Jeremy Morin
Jeremy Morin

Přesuny v týmu, informace o zraněných

Blackhawks včera hráli nejen utkání proti Phoenixu, ale náročný den mělo i vedení týmu, které provedlo několik změn na soupisce. Nejprve před zápasem zapsali na listinu zraněných hráčů útočníka Michala Handzuše a na jeho místo povolali útočníka Alexe Broadhursta. Po zápase Blackhawks získali útočníky Krise Versteega a Philippa Lefebvrea za Jimmyho Hayese a Dylana Olsena a s ohledem na to poslali z Chicaga do Rockfordu Jeremy Morina a Alexe Broadhursta. Doplněno: IceHogs podepsali zkušební kontrakt s obránce Blakem Kesselem, Joe Gleason jde na farmu do Toleda (ECHL).

Zápis Michala Handzuše na listinu zraněných pro tohoto hráče nevěstí nic dobrého, především to, že se zpět do hry brzy nevrátí. Handzuš vynechal již 9. utkání v řadě se zraněním horní části těla. Podle Tima Sassona z Daily Herald se jedná buď o zranění zápěstí, které Handzuše trápilo již v minulém playoff anebo jde o otřes mozku. Obě tyto informace prosákly k novinářům, ale tým ani jednu oficiálně nepotvrdil.

Handzuše během jeho absence nahradil ve 2. řadě Brandon Pirri a společně s Patrickem Kanem a Brandonem Saadem vytvořili údernou formaci. Pirri, který rozhodl včerejší utkání proti Phoenixu, když vstřelil vyrovnávací branku a pak proměnil i rozhodující nájezd, v posledních 9 zápasech nasbíral 5 bodů (2+3) a ukazuje se být dobrou náhradou za Handzuše, který letos nasbíral 3 body (1+2) v 9 zápasech.

Alex Broadhurst, který byl povolán na krátko k Blackhawks letos zažívá v Rockfordu profesionální debut a nevede si špatně. V 16 zápasech nasbíral 11 bodů (4+7) a dělí se o 2. místo v týmu jak v počtu bodů, tak v gólech. Rodák z Chicaga ovšem mohl zápas proti Phoenixu sledovat pouze z tribuny a pak zamířil zpátky do Rockfordu.

Zpět do Rockfordu zamířil i Jeremy Morin, který letos v Chicagu odehrál 6 zápasů a nasbíral 2 asistence. Proti Phoenixu sice nastoupil ve 3. řadě, ale odehrál pouze 7 minut. Navíc v předchozích utkáních se ani do sestavy nevešel a na jeho pozici hrál obránce Shledon Brookbank. Právě na pravé křídlo 3. formace by se měl po návratu do Chicaga zařadit Kris Versteeg. Morin letos stihl i 8 zápasů za Rockford v AHL, kde nasbíral 8 bodů (4+4).

Pokud jde o ostatní zraněné hráče Blackhawks, tak nejblíže k návratu má Michal Rozsíval, který s týmem trénoval již ve středu, ale do zápasu se nedostal. Rozsíval byl ve 3. třetině utkání s Edmontonem zasažen na střídačce pukem do obličeje a musel pak odejít do šaten, kde se mu věnovali lékaři a zašili mu tržnou ránu.

Obránce Mike Kostka se zranil 22. října na tréninku a mimo hru bude ještě 1-3 týdny. A několik týdnů bude trvat rekonvalescence Brada Millse, která má problémy s dolní částí těla a podle trenéra Quennevilla nebude moci bruslit ještě minimálně 2 týdny.

Rockford podepsal zkušební smlouvu se 24letým obránce Blakem Kesselem, mladším bratrem amerického reprezentanta Phila Kessela. Blake letos odehrál 6 zápasů v ECHL za Bakersfield a Orlando (2+5), v minulé sezoně nasbíral v Trentonu ve stejné soutěži 41 bodů (8+33) v 54 utkáních a byl druhým nejproduktivnějším obránce v lize. Po odchodu z univerzity v New Hampshire hrál na farmě Philadelphie v Adirondacku. V roce 2007 jej v 6. kole draftovali New York Islanders, o dva roky později se zúčastnil MS juniorů. Společně s ním byli v reprezentaci USA třeba Jimmy Hayes nebo brankář Josh Unice, kterého si Blackhawks vybrali na draftu 2007 ve 3. kole. Ten ale příležitost mezi profesionály nikdy nedostal a nyní hraje na univerzitě v západním Ontariu v Kanadě.

Kesselovi udělal místo v sestavě Joe Gleason, 23letý obránce, který hraje svou první sezonu mezi profesionály. Hokejista, kterého si Blackhawks vybrali na konci draftu 2008, získal s universitou North Dakota tři tituly ve WCHA, když ve 143 zápasech přispěl 46 body (6+40). V Rockfordu hraje Gleason na AHL smlouvu, v Chicagu si kontrakt letos v létě nevybojoval. Za IceHogs zatím stihl 7 střetnutí, připsal si jednu asistenci.

  • Alexander Broadhurst

    Broadhurst USA

    31 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Sheldon Brookbank

    Brookbank CAN

    43 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Joe Gleason

    Gleason USA

    34 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Michal Handzuš

    Handzuš SVK

    47 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Jimmy Hayes

    Hayes USA

    34 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Patrick Kane

    Kane USA

    35 let, Pravé křídlo
    Členem klubu:
  • Michael Kostka

    Kostka CAN

    38 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Brad Mills

    Mills CAN

    40 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Jeremy Morin

    Morin USA

    33 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Dylan Olsen

    Olsen CAN

    33 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Brandon Pirri

    Pirri CAN

    33 let, Střední útočník
    Členem klubu:
  • Michal Rozsíval

    Rozsíval CZE

    45 let, Obránce
    Členem klubu:
  • Brandon Saad

    Saad USA

    31 let, Levé křídlo
    Členem klubu:
  • Kris Versteeg

    Versteeg CAN

    37 let, Pravé křídlo
    Členem klubu: