Corey Crawford v zápase ve Vancouveru
Corey Crawford v zápase ve Vancouveru

Corey Crawford se vrací do sestavy

Brankář Corey Crawford musel kvůli zranění třísel vynechat posledních 9 zápasů v řadě a naposledy do zápasu Blackhawks nastoupil 8. prosince proti Floridě, ve kterém se zranil. Nyní již trénoval s týmem Blackhawks a měl by nastoupit v jednom ze 2 zápasů při tripu do New Yorku, buď ve čtvrtek na ledě Islanders anebo v pátek na ledě New Jersey Devils.

"Cítím se skvěle," řekl Crawford. "Po vánoční pauze šlo všechno dobře. Vůbec jsem už zranění na ledě necítil, takže jsem připraven. Když jsem byl mimo hru, měl jsem dlouhou chvíli. Trochu jsem se taky nudil. Je skvělé být zase zpátky na ledě s klukama. Možná to trvalo trochu déle, než jsem chtěl, ale z opatrnosti to taky bylo lepší, abych se znovu nezranil a nechyběl ještě déle."

Kromě Crawforda je na listině dlohodobě zraněných i brankář Nikolai Khabibulin, oba ale výborně zastoupil nováček Antti Raanta. Raanta doposud nastoupil v 15 zápasech a zaznamenal bilanci 10-1-3 s průměrem 2,21 branky na zápas a úspěšností 91,3%. V posledním zápase proti Los Angeles navíc jako první brankář Blackhawks letos vychytal čisté konto.

Dvojku Raantovi dělá Jason LaBarbera, kterého Blackhawks získali z Edmontonu 14. prosince, ale na led se ještě nedostal ani v zápase Blackhawks ani v Rockfordu. Jakmile Crawford bude připraven k zápasu, Blackhawks by měli poslat jednoho z dvojice Raanta a LaBarbera zpět do Rockfordu, pokud se nerozhodnou mít v týmu 3 brankáře. "Myslím, že dostal příležitost být součástí týmu a uvidíme, jak se to všechno vyvine," řekl trenér Joel Quenneville o Raantovi. "Až budeme mít Coreyho zpátky, budeme muset udělat toto rozhodnutí, ale určitě se nám líbilo, co jsme viděli."

  • Corey Crawford

    Crawford CAN

    39 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Nikolai Khabibulin

    Khabibulin RUS

    51 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Jason LaBarbera

    LaBarbera CAN

    44 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Antti Raanta

    Raanta FIN

    34 let, Brankář
    Členem klubu: