Blackhawks nestačili na Carolinu jasně 3:6

Pro jednoznačnou porážku si Chicago přijelo do silné Caroliny. Hawks sice v první třetině dvakrát vedli, jenže sami čtyřikrát snadno inkasovali a po dvou dalších gólech bylo v 25. minutě hotovo. Obrana Blackhawks brankáři Lankinenovi příliš nepomohla, jeden gól navíc padl po smolném odrazu od McCabea, který se hodně podepsal i pod další branku. Důležitý gól na 3:2 jde ale přímo za finským gólmanem, když ho Stepan překonal hodně lacino jen 17 vteřin po vyrovnání Staala. A protože Chicago čeká už dnes další zápas na ledě St. Louis, vytrpěl si Lankinen proti Hurricanes celé utkání, ačkoliv ve třetí třetině už nebylo moc o co hrát a jen přibývalo vyloučení (pro zranění nedohráli Tyler Johnson a Nino Niederreiter). Poprvé v sezoně se trefili Brandon Hagel, když zblízka těžil ze silné práce Toewse, a Adam Gaudette, který Raantu překvapil bekhendem v početní výhodě. Na konci už jen DeBrincat korigoval po sólu během jedné z mnoha dalších přesilovek. „Osm zápasů a jsme stále bez výhry, to je hrozné. Pořád se snažíme to brát pozitivně a říkat si, že se z toho dostaneme. Ale všichni na to samozřejmě myslí. Prostě se musíme soustředit na to, co je potřeba, abychom zvítězili,“ pověděl kouč Jeremy Colliton. Doplněno: Premiéru v NHL prožil obránce Isaak Phillips, kterého si Chicago vybralo v 5. kole draftu teprve před rokem, a během 11:07 zaznamenal dvě střely, jeden hit a menší trest. V Rockfordu letos kanadský hokejista s jamajskými kořeny stihl čtyři zápasy (0+2), zatímco loni po příchodu z juniorské ligy ze Sudbury zanechal u IceHogs dobrý dojem v 27 zápasech (2+7).

Caleb Jones je zraněný, Galvas má blízko do sestavy

Obránce Caleb Jones si bude muset na svůj soutěžní debut za Chicago počkat. V přípravě se mu sice dařilo, ale poraněné zápěstí ho vyřadí ze hry asi na šest následujících týdnů. A vzhledem k tomu, že je pro zranění mimo i Wyatt Kalynuk, otevřela se v obraně Blackhawks hned dvě místa. V přípravě zaujal český zadák Jakub Galvas, který má i přes svůj mladý věk hodně zkušeností z dospělého hokeje v Olomouci a finském Jukuritu, a vše nasvědčuje tomu, že by mohl pro začátek sezony zůstat v kádru hlavního mužstva. Vedle veteránů Murphyho s de Haanem a nových posil Setha Jonese a McCabea má jedno místo Riley Stillman a další dvě by měli nyní obsadit Galvas a asi Ian Mitchell. Doplněno: Další čtyři hokejisté v přípravném kempu Hawks končí: Chicago odeslalo na farmu útočníka Barratta a přeškoleného forvarda Osipova, zatímco dvojice letos draftovaných hráčů Allen s Dachem míří zpět mezi juniory.

Lukas Reichel a trojice Čechů jde do Rockfordu

Další zúžení kádru se ve středu týkalo devíti hokejistů: Chicago poslalo do Rockfordu útočníky Altybarmakiana, Connollyho, Poura, Reichela, Slavina a Teplého a obránce Creviera, Krutila a Phillipse. Lukase Reichela si Blackhawks vybrali loni v 1. kole draftu a přestože v případě předváděl povedené výkony, zdá se, že začne své zámořské působení na farmě. Bretta Connollyho si nikdo nevybral z listiny volných hráčů, kam jej Chicago zapsalo včera. Na soupisce nyní zůstává 36 hráčů: dvě desítky útočníky, tucet obránců a čtyři brankáři.