Léto 2022

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
Mirek napsal

Colorado vyhrálo zaslouženě, bylo lepší. Tampě několikrát došla šťáva, a přestože zranění jsou všude, tak Point hodně chyběl, i v přesilovkách. Vasilevsky je držel, ale nestačilo to. Přál jsem spíš Tampě, kvůli Hagelovi a Rutičovi a v Coloradu je víc těch, ke kterým rozhodně nemám moc sympatií, ale vždycky je fajn, když vyhraje „někdo jinej“ :) Kuemper není díra, která občas zachytá tak jako třeba Smith v Edmontonu, je to prostě obyčejnej průměr. A to Avs stačilo, vzpomněl jsem si přitom na poháry, který vyhrál Detroit v brance s Osgoodem a někdo by zmínil třeba i Niemiho v r. 2010 :) Kromě šance Kucherova si toho Tampa ve třetí třetině moc nevypracovala, 10 minut bez střely na bránu je v tuhle chvíli s podivem, za to Colorado zaslouží určitě pochvalu. Makar je výbornej s pukem, strašně šikovnej, sebevědomej a odvážnej, fantasticky bruslí, a na kontě už má hromadu trofejí – kariéru nastartoval úžasně. Stejně si často říkám, že bránit teda moc neumí, ale asi je to jedno, všechno ostatní to přebije. Avalanche mají mimo těch zářivých hvězd i hodně dalších, který v playoff zaujali a dalo se na ně spolehnout, i když třeba nemají velké jméno – zmínil bych Nichushkina, Lehkonena, Burakovskyho nebo Mansona. Z ostatních mě zaujali třeba Černák s Paulem a z těch, kteří vypadli dřív, Verhaeghe, Kyrou s Buchnevichem a Perronem nebo Kaprizov. Btw, pokud platí, že Hart Trophy je pro nejužitečnějšího hráče, pro toho, který pro svůj tým znamenal nejvíc, tak právě Kaprizov by měl letos můj hlas.

Domin222 napsal

tak obrovská gratulace Coloradu,já sám jsem jim fandil,letos neměli konkurenci...Makar topovej..nejlepší D v NHL suvereně..jen za mě škoda,že nechytal Francík,podle mě je lepší golman než Kuemper,letos po dlouhé vychytal SC golman 'díra' 90,2% uspesnost zakroku vs Vasilevky 92,2%..to i Francík měl o něco málo víc 90,6%..ale o to nejde,obroskej úspěch po 21 letech pro Avs :)...

Před Tampou se sluší smeknout klobouk,skvělej tým,skvělý trenér,skvělé výkony ale její nadvláda se podle mě chýlí ke konci a víc už toho asi z týmu nevymačkaj,očekává se odchod především v Play-Off skvěle hrajícího Ondry Paláta,Tampa na něj nebude mít prachy,už teď jsou skoro 2 mega nad stropem,o dům dál nejspíš půjde i Rutta či Černák

Mirek napsal

Pochopitelná volba. King vypadal na konci sezony unaveně a i když by asi mohl pokračovat, tak není od věci podívat se jinam. Richardson má dobrou pověst, ideální do téhle situace, kdy bude potřeba spíš mladé hráče zapracovávat a učit než vyloženě hrotit výsledky. Zkušenosti má, tak snad to bude fungovat. Teď ještě uvidíme, kdo mu dělat asistenty, jestli by tohle King vzal? Sorensen měl v Rockfordu výsledky, tam se nejspíš nic měnit nebude.

Mirek napsal

Brunette vypadal v sérii s Tampou hodně bezradnej, ale to k tomu asi patří. Tampa taky přece v playoff vybouchla s Columbusem a Chicago dostalo těžkou lekci od Detroitu v playoff 2009. I když dovnitř nevidíme a dalo se čekat, že s tím otevřeným herním stylem Panthers v playoff narazí, tak bych byl trpělivější. A když už, tak rozhodně ne Maurice, to je naprostá definice průměru – není nejhorší, ale k poháru je podle mě fakt nedotáhne.