Brad Winchester
Brad Winchester

Chicago vyměnilo Winchestera do Minnesoty za Connellyho

Blackhawks dnes získali z Minnesoty zpět obránce Briana Connellyho, kterého před dvěma lety poslali do Calgary. Connelly v minulosti odehrál tři sezony na farmě v Rockfordu a je v novodobé historii klubu (od vstupu do AHL) jeho nejproduktivnějším obráncem. Letos na farmě v Iowě nastoupil do 50 zápasů, ve kterých nasbíral 32 bodů (5+27) a byl tak na čele statistik Wild. Dvaatřicetiletý Brad Winchester přišel do Chicaga minulé léto, do hlavního týmu se ale neprosadil a v Rockfordu zaznamenal 30 bodů (16+14) v 55 utkáních. Oba hráči mají dvoucestné smlouvy, které jim po sezoně vyprší. Do Iowy se zároveň stěhuje obránce Zach Miskovic, který za IceHogs na AHL smlouvu odehrál 15 zápasů (0+7, +11).

Na první pohled drobná výměna je v mnoha ohledech zajímavá a vznáší několik otázek.

Rockford bodoval v posledních 10 zápasech v řadě a poskočil na 6. místo v Západní konferenci, má ale pár utkání k dobru na týmy za sebou. První pod čarou je na 9. příčce právě Iowa, která na IceHogs ztrácí už 11 bod. Je zvláštní, že právě během této úspěšné série přichází pro Rockford poměrně zásadní změna. Zkušený Winchester byl zástupcem kapitána a s 16 góly druhým nejlepším střelcem týmu za Jeremy Morinem, který jich dal 20 (Mark McNeill a Joakim Nordström skórovali 15×). Connelly je schopný ofenzivní obránce, který hodně pomůže Rockfordu na rozehrávce a v přesilových hrách, složení defenzivních řad ale bylo letos v Rockford komplikovanou záležitostí a je tedy s podivem, že nyní přichází takový zásah zrovna ve chvíli, kdy se Hogs výsledkově daří.

Místo Connellymu uvolní Zach Miskovic, který do Rockfordu přišel v průběhu sezony z farmy Floridy v San Antoniu. Vítěz Calder Cupu z roku 2010 s Hershey docela zapadl, během 15 zápasů nasbíral 7 bodů za přihrávky a +11 do tabulky +/-. Z obránců mají víc pouze Klas Dahlbeck (+20) a Adam Clendening (+14), naopak kapitán týmu Jared Nightindale (-14) a Brett Skinner (-12), oba ostřílení hokejisté jsou v tomto ohledu na chvostu.

Pokud i přes dobrou výsledkovou šňůru měli Blackhawks potřebu posílit v Rockfordu obranu, vrhá tato skutečnost nové světlo na odchod Michaela Kostky do Tampy Bay. Na první pohled se zdálo, že je Kostka přebytečným a GM Stan Bowman chce jeho odchodem ušetřit pod platovým stropem nějakou menší sumu pro příchod dalšího útočníka, možná je ale pravda v tom,že se Hawks snažili využít konce olympijských her k tomu, aby Kostku přes waivers nenápadně protáhli do AHL. To se jim nicméně podle očekávání nepovedlo, Kostka tak stejně jako na začátku sezony Ryan Stanton změnil dres.

Rockford odehrál v únoru s Iowou tři zápasy, v nichž Connelly nasbíral 2 body (1+1) a -5. Winchester si proti Wild připsal 3 body (2+1) a Miskovic ke svým 3 bodů (0+3) přidal +5. Connelly dosud v AHL odehrál 343 zápasů, ve kterých zaznamenal 212 bodů (32+180), a dvakrát se zúčastnil Utkání hvězd AHL. V NHL ještě nenastoupil. Winchester hrál v NHL postupně za Edmonton, Dallas, St. Louis, Anaheim a San José a v 390 střetnutích nasbíral 68 bodů za 37 branek a 31 asistencí.

  • Adam Clendening

    Clendening USA

    31 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Brian Connelly

    Connelly USA

    37 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Klas Dahlbeck

    Dahlbeck SWE

    32 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Michael Kostka

    Kostka CAN

    38 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Mark McNeill

    McNeill CAN

    31 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Zach Miskovic

    Miskovic USA

    38 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Jeremy Morin

    Morin USA

    33 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Joakim Nordström

    Nordström SWE

    32 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Brad Winchester

    Winchester USA

    43 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Jared Nightingale

    Nightingale USA

    41 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Brett Skinner

    Skinner CAN

    40 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Ryan Stanton

    Stanton CAN

    34 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí