Jeremy Morin při nájezdu na Petra Mrázka z Grand Rapids
Jeremy Morin při nájezdu na Petra Mrázka z Grand Rapids

Jeremy Morin byl v únoru nejlepším hráčem AHL

Dvaadvacetiletý útočník Jeremy Morin byl vyhlášen nejlepším hráčem AHL za minulý měsíc. Bodoval ve všech 11 zápasech Rockfordu a celkem nasbíral 18 kanadských bodů za 9 branek a stejný počet asistencí a +10. IceHogs v únoru neprohráli v základní hrací době a poskočili na 6. místo v Západní konferenci, hned 1. března tamního času ale o svou šnůru po porážce s Oklahomou 5:4 přišli. Morin zatím v letošní sezoně AHL zaznamenal 43 bodů (21+22) ve 43 zápasech, za Chicago pak v NHL odehrál 15 střetnutí s bilancí 1+4. Blackhawks jej získali při výměně Dustina Bufygliena v létě 2010 z Atlanty a během 4 sezon v Chicagu dosud nastoupil do 30 utkání (4+6).

Morin je úspěšným mladežnickým reprezentantem USA, ve sbírce má zlato z MS hráčů do 18 i do 20 let. Thrashers jej draftovali ve 2. kole v roce 2009, o rok později se ale stěhoval do Chicaga. Jeho výkony mají vzestupnou tendenci, loni v AHL poprvé překonal hranici 30 branek a v 67 zápasech nasbíral 58 bodů (30+28) a 86 trestných minut.

Jeremy Morin v utkání proti Minnesotě
Jeremy Morin v utkání proti Minnesotě

V sestavě Blackhawks však zatím nedostal tolik příležitostí, limituje ho zejména slabší bruslení a již delší dobu se tak spekuluje o tom, že bude vyměněn do jiného mužstva. Podobně jako dnes vytrejdovaný Brandon Pirri zřejmě v Chicagu nikdy nedostane potřebný prostor, aby mohl naplno projevit svůj talent. Momentálně by ale mohl nahradit zraněného Mariána Hossu, za kterého ale zatím Blackhawks žádného náhradníka nepovolali.

Morin obdrží před nejbližším domácím zápasem IceHogs, který je na programu v noci na středu, kdy přijede Rochester, malou pamětní křišťálovou trofej na památku. Rodák z Auburnu ve státě New York je teprve druhým hráčem v historii klubu, který ocenění pro hráče měsíce získal. Poprvé se to povedlo v listopadu 2007 tehdejšímu kapitánovi Martinu St. Pierrovi, který si vítězství zasloužil 21 kanadskými body.

  • Dustin Byfuglien

    Byfuglien USA

    39 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Jeremy Morin

    Morin USA

    33 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Brandon Pirri

    Pirri CAN

    33 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Martin St. Pierre

    St. Pierre CAN

    40 let, Střední útočník
    Členem klubu: