Léto 2019

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
Mirek napsal

No to je ale těžký, ze tří důvodů: 1. asi nás čeká ještě jedna větší výměna, AA, Murphy, možná někdo jiný… 2. ideální jako jakou bych si přál nebo jakou tipuju realitu? :) 3. složení útoků se bude určitě měnit, Kane s Toewsem předpokládám budou hrát chvíli spolu a chvíli ne. Snazší je tak určit 12–14 útočníků a lajny úplně neřešit. Ale…

Kubalík, Toews, Kane
ADB, Strome, Shaw
Saad, AA, Perlini
Caggiula, Kämpf, Carpenter
Sikura

Keith, Gus
de Haan, Seabrook
Määttä, Murphy
KK

CC, Lehner

Aby se tohle vešlo do stropu, musel by Perlini podepsat za 1M a stejně bych ho radši vyměnil za někoho jako je třeba Goodrow. Možná by se dala poskládat zajímavá výměna s Columbusem… Murphy mi nevadí, ale radši bych vyměnil jeho a vytáhl Jokera než se zbavil AA. Protože za něj by stejně musel přijít nějaký centr. Pokud by podepsal Johansson za míň, tak fajn, jinak je ale k dispozici snad jen Brassard. Tipuju, že na pár zápasů dostane šanci někdo z trojice Dach/Entwistle/Kurashev a teprve pak se k týmu připojí Sikura nebo Q. A nepřekvapilo by mě, kdyby byl náhradním útočníkem za ligový minimum nakonec Krüger. Ještě nám s tím Bowman zahejbe :)

Mirek napsal

Ohledně AA vlastně nikdo neví a jede to nějak ze setrvačnosti. Za stejný caphit hrát i dřív a platy se jen zvyšujou. Góla dát umí, jako jeden z mála se tlačil do branky. Shaw nepřišel hrát centra, Colliton možná bude chtít zkusit hrát Kämpfa výš, ale stejně, třetí centr v týmu jinak chybí. Dach? Otázkou je, jestli bude dál Kane v útoku s Toewsem nebo jestli to trenéři rozhodí do tří produktivních útoků. U AA se mluvilo o výměně hlavně proto, že dostal 1/7 skoro půlku platu ve formě bonusu, takže je teď reálně levnější než jeho caphit. A zároveň se 1/7 změnila situace ohledně jeho podmínky o nevyměnitelnosti. Přebytečnej je teď spíš Perlini… Pokud AA odejde, bude potřeba ho nahradit. Na trhu s volnými hráči je ještě pár lidí na výběr, ale stejně. Výměna se stále nabízí, ale nepřekvapí mě, když zůstane.

Jestli je Joker nechtětý, to se taky jen spekuluje. I o Q se dřív říkalo, že mladý nemusí, ale spíš měl obecně svoje favority bez ohledu na věk, jako každý. Bowman to přiživil tím, když mluvil o osmi obráncích, se kterými se počítá a Jokiho ignoroval. Možná prostě jen chtějí, aby se v AHL vyhrál. Ale vzhledem k tomu, že na cestě jsou další, tak nevím, jestli je to vhodná strategie. Koekkoek pro něj není konkurence, ten se s Dahlströmem podělí o pozici sedmýho beka a Joker potřebuje hrát, ne sedět na tribuně nebo většinu zápasu na lavičce. Gus s Keithem asi budou pokračovat společně, Seabs nikam nejde, takže Jokimu v sestavě zaclání Murphy.

mtrojanlegacy napsal

Ahoj, mám dvě otazky.

Víte někdo jak to vypadá s tim Anisimovem. Jestli se ho Bowman snaží aktivně zbavit ?
Dlouho se o tom mluvilo teď ticho po pěšině. Navic je zbytečný aby za ten caphit hrál 3centra/4centra.

Proč je Jokiharju nechtěný v Chicagu ?
Já jsem si ho oblíbil a myslím si, že může bejt skvelej bek z něj. Chápu že máme moc obránců po těch příchodech. Ja bych radeji vymenil koke.. + dal nez jokise.

Dave 81 napsal

Za mne zatím spokojenost, zapracovalo se na tom, co nás trápilo minulou sezonu nejvíce - defenziva... Na papíře se naše golmanská dvojice jeví jako zřejmě nejlepší duo v lize... Co se beků týče, tak DeHaan a Matta sice nemají pověst superhvězd, ale vyloženě ořezávátka bez zkušeností to taky nejsou... No a co se útoku týče, A.Shaw je buldok co se neztratí a Carpenter by měl mít v bottom six místo jisté a své si odvede... Nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že tohle léto Stan už "prokoučovat" nemůže... =)