Alex DeBrincat na draftu
Alex DeBrincat na draftu

V Chicagu proběhne Kemp nadějí

V neděli začne v Chicagu tradiční Kemp nadějí, na němž se poprvé představí hokejisté, které si Blackhawks vybrali na posledním draftu. Kempu se zúčastní celkem 66 hráčů, rozdělených do tří skupin. Týmy A a B se od pondělí do středy utkají třikrát v modelových zápasech, zatímco tým C, na jehož soupisce je většina hráčů, kteří již mají nějakou profesionální zkušenost z Evropy nebo AHL, bude na ledě pouze trénovat. Ve čtvrtek jsou v plánu tréninky zvlášť obránců a útočníků a v pátek pak kemp zakončí poslední modelový zápas. Z letos draftovaných hráčů schází jen útočník Artur Kayumov z Yaroslavle, kromě Alexe DeBrincata a Chada Kryse se fanoušci mohou těšit třeba na Nicka Schmaltze, Tylera Motteho, Vince Hinostrozu, Ryana Hartmana, Michala Kempného, Gustava Forslinga, Joniho Tuulolu, Grahama Knotta nebo Radovana Bondru.

Kempu se zúčastní celkem 24 hráčů, kteří Blackhawks nepatří a do Chicaga byli pozváni na zkoušku. Útočník Daniil Mirovanov (18) z Acadie-Bathurst (QMJHL) na letošním draftu neuspěl, v playoff ale navázal na solidní sezonu (22+20 v 64 zápasech) a nastřílel šest branek v pěti utkáních. Na draftu čekal marně také útočník James Sanchez (18) z americké reprezentace do 18 let (9+9 v 64 střetnutích), který jde na podzim na University of Michigan. Odtud si Hawks pozvali chicagského rodáka Sama Piazzu (22) a ten se v obraně týmu A sejde třeba s evropskou dvojicí Johan Ivarsson (21, Malmö) a Yannick Rathgeb (20, Fribourg-Gottéron).

V týmu B pak najdeme švédského rychlíka Markuse Ljungha (25), spoluhráče Norella a Presse z Djurgårdenu, který loni v SHL nasbíral 36 bodů (13+23) ve 48 zápasech a vysloužil si pozvánku do švédského národního mužstva. V obraně týmu B nastoupí Neal Pionk (20) z University of Minnesota-Duluth, nejlepší obránce předloňské sezony v USHL, nebo Jimmy Schuldt (21), letošní vítěz NCHC se St. Cloud State University (10+16 v 41 utkáních). Do branky se postaví Connor Lacouvee (22) z Boston University, loňského vítěze Hockey East, nebo Shane Starrett z Air Force Academy, starší bratr Beaua Starretta, jehož si Chicago vybralo ve 3. kole draftu 2014.

V týmu C bude bojovat o šanci pravé křídlo Trevor Mingoia (2014), který před rokem získal titul v NCAA s Providence College. V minulé sezoně ve 36 zápasech vstřelil 14 branek, na 23 přihrál, a ve čtyřech utkáních si vyzkoušel AHL v dresu Albany Devils. V obraně najdeme kromě Kempného a čtyřčlenné švédské party dvojici Bělorusů. Roman Dyukov (20) vybojoval domácí titul s Yuností Minsk a zúčastnil se pak mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu. Nikita Ustinenko (21) se na šampionátu představil už podruhé, ani on ale nebodoval. V 17 zápasech debutoval v sestavě Dinama Minsk v KHL, kde by měl působit i v následujícím ročníku, také zde však vyšel bodově naprázdno.

  • Radovan Bondra

    Bondra SVK

    27 let, Levé křídlo
    0 gólů a 0 asistencí
  • Artur Kayumov

    Kayumov RUS

    26 let, Levé křídlo
    Lokomotiv Yaroslavl (MHL)
    Draft 2016, 50. celkem
  • Joni Tuulola

    Tuulola FIN

    28 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Alex DeBrincat

    DeBrincat USA

    26 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Gustav Forsling

    Forsling SWE

    27 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Ryan Hartman

    Hartman USA

    29 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Vincent Hinostroza

    Hinostroza USA

    30 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Michal Kempný

    Kempný CZE

    33 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Graham Knott

    Knott CAN

    27 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Chad Krys

    Krys USA

    26 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Tyler Motte

    Motte USA

    29 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Nick Schmaltz

    Schmaltz USA

    28 let, Střední útočník
    Členem klubu: