Michael Kostka
Michael Kostka

Obránce Michael Kostka se stěhuje do Tampy Bay

Vedení Chicaga Blackhawks zapsalo v sobotu na listinu volných hráčů obránce Michaela Kostku s úmyslem odeslat jej do Rockfrodu. Do AHL se ovšem osmadvacetiletý hráč stěhovat nebude, protože si jej dnes z listiny volných hráčů vybrala Tampa Bay. Kostkova kariéra u Blackhawks tak končí po necelém roce a 9 odehraných zápasech.

Kostka přišel k Blackhawks 19. července 2013, kdy s klubem podepsal roční smlouvu. V přípravném kempu bojoval o místo v sestavě a nakonec získal místo u hlavního týmu na úkor Ryana Stantona, kterého Blackhawks následně zapsali na listinu volných hráčů a z ní si ho vybrali Vancouver Canucks.

Jelikož 5 míst v sestavě Blackhawks bylo permanentně obsazených, měl se Kostka střídat s Michalem Rozsívalem a Sheldonem Brookbankem na posledním 6. místě. Po 2 odehraných zápasech se ovšem Kostka zranil a do poloviny prosince nehrál. Po zotavení odehrál 2 zápasy v Rockfordu na rozehrání a pak se vrátil zpět k týmu Blackhawks, kde do dneška odehrál dalších 7 zápasů. Celkem za Blackhawks v 9 zápasech nasbíral 3 body (2+1).

Pravděpodobným důvodem pro přesun Kostky do AHL bylo ušetření místa v platovém stropu a do uzávěrky přestupů, která bude 5. března, přivedení posily pro playoff.

  • Sheldon Brookbank

    Brookbank CAN

    43 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Michael Kostka

    Kostka CAN

    38 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Michal Rozsíval

    Rozsíval CZE

    45 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Ryan Stanton

    Stanton CAN

    34 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí