Malcolm Subban (© Jonathan Daniel/Getty Images)
Malcolm Subban (© Jonathan Daniel/Getty Images)

Subban odchází do Buffala, T. Johnson bude chybět 3 měsíce

Brankář Malcolm Subban (27) se stěhuje do Buffala, Blackhawks ho vyměnili za nespecifikované budoucí vyrovnání. Subban přišel do Chicaga při výměně Robina Lehnera z Vegas a loni střídal povedené výkony se slabšími zápasy. Ke Kevinu Lankinenovi přivedlo Chicago v létě z Vegas i jeho bývalého spoluhráče Marc-André Fleuryho, na farmu dorazil z Evropy nadějný Arvid Söderblom a Subban se, stejně jako Collin Delia, stal nadbytečným. Přetlak v brankovišti IceHogs klub vyřešil trejdem Subbana do Buffala, které má nyní na postu gólmana starosti kvůli zranění a covidu. V Rockfordu se Subban letos představil v pěti zápasech, ve kterých v průměru obdržel 3,38 gólů a zaznamenal úspěšnost zákroků 89,3 %. Poslední utkání se mu však povedlo a Sabres v jeho angažmá neváhali. Na farmě tedy vedle Söderbloma zůstává Delia a v záloze je ještě Cale Morris, kterému se daří v ECHL v dresu Indy Fuel. Hodně si mezi brankáři Hawks slibují od Drewa Commessa, který je druhým rokem na Boston University a neměl by chybět na soupisce USA pro blížící se MS juniorů.

Útočník Tyler Johnson, který přišel před sezonou z Tampy, je po operaci krku a v sestavě bude scházet asi tři měsíce. Johnsonův stav se v poslední době příliš nezlepšil a nakonec podstoupil stejný zákrok, k jakému se dlouho chystal hvězdný Jack Eichel. Johnson v Chicagu zatím stihl jen 8 zápasů, ve kterých dal jednu branku a na dvě přihrál. Za Lightning odehrál téměř 600 utkání, v nichž nasbíral 361 bodů za 161 gólů a 200 asistencí. Dvakrát vybojoval Stanleyho pohár a úspěchy sbíral i v juniorské kategorii. Relativně štědrou smlouvu s platem pět milionů dolarů, která ho nakonec v Tampě stála místo, Johnsonovi vyprší v létě 2024.

V utkání s Washingtonem se zranil obránce Connor Murphy, který má zřejmě otřes mozku. Ze stejného důvodu bude v nejbližší době chybět farmě v Rockfordu také mladý útočník Lukas Reichel.

  • Drew Commesso

    Commesso USA

    21 let, Brankář
  • Tyler Johnson

    Johnson USA

    33 let, Střední útočník
    Chicago v této sezoně:
    15 gólů a 11 asistencí
  • Connor Murphy

    Murphy USA

    30 let, Obránce
    Chicago v této sezoně:
    2 góly a 6 asistencí
  • Lukas Reichel

    Reichel GER

    21 let, Levé křídlo
    Chicago v této sezoně:
    3 góly a 8 asistencí
  • Arvid Söderblom

    Söderblom SWE

    24 let, Brankář
  • Collin Delia

    Delia USA

    29 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Marc-André Fleury

    Fleury CAN

    39 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Robin Lehner

    Lehner SWE

    32 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Malcolm Subban

    Subban CAN

    30 let, Brankář
    Členem klubu:
  • Cale Morris

    Morris USA

    27 let, Brankář
    Členem klubu: