Chicago 4 2 Minnesota 1 0

4. 5. 2015 2.30, Chicago
I. třetina
Čas Tým Gól
II. třetina
Čas Tým Gól
32:28 CHI Toews 4 (Hossa) O
39:40 CHI Kane 4 (Keith)
III. třetina
Čas Tým Gól
41:20 MIN Dumba (Suter, Dubnyk) P
47:39 CHI Sharp 4 (Teräväinen)
57:53 CHI Kane 5 (Sharp, Hjalmarsson) EN
Tresty
Čas Tým Trest
09:22 MIN Vanek (2 min nedovolené bránění brankáře)
30:45 CHI Shaw (2 min krosček)
39:58 CHI Rozsíval (2 min nedovolené bránění) 1g
44:45 MIN Koivu (2 min podražení)
Brankáři
Tým Od Do Brankář
CHI 00:00 60:00 Crawford 31/30 (96,80 %)
MIN 00:00 60:00 Dubnyk 30/27 (90,00 %)
Sestava
# Post Jméno
10 LK Sharp
11 LK Desjardins
16 C Krüger
19 C Toews
20 LK Saad
29 LK Bickell
65 PK Shaw
80 C Vermette
81 PK Hossa
86 C Teräväinen
88 PK Kane
91 C Richards
2 O Keith
4 O Hjalmarsson
7 O Seabrook
27 O Oduya
32 O Rozsíval
44 O Timonen
13 LK Carcillo (Zdravý)
23 PK Versteeg (Zraněný)
42 C Nordström (Zdravý)
5 O Rundblad (Zdravý)
15 O Cumiskey (Zdravý)
47 O Paliotta (Zdravý)
31 B Raanta (Zdravý)
Rozhodčí
Role Jméno
Hlavní Dwyer, Furlatt, Rooney
Čároví Miller, Racicot
Patrick Kane se raduje ze své druhé branky v utkání
Patrick Kane se raduje ze své druhé branky v utkání

Blackhawks přidali po vydařeném výkonu druhou výhru

Hráči Chicaga mohou být po neděli spokojení, Wild ve druhém utkání série do mnoha příležitostí nepustili a po vcelku klidném průběhu zvítězili 4:1. Do Minnesoty tak Hawks pocestují s vedením 2:0 na zápasy. Diváci v United Center neviděli příliš otevřený hokej, oba týmy se soustředily spíš na obranu středního pásma. Domácí však měli víc ze hry a po první bezbrankové třetině šli ve 33. minutě do vedení. Ve vlastní přesilovce chyboval Suter a Toews a po Hossově přihrávce s velkým štěstím otevřel skóre. Dubnyk sice proti jeho střele zblízka zasáhl, jenže koncem hole si puk srazil za čáru. Crawford si ve druhé části připsal dva skvělé zákroky, když zlikvidoval brejk Brodziaka a pak i nebezpečnou dorážku Parisého o chvilku později. V závěru třetiny přidal přesnou ranou na vyrážečku druhou branku Kane. Krátce po přestávce sice v přesilovce překvapil Crawforda Dumba, Dubnyka ale o chvíle později prostřelil Sharp. Na konci přidal svou druhou trefu Kane, když do prázdné zhasil poslední naději hostí na úspěch.

Corey Crawford zasahuje při brejku Kyla Brodziaka
Corey Crawford zasahuje při brejku Kyla Brodziaka

Blackhawks dnes odevzdali spolehlivý výkon, Minnesota si sice ve třetí části připsala 15 střeleckých pokusů, Crawford ale neměl tolik práce a s několika nebezpečnými střelami si poradil. Po ráně Scandelly do masky byl trochu otřesený, další dvě střely ale kryl a při následném přerušení helmu vyměnil. Dva nejtěžší zásahy Crawford předvedl už ve druhé třetině, při brejku Stewarta mu navíc pomohl výtečným obraným zákrokem Oduya.

Druhá branka získala Chicagu výraznou naději na výhru, hosté neměli v tomto duelu příliš prostoru. První formace Parisého a Granlunda sice hrozila, domácí obrana je ale nepouštěla do vyloženějších střeleckých pozic. Jen dvacet vteřin před druhou přestávkou chybovala Minnesota na útočné modré a při odloženém ofsajdu poslal Keith parádní přihrávku za obranu na Kanea. Ten si tváří v tvář s Dubnykem poradil a přesnou střelou zdvojnásobil domácí náskok.

Do třetí části vstupovali hosté v početní výhodě a po trefě Dumby se dostali zpátky do zápasu. Mladý obránce Wild vypálil z pravého křídle poté, co zatáhl puk do třetiny, a Crawford jeho pokus na bližší tyčku minul. Vcelku laciný gól ale nakonec pro vývoj zápasu nic neznamenal. Ve 48. minutě zahrál pěkně u červené čáry Teräväinen a do dobré příležitosti se pak dostal Sharp. Také on se přímo proti Dubnykovi prosadil přesnou ranou, tentokrát mezi levý beton a lapačku hostujícího brankáře.

Blackhawks mohou mít po prvních zápasech na vlastním ledě radost, v Minnesotě je ale čeká náročnější práce. Ve třetím utkání série potřebují Wild zvítězil, aby nenabrali děsivou ztrátu 0:3, a v Xcel Energy Center je domácí publikum jistě požene do útoku.