Adam Clendening
Adam Clendening

Adam Clendening vybrán do 1. All-Stars týmu AHL

Obránce Adam Clendening byl dnes vybrán do 1. All-Stars týmu AHL. 21letý hokejista, kterého si Blackhawks vybrali ve 2. kole na draftu 2011, se dostal do All-Stars výběru už loni, když byl jako nováček nominován do druhé pětky.
Letos je s 56 body (12+44) v 70 zápasech nejproduktivnějším hráčem IceHogs a druhým mezi obránci v celé soutěži. Bývalý hráč Boston University má dvě zlata z MS hráčů do 18 let a patří k největším nadějím Chicaga. Clendening je nyní prvním hráčem v klubové historii IceHogs, který byl vybrán do 1. All-Stars týmu AHL.

Posledním obráncem, který byl ve svých prvních dvou sezonách v AHL vybrán do All-Stars týmu, byl v letech 1999 a 2000 Dan Boyle. Clendeninga doplnili ve výběru brankář Jake Allen, obránce TJ Brennan a útočníci Travis Morin, Mike Hoffman a Colton Sceviour. Ve druhém All-Stars týmu se sešli gólman Petr Mrázek, obránci Adam Almquist s Bradem Huntem a útočníci Zach Boychuk, Andy Miele a Spencer Abbott.

„Nevěnoval jsem tomu moc pozornost, ale poteší to, mám radost,“ pověděl Clendening. „Hodně jsem pracoval na své hře v obraně, myslím, že mi to pomohlo. Snažil jsem se zjednodušit rozehrávku a i díky tomu mám asi více bodů. Jen posunout puk na útočníky a máme tu teď hráče, díky kterým je snadné sbírat druhé asistence, stačí to jen dát tomu správnému ve vhodnou chvíli. Kluci si už ze mě dělají legraci, že tu druhou asistenci mám pokaždé já, ale já se jim jen snažím přihrát co nejrychleji, aby se už mohli postarat o zbytek. Musím hodně poděkovat spoluhráčům, kteří odvádějí spoustu práce před brankou. Moc se o tom nemluví, ale já nebo trenéři jsme jim za to vděční. Nestřílím takové rány, abych dával góly, když na puk brankář vidí. Snažím se jen trefit branku a vystřelit co nejrychleji. Občas se mi i povedlo překvapit gólmana ze zvláštního úhlu, to určitě potěší, když máte trochu toho štěstí.“

  • Adam Clendening

    Clendening USA

    31 let, Obránce
    Členem klubu: