Sharp se vrací po zranění, Eager na 3 zápasy stop

Poprvé od 12. února by se měl dnes na ledě v utkání objevit kanonýr Patrick Sharp, který se vrací po potížích s kolenem. Útočník Ben Eager byl suspendován na 3 utkání po zákroku na Liama Reddoxe ze zápasu s Edmontonem. Obránci Cam Barker a Matt Walker možná duel s LA pro zranění vynechají, Hawks tak povolali Jordana Hendryho.

Sharp se zranil na začátku utkání s Dallasem a v tu dobu nejúspěšnější střelec Chicaga poté chyběl dalších 16 střetnutí. „Jsme nadšení, že je zpátky,“ radoval se kouč Joel Quenneville. „Hodně nám pomůže. Je aktivní a energický. Říká, že už se koukal dost dlouho. Těší se na návrat a bude se nám hodit.“

Sharp dostal v pátek od lékařů zelenou a v sobotu už naplno trénoval ve formaci s Jonathanem Toewsem a Troyem Brouwerem. „Už nějakou dobu bruslím naplno, ale [dnes] to bylo poprvé, kdy jsem se zapojil do 3 na 3 a 3 na 2,“ řekl Sharp. „Koleno drží, lékaři odvedli skvělou práci. Cítím se zdravý a připravený hrát.“

NHL včera potrestala útočníka Bena Eagera zákazem startu ve třech utkáních. Chicagský forvard se provinil úderem do hlavy Liama Reddoxe ve třetí třetině střetnutí proti Edmontonu, vyloučen však nebyl. Eager bude chybět dnes proti LA a poté v dalších domácích duelech se San José a New Jersey. Vinou trestu přijde o necelých 22 tisíc dolarů.

Blackhawks včera povolali obránce Jordana Hendryho, který tak pravděpodobně naskočí do utkání proti LA. Po duelu s Oilers jsou lehce zranění Cam Barker a Matt Walker, oba vynechali včerejší trénink. Mimo Hendryho mají Blackhawks ještě na soupisce Aarona Johnsona, který v posledních utkáních nenastupoval. Pětadvacetiletý Hendry letos odehrál za farmu v Rockfordu 43 zápasů, v nichž nasbíral 8 bodů (3+5), 7 kladných bodů do statistiky +/- a 37 trestných minut.