Jonathan Toews
Jonathan Toews

Jonathan Toews byl nominován na Messier NHL Leadership Award

Kapitán Chicaga Blackhawks Jonathan Toews byl nominován na cenu pro hráče, který prokazoval v sezoně největší vůdčí schopnosti na ledě i mimo led - cenu Marka Messiera. Toews je nominován na tuto cenu podruhé ve své kariéře, minulou sezonu ovšem cenu nezískal. Dalšími finalisty na tuto cenu jsou losangeleský Dustin Brown a anaheimský Ryan Getzlaf. O ceně rozhoduje sám Mark Messier, po kterém je cena pojmenovaná, na základě návrhů z vedení ligy, klubů i fanoušků. Vítěz bude vyhlášen 24. června na předávání cen v Las Vegas.

Toews je kapitánem Blackhawks od sezony 2008-09. Do funkce byl nominován ve 20 letech a od té doby dovedl dvakrát Blackhawks až ke Stanley Cupu. Kromě vůdcovství v týmu na ledě i mimo něj se věnuje i dobročinnosti, mimo jiné pomáhá plnit přání nemocným dětem a tak se 4letý Nicholas Skretkowski mohl projet po kluzišti na Soldier Field před utkáním pod otevřeným nebem.

Brown je posledních 6 sezon kapitánem Los Angeles a celou svou desetiletou kariéru strávil v tomto klubu. Brown za každý hit, který mu statistici NHL napočítají věnuje 50 dolarů na dobročinné účely. Na cenu Marka Messiera je nominován potřetí v kariéře.

Getzlaf je kapitánem Ducks poslední 4 sezony. Letos nastřílel 31 branek, čímž si vytvořil osobní rekord, a s 87 body skončil 2. v produktivitě v NHL. Tím značně pomohl k nejlepší sezoně Anaheimu v historii klubu. V září pořádá každý rok golfový turnaj a jeho výtěžek je věnován na charitu.

  • Jonathan Toews

    Toews CAN

    35 let, Střední útočník
    0 gólů a 0 asistencí