Léto 2022

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
Mirek napsal

No, Kaneovi bude na podzim 34. Šance, že si v Chicagu ještě někdy o Stanley Cup zahraje, je mizivá. To by Hawks museli příští rok trefit na draftu jednu z těch tří hvězd, o rok později zase někoho výjimečnýho (co třeba Adam Jecho?) a tihle dva by se museli rychle prosadit. Pak by měl Kaner jednu nebo možná dvě příležitosti. Pokud chce dál vyhrávat a bojovat o Stanley Cup, v Chicagu je zapykanej. Pokud mu jde to, aby v Chicagu dělal rekordy a historii, aby byl dál hlavní tváří klubu a marketingu a možná měl při tom trochu víc klidu, když Hawks ve městě nebudou ani zdaleka tak populární jako před 10 lety, tak by zůstat mohl. Ale já věřím tomu, že chce vyhrávat, a to mu bohužel klub už nabídnout nemůže. Pak je otázkou, jestli ho v klubu budou vůbec dál chtít, jestli se mu samotnému chce vystoupit z komfortní zóny, kde to dobře zná a většina dobře zná jeho, kde má rodinný zázemí. A hledat místo, kde si ho budou moct dovolit na pět/šest dalších let anebo střídat ambiciózní kluby jako Perry nebo třeba Thornton minulý dva roky. Uvidíme, Kaner je stále špičkovej hokejista a ještě nějakou dobu bude. Není teď určitě osobně ve snadný pozici, ale k životu profesionálního sportovce to patří. Stejně jako tohle všechno k životu loajálních fanoušků :)

Neč napsal

Já to v principu chápu a souhlasím s tím, že by se neměl obcházet platový strop, ale viz tenhle článek:

https://www.nbcchicago.com/news/local/why-blackhawks-would-be-hit-with-cap-recapture-penalty-if-duncan-keith-retired/2856478/

On třeba ten hráč reálně končit nechce, ale současný tým se ho ve vší slušnosti zeptá jestli není zraněný nebo nechce končit. Věří tomu skutečně někdo? Naprosto signifikantní "ohýbání" pravidel viz Kucherov, Stamkos a mraky dalších umělých LTIR, výměny "mrtvých kontraktů" jsou legání, tak zrovna v tomhle jsou Hawks úplně nevinně, hráč si vyprosí přestup jinam a nakonec asi podle všeho i když je asi zdráv a spokojen, a zbývá poslední sezona, tak zčistajasna skončí. Přitomo kdyby zůstal v Chicagu tak jsem přesvědčen, že kariéru v klidu dohraje jako franchise player a všichni mu zatleskají za věrnost barvám...

Tím ale nechci schazovat pravidla, jsou taková jaká jsou, v čase se samozřejmě posunula, ale těch mezer je tam strašně moc. Sranda by byla například, kdyby samozřejmě čistě teoreticky takhle teď někdo skončil Tampě :)

Mirek napsal

Koukám teď na článek na The Athletic, který vyšel před pár týdny. A starý smlouvy, který jsou ještě delší než 8 let, těch už je v NHL jenom pět: kromě Keitha takovou mají Crosby, Quick, Jordan Staal a Weber (který bude čtyři roky na LTIR).

Ostatně, Keith si měl v příští sezoně vydělat už jen 1,5 milionu hrubýho. Pokud byl na vážkách, tak to není úplně velká motivace pokračovat dál, ačkoliv Oilers mají ambice.

Škoda, že kariéru nemohl ukončit pořádně v Chicagu.