Kteří hráči by mohli do Chicaga přijít z AHL a juniorů?

S velkou podporou z rezervního týmu v Rockfordu v AHL nebo z juniorských soutěží Blackhawks v bezprostřední budoucnosti počítat nemohou. O místo v sestavě by měli v přípravném kempu bojovat Joakim Nördström a Jeremy Morin, hráči, kteří už letos za Chicago odehráli kolem 20 zápasů. Klas Dahlbeck dosud v NHL nedebutoval, v mužstvu IceHogs ale patří mezi klíčové hokejisty a v hlavním týmu by si měl brzy najít svou roli. Teuvo Teräväinen přišel z Helsinek v závěru sezony s velkým příslibem a pokud GM Bowman nesežene výraznější posilu do druhé formace, mohl by se finský mladík udržet v NHL i pro začátek nového ročníku. ➜ Více

Tři naděje Blackhawks se zúčastní kempu juniorů USA

Tři naděje Blackhawks, které si klub vybral na loňském draftu, útočníci Antony Louis, Tyler Motte a John Hayden byli pozváni na přípravný kemp americké juniorské reprezentace v Lake Placid, který se bude konat v srpnu. Hráči budou mít možnost bojovat o místo v sestavě pro juniorské Mistrovství světa 2015. USA se během kempu postupně utkají se Švédskem, Finskem a Českem. Jedním z trenérů USA na tomto kempu bude Mark Osiecki, který v současné době působí jako asistent trenéra v Rockfordu.

Brown a Whitney v organizaci Blackhawks pokračovat nebudou

S 1. červnem se týmy NHL musejí rozhodnou se kterými hráči draftovanými před 2 lety podepíší smlouvu a které nechají odejít na trh volných hráčů. Z hráčů draftovaných Blackhawks v roce 2012 se toto rozhodnutí týkalo obránce Travise Browna a brankáře Brandona Whitneyho. Ani s jedním se Blackhawks na smlouvě nedohodli a tak mohou být letos znovu draftováni.

Více