Chicago 4 2 Minnesota 1 0

4. 5. 2014 21.00, Chicago
I. třetina
Čas Tým Gól
11:02 CHI Toews 4 (Hossa, Bickell)
II. třetina
Čas Tým Gól
39:04 CHI Saad 1 (Bickell, Seabrook)
III. třetina
Čas Tým Gól
42:00 Min McCormick (Stoner, Haula)
57:15 CHI Bickell 5 (Hossa, Hjalmarsson)
58:37 CHI Saad 2 (Hossa, Hjalmarsson) EN
Tresty
Čas Tým Trest
03:29 Min Stoner (2 min krosček)
30:54 CHI Leddy (2 min hra vysokou holí)
37:02 Min Fontaine (2 min hákování)
Brankáři
Tým Od Do Brankář
CHI 00:00 60:00 Crawford 19/18 (94,70 %)
Min 00:00 60:00 Bryzgalov 21/18 (85,70 %)
Sestava
# Post Jméno
10 LK Sharp
11 LK Morin
16 C Krüger
19 C Toews
20 LK Saad
23 PK Versteeg
26 C Handzuš
28 PK Smith
29 LK Bickell
42 C Nordström
81 PK Hossa
88 PK Kane
2 O Keith
4 O Hjalmarsson
7 O Seabrook
8 O Leddy
27 O Oduya
32 O Rozsíval
12 C Regin (Zdravý)
40 LK Mashinter (Zdravý)
52 LK Bollig (Zdravý)
65 PK Shaw (Zraněný)
5 O Rundblad (Zdravý)
17 O Brookbank (Zdravý)
44 O Dahlbeck (Zdravý)
30 B LaBarbera (Zdravý)
39 B Khabibulin (Zraněný)
Rozhodčí
Role Jméno
Hlavní Joannette, Pollock
Čároví Heyer, Sharrers
Bryan Bickell zvyšuje na 3:1
Bryan Bickell zvyšuje na 3:1

Blackhawks porazili Minnesotu i podruhé

Chicago ve druhém utkání porazilo Minnesotu 4:1 a ujalo se vedení v sérii 2:0 na zápasy. Utkání vypadalo podobně jako úvodní duel, Wild nevyužili své šance a v některých momentech zakročil skvělý Crawford. Blackhawks získali na konci druhé třetiny dvoubrankový náskok a i když se krátce po přestávce trefil po pěkné kombinaci McCormick, tentokrát domácí své vedení uhájili až do konce. Uklidňující třetí branku vstřelil v 58. minutě po vynikající práci Mariána Hossy Bryan Bickell, který si v utkání připsal tři body a dvakrát ještě trefil tyčku. U prvního gólu právě Bickell poslal Hossu do brejku, Bryzgalov sice vytáhl parádní zákrok betonem, puk ale dorazil do sítě Toews. Hossa zaznamenal 3 body za přihrávky a +4. Dva zásahy, své první v playoff, přidal Brandon Saad.

Ilya Bryzgalov vychytal v brejku Mariána Hossu, na dorážku Jonathana Toewse ale nestačil
Ilya Bryzgalov vychytal v brejku Mariána Hossu, na dorážku Jonathana Toewse ale nestačil

Zraněného Andewa Shawa nahradil ve třetím útoku Joakim Nördström, ve čtvrté formaci pak nastoupil místo Brandona Bolliga s Krisem Vesteegem a Michalem Handzušem Jeremy Morin. Do třetího zápasu by měl být Shaw v pořádku.

„Ve třetí třetině to v některých chvílích nevypadalo nic moc, ale vydrželi jsme to. Nechali jsme to na obráncích a Crawfordovi, aby to vzadu zavřeli. Musíme se zlepšit pozičně, být v obraně chytřejší, ale zvládli jsme to a dotáhli zápas do úspěšného konce.,“ řekl po utkání Bryan Bickell, který se letos na jaře trefil už popáté. „Mám tohle období rád. Jsou to nejdůležitější chvíle v sezoně a já sám i celý tým potřebujeme pořádně zabrat.“

Brandon Saad střílí gól do prázdné branky
Brandon Saad střílí gól do prázdné branky

„Málem jsem puk minul, možná by zapadl do branky. Ale trefil jsem ho dost na to, aby skončil na horní síťce,“ popisoval svůj akrobatický zákrok holí brankář Corey Crawford poté, co kotouč jen vyrazil nad sebe. „Vždycky chcete pomoct týmu tím, že něco vytvoříte, že budete bodovat a dávat góly. Z toho mám samozřejmě dobrý pocit,“ říká Brandon Saad, který k pěti asistencím z předchozích 7 zápasů přidal své první dva úspěšné zásahy.

„Nebyli jsme až tak daleko. Přesto znovu vím, že můžeme hrát lépe. Tolik nám nechybělo, možnosti na vyrovnání jsme měli,“ pověděl kouč Wild Mike Yeo. „Jsem zklamaný, že prohráváme 2:0. Je to frustrující,“ říká Zach Parisé. „Ale chápeme, že jsme nehráli tak dobře na to, abychom mohli zvítězit. To nás asi štve víc než samotná ztráta 2:0. Ani to nás samozřejmě netěší, ale prostě jsme nehráli dost dobře na to, abychom vyhráli, a už vůbec ne, abychom porazili Blackhawks.“