Kris Versteeg a Patrick Kane
Kris Versteeg a Patrick Kane

Timonen a Versteeg se vrací zpátky do sestavy

Obránce Kimmo Timonen a útočník Kris Versteeg se představí v dnešním čtvrtém utkání finálové série. Na tribunu tak opět usedne Bryan Bickell, který se v minulém střetnutí vrátil po zranění, a zřejmě i Kyle Cumiskey. Johnny Oduya dohrál třetí zápas se zdravotními potížemi, večer by ale měl nastoupil. Versteeg naskočil do hry v obou úvodních duelech v Tampě a celkem v letošním playoff odehrál 9 zápasů (1+0, +2). Timonen hrál naposledy před dvěma týdny v pátém utkání finále Západní konference proti Anaheimu a v 15 zápasech playoff zatím nebodoval.

Bryan Bickell v letošním ročníku odehrál 18 zápasů, ve kterých nasbíral pět bodů za asistence, 14 trestných minut a +3. Před sedmým zápasem v Anaheimu měl potíže se závratí, spekulovalo se o otřesu mozku a v první dvou finálových střetnutích jeho místo ve druhém útoku zaujal Versteeg. Ten tak nastoupí opět ve formaci s Bradem Richardsem a Patrickem Kanem.

Kyle Cumiskey naskočil do hry v 9 zápasech a zaznamenal tři záporné body v tabulce +/-. Timonen by měl opět nastupovat ve dvojici s Brentem Seabrookem, zatímco na pozici pátého obránce zůstane uzdravený Trevor Van Riemsdyk. Oduya se spolu s Keithem jako jediní nezúčastnili ranního rozbruslení a pokud nebude švédský obránce připravený do zápasu, dá se předpokládat, že Cumiskey v sestavě zůstane.

Kimmo Timonen se loučí s fanoušky Philadelphie
Kimmo Timonen se loučí s fanoušky Philadelphie

Pokud Blackhawks vyhrají Stanley Cup, stanou se prvním týmem v historii, kterému se to povedlo za tohoto stavu, tedy když ve třetím utkání za stavu 1:1 na zápasy prohrál na vlastním ledě. V případě výhry bude Timonen zapsaný na poháru, pokud by ve finále nenastoupil a Chicago zvítězilo, muselo by v jeho případě požádat o dopsání. Na své jméno na Stanley Cupu mají nárok hokejisté, kteří v mistrovském týmu odehráli alespoň jeden finálový zápas nebo více jak 40 zápasů v základní části.

„Jsem zklamaný. Byl jsem týden mimo hru a pak nastoupím do jednoho zápasu. Měl jsem z toho docela dobrý dojem. Ale ještě nás nějaké zápasy čekají,“ pověděl Bickell novinářům. „Vždycky, když jste mimo sestavu, tak chcete zpátky do hry. A když jste na soupisce, tak se snažíte na sebe upozornit a dokázat, že si místo zasloužíte. Těším se,“ řekl Versteeg.

„Dobře potrénoval a tím, jak svou roli přijal, si pomohl k tomu, aby se mohl vrátit do sestavy,“ tvrdí o Timonenovi kouč Joel Quenneville.

  • Johnny Oduya

    Oduya SWE

    42 let, Obránce
    0 gólů a 0 asistencí
  • Bryan Bickell

    Bickell CAN

    38 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Kyle Cumiskey

    Cumiskey CAN

    37 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Kimmo Timonen

    Timonen FIN

    49 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Kris Versteeg

    Versteeg CAN

    37 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: