Brandon Pirri po rozhodujícím nájezdu v utkání s Phoenixem
Brandon Pirri po rozhodujícím nájezdu v utkání s Phoenixem

Brandon Pirri odchází na Floridu

Florida v neděli získala z Chicaga výměnou za 2 volby v draftu útočníka Brandona Pirriho. Dvaadvacetiletý hokejista debutoval v NHL před třemi lety a v této sezoně odehrál za Blackhawks 28 zápasů, ve kterých nasbíral 11 bodů (6+5) a +6. Na farmě v Rockfordu nastoupil k 26 utkáním, v nichž vstřelil 11 branek a na 15 nahrál. V minulém roce byl s 75 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem AHL a dvakrát se zúčastnil Utkání hvězd. Celkem za Ice Hogs zaznamenal přesně 200 bodů ve 238 zápasech. Chicago si Pirriho vybralo ve 2. kole na draftu 2009, od Panterů nyní získalo volbu ve 3. kole 2014 a v 5. kole o dva roky později.

„Brandon je mladý a talentovaný hráč, jsme velice rádi, že se nám jej podařilo přivést,“ pověděl GM Floridy Dale Tallon, pod jehož tehdejším vedením Chicago Pirriho draftovalo. „Pirri má za sebou obrovské úspěchy v AHL, byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd a získal titul pro nejproduktivnějšího hráče soutěže. U nás dobře zapadne mezi další centry jako jsou Aleksander Barkov, Nick Bjugstad a Drew Shore. Těšíme se na to, že bude pro náš tým posilou.“

Rodák z Toronta odešel po draftu na technickou univerzitu RPI a jako nováček byl s 32 asistencemi ve 39 zápasech nejlepším nahrávačem v týmu. Hned příští rok ale přešel mezi profesionály, když s Chicagem podepsal nováčkovskou smlouvu.

Zdálo se, že Pirri bude tím dlouho očekávaným středním útočníkem do druhé pětky, trenéry v Chicagu ale nedokázal přesvědčit o tom, že je na NHL připravený silově a že je dostatečně dobrý při hře do obrany. U Blackhawks tak byl delší dobu na hraně mezi NHL a AHL a jeho výměna do jiného týmu tak není překvapením. V Chicagu by se jeho kariéra dál nevyvíjela, na Floridě, která v podstatě buduje nové mužstvo, k tomu dostane více prostoru.

  • Brandon Pirri

    Pirri CAN

    32 let, Střední útočník
    Členem klubu: