Dennis Rasmussen
Dennis Rasmussen

Změny v sestavě Blackhawks

Den po zápasu s Winnipegem Blackhawks provedli změnu v sestavě, když z Rockfordu povolali útočníka Dennise Rasmussena a opačným směrem poslali útočníka Tannera Kera. Další vynucenou změnou v sestavě je potom zranění obránce Trevora Dalyeho, který určitě vynechá příští zápas proti Nashvillu.

Pětadvacetiletý Rasmussen se patrně dočká své premiéry v NHL. K hlavnímu týmu byl sice již povolán již v minulé sezoně v lednu, ale zápasy Blackhawks sledoval pouze z tribuny a pak byl poslán zpět do AHL. V letošní sezoně má zatím na kontě v AHL 14 bodů (7+7) v 22 zápasech. Dělí se tak v týmu o 2. místo v gólech i bodech. Loni ve své první sezoně v Severní Americe nasbíral 37 bodů (13+14) v 73 zápasech.

O 2 roky mladší Kero hraje svou první profesionální sezonu. Zahájil jí v AHL, ale na konci října byl povolán do Chicaga, kde působil do dnešního dne. Za Blackhawks odehrál 17 zápasů, ve kterých si připsal 3 body (1+2). Nebyl tak produktivní, jako při svém působení v AHL, ale Blackhawks jej využívali hodně na oslabení, ve kterém nastupoval s Marcusem Krugerem. V AHL letos nasbíral 7 bodů (6+1) v 7 zápasech.

Dvaatřicetiletý Daley přišel do Chicaga v červenci jakou součást výměny Patricka Sharpa. Do týmu Blackhawks přišel, aby nahradil Johnnyho Oduyu, který se stal volným hráčem a nakonec podepsal s Dallasem po té, co tam Blackhawks vyměnili Sharpa. Daley ale zatím očekávání nenaplnil, když v 27 utkáních si připsal jen 5 asistencí a v průměru odehraje 15 minut za zápas. Zranění utrpěl v první třetině utkání proti Winnipegu, když po hitu útočníka Jets Thoburna nešťastně upadl, musel ze zápasu odstoupit a již se nevrátil. Trenér Quenneville novinářům řekl, že do příštího utkání Daley nenastoupí, ale nemělo by se jednat o nic vážného. Jedná se o blíže nespecifikované zranění v horní části těla. V sestavě jej tak nahradí patrně David Rundblad, který do zápasu naposledy nastoupil 29. října a letos odehrál pouze 5 zápasů.

  • Johnny Oduya

    Oduya SWE

    42 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Dennis Rasmussen

    Rasmussen SWE

    33 let, Střední útočník
    0 gólů a 0 asistencí
  • David Rundblad

    Rundblad SWE

    33 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Trevor Daley

    Daley CAN

    40 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Tanner Kero

    Kero USA

    31 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Marcus Krüger

    Krüger SWE

    33 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Patrick Sharp

    Sharp CAN

    42 let, Levé křídlo
    Členem klubu: