Matt Duchene, Brian Boyle a Thomas Vanek jsou mezi hráči, o které má Chicago údajně vážný zájem
Matt Duchene, Brian Boyle a Thomas Vanek jsou mezi hráči, o které má Chicago údajně vážný zájem

Přestupový speciál: Debata před uzávěrkou 2017

Čas do konce přestupového období se dá měřit jen v řádu hodin, stejně jako loni jsme se tedy s několika tradičními přispěvateli do zdejší diskuze podívali na zoubek hokejistům, o jejichž příchodu do Chicaga se spekuluje. O tom, která jména nás zaujala a kde naopak nabádáme k opatrnosti, se můžete dočíst v následujícím přehledu. Před rokem GM Stan Bowman přivedl pro playoff čtyři posily, kromě Andrewa Ladda oblékli dres Blackhawks také Dale Weise, Tomáš Fleischmann a Christian Ehrhoff. Už v pátek Chicago získalo z Detroitu výměnou za volbu ve 3. kole draftu útočníka Tomáše Jurča, zatímco brankář Ben Bishop míří do LA, centr Martin Hanzal posílil Minnesotu, jednoho z hlavních adeptů na titul, a Anaheim rozšířil své řady o Patricka Eavese. Uzávěrka přestupů je ve středu 1. března, v 21 hodin středoevropského času.

Thomas Vanek
Thomas Vanek

Thomas Vanek, křídlo, Detroit Red Wings

33 let, 2,6 milionu dolarů do roku 2017 (UFA), 15+23 ve 47 zápasech

Mirek: Za jakou cenu – to sice platí u všech, ale u Vanka s Hanzalem pro mě nejvíc. Vanek má dobrou sezonu a v Chicagu si ho celkem dokážu představit, myslím, že by zapadl, rozhodně bych ale za něj neobětoval nic cenného (tzn. nikoho ze současného kádru Blackhawks nebo DeBrincata s Forslingem).

Karlos: Vanek je plejer, nějak mi u něj však chybí vůle. Takový to „buď mi to jde nebo ne“ se mi nelíbí. Je vcelku produktivní, ale nejsem moc zastánce těchto fofr trejdů na 3 měsíce, což je tenhle případ. Za mě pouze za velmi, velmi přijatelnou protihodnotu.

Neč: Vanek má velkou výhodu v platovém zatížení, což má i druhou stranu – bude o něj větší zájem a to bude zvyšovat jeho protihodnotu. Letos má vcelku dobrou sezonu. Otázkou je, jak moc velká posila by to byla pro playoff. V Minnesotě taky neměl špatné sezony, ale v playoff to nebylo ono a v +/- spíš špatný. Proto naprostý souhlas s výše uvedeným. Pokud ho přivést, tak pouze za něco, co nás nebude bolet do budoucna. Navíc s příchodem Jurča těžko očekávat, že by dorazilo další levé křídlo z Detroitu a Stan zase tolik voleb s ohledem na draft v Chicagu taky moc rozdávat nebude.

voNt: Souhlasím. Vanek byl můj oblíbený hráč, ale pak mu to z nějakého důvodu totálně přestalo jít. Asi to bude tou vůlí, nevím. Každopádně letos hraje dobře, viděl jsem několik jeho rozhodujících nájezdů v sestřizích a ty proměňoval s ledovým klidem (jako šance před 6–7 lety). Věřil bych, že v playoff pomůže, ale nemyslím si, že se nám jej podaří získat, protože nás někdo přeplatí). Stan nebude chtít dát první volbu, takže bohužel.

David: Posila pro playoff musí být hráč pro playoff, a to Vanek podle mě není.

Filip: Zkušený hráč, který by na playoff mohl pomoct. Takže kdyby přišel za nějakou rozumnou cenu, do konce sezony by u nás mohl zůstat. Na delší pobyt to ovšem nevidím.

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar

Tomáš Tatar, křídlo, Detroit Red Wings

26 let, 2,75 milionu dolarů do roku 2017 (RFA), 14+14 v 60 zápasech

Mirek: Tak jako mi v zápasech s Detroitem fakt není sympatický, v Chicagu by se mi určitě líbil. Má sebevědomí, který mě občas straší, ale je šikovný, s Hossou by si rozuměl. Pokud by si vyhověl s Toewsem, tak paráda. Myslím, že umí i slušně dozadu, ačkoliv je to primárně hračička. Nebylo by to úplně bez rizika (u Sekáče nebo Weiseho jsem si taky myslel, že jim bude Chicago vyhovovat), ale pokud pominu Duchena, tak po Palátovi za mě určitě druhá nejlepší možnost.

Karlos: Tatar je dobrý, moc dobrý forward. Je mladý, což považuji za velmi důležité. Cena bude vysoká, což mě mrzí, protože věřím, že u nás by svou hru rychle posunul ještě výš, a to i v produktivitě. Myslím, že je i typově vhodný. Vyšší protihodnotu bych akceptoval pouze v případě, že ho nebudeme dělat primárně na playoff.

Filip: Asi bych do něj neinvestoval. Rozhodně ne teď, pokud ano, tak až po rozšiřovacím draftu, kdy se ledasco vyjasní.

David: Tatar by se hodil, ale cena by byla vysoká a nevidím možnost jak ho po sezoně udržet.

Neč: Nedokážu si tak nějak představit scénář, ve kterém by Tatar po sezoně zůstal. Vzhledem k jeho věku a výkonnosti půjde po penězích, které u nás dostat nemůže. A přivést ho podobně jako Ladda vloni za první kolo je velké riziko. Otázkou je, jak to má Stan v hlavě s ohledem na rozšiřovací draft, normální draft a smlouvy na příští rok. Herně by to pro nás sice dávalo smysl, ale v playoff toho zatím moc neodehrál a opět by to bylo další levé křídlo z Detroitu. Podle mě nepřijde, Stan není moc pod tlakem na posily, když teď tým šlape.

voNt: Stan je (naopak) letos pod větším tlakem než obvykle. Rok od roku má před uzávěrkou přestupů „horší karty“. Ostatní GM ví, že bude chtít posilovat a že se nebojí obětovat dost, proto po předchozích letech logicky staví nabídky vysoko (obecně by mě zajímalo, jak ty výměny mezi GM vůbec probíhají, to musí být něco… obzvlášť, když už tlači čas :-)). Všichni taky vědí, že máme díry v útoku a chceme tak zkušené křídlo. Proto všude ta Bowmanova prohlášení, že letos měnit moc nebude (na TSN to bylo už před měsícem nebo dvěma).

Tým se sice rozjel, jenže ti mladí hráči jsou nevyzpytatelní, někdo se může v playoff chytit, ale další propadnou. To je normální. Problém je tedy letos jednak platový strop, dále to, že nebudeme (nemůžeme) dát pryč první volbu na draftu a ještě k tomu pro většinu GM velká neznámá rozšiřovací draft. Suma sumárum, trochu očekávám jednu věc: obrana je jakž-takž ok, proto bych se nebál obětovat TVR (stejně o něj jinak přijdeme v létě) + 2. kolo (případně ještě nějaký nováček, mimo těch nejlepších) a získat za to nějakého zkušeného beka + zkušeného hráče do útoku. No uvidíme, letos to bude fakt zajímavé ještě s ohledem na Východní konferenci, kde není vůbec nic jasné.

Mirek: Jen poznámka k tomu, jestli by Tatar zůstal nebo ne. Po sezoně bude chráněným volným hráčem, takže zadarmo jako třeba o Ladda o něj Chicago nepřijde. Pokud se s klubem nedohodne na smlouvě, můžou ho vyměnit jinam, byť možná trochu pod cenou..

voNt: Stejně jako u Vaneka bych chtěl věrit tomu, že by se u nás Tatar chytnul. Druhé kolo by mohl Detroit akceptovat + možná někoho dalšího mimo hráče současného kádru Blackhawks a DeBrincata s Forslingem. Narozdíl od Vaneka mi přijde, že jeho body (hlavně góly) jsou spíš takové ty se štěstím, chybí mi tam větší klid a přesnost v zakončení. Nevím, jak je to s jeho pracovní morálkou a odpovědností na ledě. Ale podle názorů ostatních tedy asi ok. Popravdě, Tatar je pro mě trošku neznámá, už dávno nemám přehled jako dřív… ;-(

Gustav Nyquist
Gustav Nyquist

Gustav Nyquist, levé křídlo, Detroit Red Wings

27 let, 4,75 milionu dolarů do roku 2019 (UFA), 7+22 ve 49 zápasech

Mirek: Není to tak dávno, co měl produktivní šňůru a vypadal fakt dobře, ale nejsem si jistý, jestli ta jeho rychlost za takové peníze stojí. Solidní hokejista, jenže 4,5 milionu bych radši směroval jinam.

Neč: Příchod Nyquista bych si dokázal představit jen kdyby šel za Krügera a Detroit si ještě nechal část jeho platu, což se reálně nestane. Hráč to není špatný, šikovný na puku, výkonnost dlouhodobě stabilní. Osobně by se mi líbil třeba víc než Vanek a Tatar, ale ta smlouva…

Filip: Šikovný hráč, celkem střelec, ale jeho střelecká produktivita šla v posledních letech dolu. Možná by mu výměna pomohla, ale na současné výkony je jeho plat moc vysoký.

Karlos: Dle mého názoru strašlivě přeceňovaný hráč, nebral bych ho ani s platem 2M, jelikož si myslím, že bude už jen horší a horší.

voNt: Podle mě je to hráč na úrovni Krügera, takže posila těžko.

Matt Duchene, útočník, Colorado Avalanche

26 let, 6 milionů dolarů do roku 2019 (UFA), 16+20 v 55 zápasech

Mirek: Pro jeho plat není místo, Colorado určitě dostane lepší nabídku jinde. Avalanche prý chtějí hlavně mladého obránce do prvního týmu, Hawks jich mají na farmě víc než dost, ale do NHL mají teď všichni mimo Forslinga daleko. Duchene by k Toewsovi zapadl skvěle, i když je to možná spíš centr. No nic, tudy voda nepoteče.

Neč: K tomu není moc co dodat. Hráč, který má v dobrém týmu potenciál na to mít bod na zápas. Nemůžeme si dovolit ani protihodnotu ani plat.

voNt: Souhlas, nechápu, proč jej chce Colorado vyměnit. Chtějí obránce, jenže ti mají větší cenu než útočníci a prvního beka nedostanou.

Karlos: Podle mě hvězda, vynikající hráč. V ubohých Lavinách toho moc nemají a budou chtít moc, to nevím jestli vůbec někdo bude akceptovat, myslím, že nakonec v Coloradu zůstane.

David: Asi zbytečné o něm spekulovat, tohohle hráče nedostaneme.

Filip: Leda ho snad vyměnit za Panarina, ale myslím, že k tomu není důvod.

Ondřej Palát, levé křídlo, Tampa Bay Lightning

25 let, 3,33 milionu dolarů do roku 2017 (RFA), 13+17 v 53 zápasech

Mirek: Papírově dokonalý levý křídlo, umí dopředu, dozadu, přiostřit a navíc je to ten typ hráče, který dělá z dobrých útoků výborné a ze slabších solidní. Neřekl bych, že je to můj oblíbenec, jen mám pocit, že kamkoliv ho zasadíte, tam to kvete. Otázkou jsou samozřejmě finance, bylo by na jeho nový plat vůbec dost prostoru? Pokud ano, kohokoliv kromě Hartmana, Schmaltze a DeBrincata bych obětoval s radostí.

Karlos: Typově i kvalitativně pro nás asi nejlepší volba ze zde zmíněných. Je chytrý a myslím že i pokorný a poctivý. Nevím, jak by dokázal hrát pod maximálním tlakem v top tymu, kdyby se nedařilo, ovšem vyloženýho lídra nehledáme. Věřím, že by to zvládl a bral bych ho i dlouhodobě.

Neč: Velmi solidní hráč na obou stranách kluziště. K nám by určitě taky zapadl. Na to, kolik mu je, má v playoff taky hodně odehráno a i tam svou roli zvládá. Nicméně s platem určitě půjde přes 4M a to si opět nejspíš nemůžeme dovolit. Případná protihodnota taky určitě nebude nízká.

Filip: K Toewsovi do první řady by asi sednul, ale nevím, co bychom za něj museli obětovat. Muselo by se Stanovi podařit ho udržet na delší dobu a to asi není reálné.

David: Ten by byl super, ale z výše zmíněných důvodů málo pravděpodobná posila.

voNt: Zaprvé, bude Tampa před uzávěrkou vůbec měnit? Já myslím, že ne. Zadruhé, Palat je podle mě v Tampě Top 3 útočník. Nevím, kolik si žádá jeho agent… Pokud jej budou chtít nebo muset měnit, tak to spíš asi bude kolem draftu.

Brian Boyle
Brian Boyle

Brian Boyle, centr, Tampa Bay Lightning > Toronto Maple Leafs

32 let, 2 miliony dolarů do roku 2017 (UFA), 13+9 v 54 zápasech

Mirek: Pokud by se musel Krüger v nejbližších dnech stěhovat, Boyle by byl srovnatelná náhrada. Z těch hráčů druhého sledu myslím nejlepší varianta, pokud by tomu odpovídala pořizovací cena, tak ano, beru.

Karlos: Moc bych ho chtěl, mám takový macky rád. Navíc je to hokejista a těch není nikdy dost. Zastávám názor, že na playoff hlavně síla a zkušenost, za nesmysl ne, ale chci ho.

Neč: Ideální hráč do playoff, sice se od něj nečekají body, ale zahraje zodpovědně a střílet je taky umí. Zkušeností má víc než dost a určitě bude mít chuť se o pohár porvat, jelikož už několikrát byl strašně blízko. Styl, jakým hraje, by se nám do playoff hodil a mít takového hráče v týmu chce prakticky každý. Podle mě ale přestupovat nebude.

voNt: Souhlas, Tampa podle mě měnit nebude, budou se snažit to playoff urvat. Stamkos je blízko návratu… Jinak jedna z ideálních posil.

Filip: Na centru si myslím, že posilu nepotřebujeme.

Martin Hanzal, centr, Arizona Coyotes > Minnesota Wild

30 let, 3,1 milionu dolarů do roku 2017 (UFA), 16+10 v 51 zápasech

Mirek: Tady raději ne. Arizona bude myslím chtít víc než je jeho hodnota. To že má občas potíže se zraněním, mě tolik neděsí, ale jeho hrou nejsem úplně přesvědčený. Na pozici třetího centra okay, jenže Coyotes ho budou prodávat výš a to díky nechci.

Karlos: Hanzal umí zabrat, je ho kus a asi by si i zasloužil hrát aspoň někdy o Stanley Cup. Zřejme by u nás i pookřál, dokonce v něm vidím potenciálně velkou posilu, hlavně na brankoviště a buly. Je sice pomalejší, což není zrovna trendy a už vůbec ne u nás, ale za něco přijatelnýho je to alternativa.

Neč: Tak nějak si to neumím představit. V Arizoně hraje oslabení a přesilovky, což by u nás nehrál, tudíž by produktivita i ice time šly dolů. Hráč do brankoviště, který se může hodit, ale za velkou hvězdu by u nás určitě nebyl. Mimo to si taky myslím, že na centru nás teď bota netíží a jiné týmy za něj určitě budou moci nabídnout víc.

David: Nejsem úplně přesvědčený, že by nám výrazně pomohl. Jak píše Neč, u nás nedostane prostor. A golema před branku už máme, i šikovnějšího.

Filip: Hanzal nebo Anisimov? Za mě teda Anisimov, takže pro Hanzala není místo.

voNt: Za mě je Hanzal ok, posila by to byla. Ale přesně jak píšou ostatní, my potřebujeme typově trochu někoho jiného.

Radim Vrbata, pravé křídlo, Arizona Coyotes

35 let, 1 milion dolarů do roku 2017 (UFA), 15+31 v 61 zápasech

Mirek: Body mu přeju, hraje dobře, ale stylem se mi do Chicaga vůbec nehodí. Tohle spojení ani na podruhý by asi nefungovalo.

Karlos: Mám ho rád. Žádná superstar, ale vcelku pravidelně přispíval a přispívá ve všech působištích. Jenže Blackhawks je jiný level, navíc si ani nedovedu představit, kam bych ho do naší sestavy zařadil, i kdyby byl zdarma.

voNt: Já ho rád nemám, ani vlastně nevím proč :) Za minimální protihodnotu ok, ale to k nám nepřijde. Jak už jsem psal, u nás by to nebyl lepší hráč než ti, které teď máme v základu.

Filip: Body sbírá celkem pravidelně, takže já bych ho za přiměřenou protihodnotu možná bral jako posilu na playoff.

Neč: Vrbatu bych si dokázal v Chicagu představit. Zkušený hráč, který by nás platově nezatížil a hlad po úspěchu by mohl mít taky. Pokud by byla protihodnota minimální, tak proč ne. Jistota, že by zapadl, tu určitě není, ale hodit by se mohl.

David: Nevěřím moc na návraty a u Radima dvojnásob.

Patrick Eaves, křídlo, Dallas Stars > Anaheim Ducks

32 let, 1 milion dolarů do roku 2017 (UFA), 21+16 v 59 zápasech

Mirek: Dřív se mi zamlouval, je to bojovník, navíc má fazonu. Ale připomíná mi Weise, v Chicagu nedostal skoro prostor a když, tak formu asi zapomněl v Montréalu někdy před Vánoci. Obávám se, že pro Eavese to bude podobně složité. Roli bude mít jinou a než se do toho dostane, bude už jeho prostor limitovaný.

Karlos: Z mého pohledu by to možná posila byla, možná ne, takže nebrat. Brát jen hráče, kteří budou posilou s větší pravděpodobností.

Mirek: Tak Eaves jde za 2. kolo do Anaheimu (pokud Ducks udělají finále Západní konference, tak 1. kolo)

voNt: Přesne, to bylo rozhodující, to podmíněné 1. kolo, které Stan nechtěl dát. Tomu rozumím, za 2. kolo bych ho bral. „Šulíni“ z Dallasu chtěli ale první. Už tak jsme tomu Dallasu poslali víc než dost za Sharpa + Oduyu.

David: Ten už je pasé a je to velká škoda. Možná jsme měli přitlačit víc než jen to třetí kolo.

Patrick Sharp
Patrick Sharp

Gabriel Landeskog, Jarome Iginla, Shane Doan, Alex Burrows, Jannik Hansen, Patrick Sharp

Mirek: Landeskogova cena myslím neodpovídá jeho výkonnosti, tady bych se měl na pozoru. Iginlovi s Doanem už ujel vlak, jen by zabírali místo. Burrows je vtipná možnost, ale ne, díky. Sharp… hmm, vzhledem k jeho roli, když v Chicagu končil, si nemyslím, že tady je prostor k dohodě. Ale kouká se na to pěkně! Na Hansena pořád zapomínám, to byla dobrá posila, všestranný hráč, hodí se pomalu na každou roli, tak proč ne. Ale prý chce zůstat ve Vancouveru a ve smlouvě má, že může vybrat 8 týmů, se kterými by souhlasil.

Karlos: Nezájem, možná velezkušený Doan, něco v sobě pořád má, takové to lídrovství. Taky je to dělník, navíc hladový, co by se u nás přetrhnul. Jen ta rychlost, chjo. Možná i ten Hansen by se určitě neztratil, ale nejsem přesvědčen o nějaké přidané hodnotě ani u jednoho.

Neč: Landeskog pro nás není reálná varianta. Iginla už je podle mě hodně za zenitem, nevidím v tom žádný potenciální přínos, vždyť i v topícím se Coloradu hraje kolikrát 13 minut za zápas. Doan je stejná kategorie jako Iginla. Burrows u nás by nefungoval. Hansen se zmiňuje už snad potřetí? Z Vancouveru opět nepůjde. Sharpie je hráč, kterého budu mít vždycky moc rád, ale letos je to stín toho hráče, co byl 5 let zpátky. V Dallasu se topí v marastu týmu. Dokázal bych si představit, že by podepsal po sezoně za něco jako Campbell, ale mám pocit, že ty vztahy k Chicagu se někde přetrhaly.

voNt: Landeskog nereálný, Iginla spíš ne (jedině jako pokus za minimalní cenu), Sharp nerealný (to by si Dallas musel nechat ⅔ platu), Burrows ne. Hansen možná ok (pokud nemá virózu… :-)), to je ale pro mě trochu neznámý hráč. Já bych zkusil toho Doana, nečekal bych zázraky, ale své by si podle mě oddřel. Ideálně bychom chtěli vidět mladšího, rychlejšího hráče jako posilu, ale je to týmový hráč a v playoff čekám, že by jeho výkon šel dost nahoru. Tým by to navíc mohlo nakopnout, hráli by i za něj…

David: Landeskog drahý, Iginlu už letos ne, Doan ať ukončí kariéru tam kde je. Sharpovo přesilovkové místo obsadil Panarin a nejsem si jistý, jestli má ještě na první lajnu, ale ta nostalgie…

Filip: Sharpa bych možná zkusil. Moc toho letos neodehrál, pokud by mu vydrželo zdraví, mohla by se mu u nás vrátit chuť do hokeje. Iginla a Doan by si pořádný boj o pohár na konec kariéry zasloužili, ale třeba se jej už nedočkají. Iginlu bych možná zkusil, střílení gólů nemohl zapomenout a změna by mu prospěla. Zbytek si myslím, že ne.

Kevin Connauton, Luke Schenn, Brendan Smith

Mirek: Očekávám, že nějaký rezervní obránce dorazí, ale Connauton s Schennem mě nadšením nenaplňují a Smith vlastně taky tolik ne.

Karlos: Nee, díky.

Filip: Obránců máme celkem dost, ne?

Neč: Zkušený beky aby člověk pohledal co? Tady je to velká bída.

voNt: Tady je to skutečně bída. Úplně jsem se pobavil, že na TSN zařadili do Top 40 (“Trade Bait”) toho Pateryna z Montréalu – to je jako kdo? :-) Mají tam i toho Lazara – 32 zápasů a 0+1. V Top 15, to je dobrej joke.

David: K čemu obránce, stejně budeme v playoff jako každý rok hrát na 3–4 beky, zbytek vykryje TVR, Campbell a Kempas :)

Marcus Krüger
Marcus Krüger

Protihodnota (TVR, Hartman, Schmaltz, Hinostroza, Kero, Krüger, Forsling, DeBrincat, Motte, McNeill, Pokka atd.)

Mirek: Hartmana jsme tu měli i loni, ale teď je nevyměnitelný. S ohledem na výkony, produktivitu a plat musí zůstat. Schmaltz teď hraje skvěle, tak by se mohl dobře zhodnotit, ale radši bych ho udržel. Hinostroza a Kero jsou dobří na doplnění sestavy, v rámci výměny za nějakého kvalitního hráče, který zůstane v sestavě i do budoucna jsou ale nahraditelní. To samé platí i o zbytku s výjimkou DeBrincata, toho chci nejdřív vidět mezi profesionály. Za TVR není přijatelná náhrada z vlastních zdrojů a za Krügera vlastně taky ne. Oba bych se nebál pustit, pokud za ně přijde někdo s rovnocennou úlohou, což je u Krügera určitě snazší. Jeho plat je ale závaží nejen pro Chicago…

Karlos: Hartman naplnil má očekávání, v žádném případě. Forsling bude skvělej, toho taky ne. DeBrincata jen nerad, protože ho nechci vidět někde jinde sbírat 70+ bodů za sezonu. Možná to nedokáže, ale už jen pro tu zvědavost bych si toho prcka chtěl nechat. Schmaltze taky nerad, ale jen proto, že hraje zatím lépe než ho potenciální zájemce zohlední v případným trejdu. Něco mi říká, nevím proč, že TVR si od nás stáhne Vegas v rozšiřováku. Zbytek je pro mě kromě Pokky postradatelný.

Neč: TVR se v playoff bude hodit. Hartmanova cena stoupá a do budoucna se s ním určitě počítá. Ostatní jsou pro Chicago postradatelní s výjimkou DeBrincata, kterého bude třeba vyzkoušet. Naopak Krüger nejspíš bude muset jít tak jako tak. Ostatní jména by mi výrazně nechyběla.

voNt: Já jsem ze hry Hartmana unešený. I Schmaltz mě příjeměn překvapil. Hinostroza, Kero, Forsling střídají lepší chvilky s horšími, ale byli by za hráče na 2–3 měsíce příliš drazí. Já bych zkusil udat toho TVR (podle scénáře, jak jsem psal nahoře). Otázka ale je, jestli je tu pro to místo – nedokážu teď říct tým, kde by se ta výměna ujala.

David: Za mě jen Motte, McNeil a Kruger.

Filip: Já myslím, že měnit naše hráče pryč asi moc nebudeme. Loni jsme jich obětovali celkem dost, nejde to dělat každý rok. Ale když už by na výměnu mělo dojít, tak nepostradatelných hráčů, u nichž si výměnu nedokážu představit, tu moc není. Odejít by mohl třeba McNeill, který už u nás šanci stejně nedostane. Otázkou je Pokka, ale možná bych ho nechal jít taky. O dalších typu Gustafssona Svedberg nevím, zda by byl vůbec zájemce.

Tipovačka

Mirek: Vanek za 1. kolo 2018 a Motteho + něco menšího do obrany za Desjardinse (třeba Larsen z Vancouveru).

Karlos: Brian Boyle za Kera + 3. kolo 2017 (tuhle volbu poslali Hawks do Detroitu za Jurča – pozn. redakce). Steve Ott za McNeilla + ?.

David: Letos nemám pocit, že je nutné posilovat, vzhledem k tomu, že skutečné posily jsou spíše nereálné. A dělat výměny jen abychom získali někoho jako Weise loni, to mi nedává moc smysl.

Filip: Po Jurčovi to vidím, že možná k ničemu ani nedojde…


shaacul: Letos mě něco říká, že Bowman opravu žádnou velkou rybu nepřivede. Pro důvody bych jenom opakoval to, co bylo už mnohokrát řečeno. Tým si sedl, není příliš mnoho místa pod stropem a Bowman nebude chtít dát první kolo. Víc akcí čekám v létě. Přesto bych osobně byl pro posilu do obrany a/nebo zkušeného veterána na konci kariéry, který by se chtěl pokusit o poslední šancí na Stanleyho. Do těchto škatulek mi zapadá Iginla a Doan (veterán), Smith, popřípadě Oduya (obránce).

Proč Iginla/Doan – pro zisk poháru je dobré mít příběh a není lepší příběh než veterán toužící získat v poslední šanci Pohár. Osobně bych byl pro Doana, věřím že by i GM Arizony k jeho výměně přistupoval tak, že se nebude snažit GM na druhé straně oškubat. Proč Oduya – Q a jeho asistenti mají velmi specifický přístup k tomu co od obránců vyžadují. Že je to výzva, ukazuje například Kempný, který se podle všeho už chytil, ale trvalo mu to přes polovinu sezóny. Pokud obránce, tak někoho, kdo jednoduše a hned zapadne, to by určitě Oduya zvládl. Smith by také, vzhledem k tomu že Detroit hraje podobně, nemusel mít problém. A co by mě nepřekvapilo by byla výměna McNeilla, typově za jiný neúspěšný talent.

Co čekám v létě

  • Crawford a TRV budou vyměněni.
  • Darling podepíše 3-letou smlouvu na 10 mega.
  • Rozsíval dostane smlouvu na další rok.
  • Hawks podepíšou Aston-Reese (letošní pravděpodobný držitel Hobey Barker Award). – pozn. redakce: Zach Aston-Reese (22) hraje s Chicagem draftovanými hráči Sikurou a Sheaem na universitě Northeastern a s 59 body (29+30) ve 34 zápasech se momentálně dělí o první místo v bodování NCAA.
  • Hawks v rozšiřovacím draftu vystaví Glasse, Rozsívala, Krugera a Jurča.
  • Las vegas si vybere Krugera.
  • Hawks podepíšou novou roční smlouvu s Campbellem.
  • Podobnou smlouvu jako Campbell podepíše s Hawks Sharp.
  • Podpisy všech RFA kteří letos hrají NHL a také Latty.
  • Johnny Oduya

    Oduya SWE

    42 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Alex DeBrincat

    DeBrincat USA

    26 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Christian Ehrhoff

    Ehrhoff GER

    41 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Tomáš Fleischmann

    Fleischmann CZE

    39 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Gustav Forsling

    Forsling SWE

    27 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Ryan Hartman

    Hartman USA

    29 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Vincent Hinostroza

    Hinostroza USA

    29 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Tomáš Jurčo

    Jurčo SVK

    31 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Tanner Kero

    Kero USA

    31 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Marcus Krüger

    Krüger SWE

    33 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Andrew Ladd

    Ladd CAN

    38 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Mark McNeill

    McNeill CAN

    31 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Tyler Motte

    Motte USA

    29 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Ville Pokka

    Pokka FIN

    29 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Nick Schmaltz

    Schmaltz USA

    28 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Patrick Sharp

    Sharp CAN

    42 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Trevor Van Riemsdyk

    Van Riemsdyk USA

    32 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Dale Weise

    Weise CAN

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: