2010 výměnou z Toronta. Ten za Blackhawks odehrál v průběhu tří let 43 zápasů, letos se ale v rámci trejdu Krise Versteega stěhoval na Floridu. Za Panthers dosud stihl 40 zápasů, ve kterých si připsal 14 bodů (9+5).

Loni získal Hobey Baker Award Drew LeBlanc, střední útočník, který se pak domluvil na kontraktu s Chicagem a ještě na jaře debutoval ve 2 zápasech v NHL. 24letý hokejista letos odehrál za Rockford 63 zápasů s bilancí 7 gólů a 14 asistencí. Loni byl nejlepším hráčem ve WCHA, nejlepším nahravačem (37 přihrávek) v celé NCAA a jako první hokejista ze St. Cloud University získal Hobey Baker Award. Po sezoně LeBlanc vybojoval s USA bronz na světovém šampionátu. Mezi 10 nominovanými na letošní trofej je mj. i Greg Carey, bratr Matta Careyho, který jako volný hráč podepsal s Chicagem včera dvouletý kontrakt (viz samostatný článek).

Stephen Johns
Stephen Johns

Obránce Stephen Johns byl na včerejším ceremoniálu vybrán do 2. All-Stars týmu Hockey East. 21letého hokejistu draftovali Blackhawks v roce 2010 jako 60. v pořadí. Johns letos za University of Notre Dame odehrál 38 zápasů, ve kterých zaznamenal 20 bodů (8+12) a 67 trestných minut. V minulé sezoně se svým mužstvem vyhrál CCHA a spekulovalo se o tom, že universitu předčasně opustí a přestoupí mezi profesionály. To se nakonec nestalo a mistr světa hráčů do 18 let z roku 2010 by měl posílil Chicago až letos.

Michael Paliotta (© Brian Jenkins)
Michael Paliotta (© Brian Jenkins)

Michaela Paliottu si Chicago vybralo na draftu 2011 ve 3. kole. 20letý zadák má za sebou třetí rok na universitě ve Vermontu a letos se sice do dvou All-Stars týmů Hockey East nedostal, byl ale nominován mezi dvěma náhradníky. Ve 37 zápasech nasbíral Paliotta 27 bodů (5+22) a 49 trestných minut. Stejně jako Johns má i on titul z MS hokejistů do 18 let, zlato vybojoval s USA v roce 2011.

  • Matt Carey

    Carey CAN

    32 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Jimmy Hayes

    Hayes USA

    34 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Kevin Hayes

    Hayes USA

    31 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Stephen Johns

    Johns USA

    31 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Drew LeBlanc

    LeBlanc USA

    34 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Michael Paliotta

    Paliotta USA

    31 let, Obránce
    Členem klubu: