Joakim Nordström se raduje ze svého prvního gólu v NHL
Joakim Nordström se raduje ze svého prvního gólu v NHL

Morin a Nordström se vrací do hlavního týmu, Pirri na farmu

Blackhawks dnes oznámili několik změn na soupisce. Zpátky do hlavního týmu se vrací útočníci Jeremy Morin a Joakim Nordström, na farmu jde naopak centr Brandon Pirri. Obránce Mike Kostka se uzdravil a do kondice se bude dostávat také na farmě v Rockfordu. Michal Handzuš a Andrew Shaw dnes s týmem necestují do St. Paulu a zápas proti Wild tak nejspíš vynechají. Handzuš pro nemoc chyběl už proti Dallasu.

Dvaadvacetiletý Morin, kterého Blackhawks získali v létě 2010 při velké výměně Dustina Byfugliena z Atlanty, letos v Chicagu odehrál 9 zápasů, ve kterých nasbíral 3 body za asistence. Na farmě v Rockfordu zaznamenal 12 bodů (6+6) ve 13 zápasech a přestože odehrál v podstatě polovinu zápasů než jeho spoluhráči, dělí se s 6 zásahy o druhé místo v klubové tabulce střelců (nováček Mark McNeil se trefil 7x).

Jednadvacetiletý Nordström hraje v zámoří od jara letošního roku, kdy posílil Rockford poté, co mu skončila sezona v AIK Stockholm. V přípravném kempu zaujal a vybojoval si místo v hlavním týmu, kde pak v 8 zápasech zaznamenal jeden bod za premiérovou trefu v NHL. Za IceHogs nastoupil do 15 střetnutí, ve kterých vstřelil 5 branek a na 1 přihrál.

Brandon Pirri v posledním utkání proti Dallasu
Brandon Pirri v posledním utkání proti Dallasu

Dvaadvacetiletý Pirri, loni nejproduktivnější hráč AHL, zahájil sezonu opět v Rockfordu, kde ve třech zápasech nasbíral 3 body za 3 asistence. Po povolání do NHL nastupoval střídavě ve druhém a třetím útoku, celkem naskočil do 24 duelů. Do statistik zapsal 11 bodů, když nastřílel 6 gólů a přidal 5 přihrávek.

Spolu s Pirrim jde k IceHogs také obránce Mike Kostka. Ten se v létě domluvil s Blackhawks na roční dvoucestné smlouvě, když předtím působil v Torontu. V přípravném kempu si získal místo v kádru a za Chicago odehrál dvě utkání. V tom druhém vstřelil svůj první gól v NHL, pak se ale v tréninku zranil a více jak měsíc byl mimo hru. Osmadvacetiletý Kanaďan jde do AHL nabírat kondici, klub ho tak nemusí zapisovat na listinu volných hráčů. Kostka podle pravidel smí nastoupit maximalně do 3 zápasů nebo v Rockfordu pobýt nejvýše 6 dní, po kterých se musí vrátit do hlavního týmu.

Hawks dále zveřejnili zprávu, že s týmem pro nejbližší utkání v Minnesotě neodcestují útočníci Andrew Shaw (důvod nespecifikovaný) a Michal Handzuš. Slovenský útočník absentoval už v prvním domácím zápase po návratu z cirkusového výjezdu, proti Dallasu nenastoupil kvůli onemocnění. V sestavě jej nahradil obránce Sheldon Brookbank, který si tak svou letos již poměrně tradiční roli nejspíš proti Wild zopakuje, když Shawa a Pirriho by měli zastoupit Nordström s Morinem. Utkání v Minnesotě je na programu v noci na pátek středoevropského času.

Mike Kostka v přípravném utkání
Mike Kostka v přípravném utkání
  • Michal Handzuš

    Handzuš SVK

    47 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Michael Kostka

    Kostka CAN

    38 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Mark McNeill

    McNeill CAN

    31 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Jeremy Morin

    Morin USA

    33 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Joakim Nordström

    Nordström SWE

    32 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Brandon Pirri

    Pirri CAN

    33 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Andrew Shaw

    Shaw CAN

    32 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: