Crawford je zraněný, Blackhawks povolali Glasse s Kämpfem

Corey Crawford byl znovu zapsán na listinu zraněných hráčů, zatím však není jasné, jak dlouho se bez něj budou muset Blackhawks obejít. Crawford je letos opět klíčovým mužem chicagské sestavy a v brankářských statistikách se řadí mezi špičku NHL (úspěšnost zákroků 92,9 % a průměr inkasovaných gólů 2,27). V hlavním týmu jej nahradí Jeff Glass (32), který posílil farmu v Rockfordu před rokem z Toronta, kde se neprosadil po návratu z KHL. V dresu IceHogs podává spolehlivé výkony a z posledních osmi zápasů sedmkrát obdržel dvě branky nebo méně. V NHL Glass dosud nenastoupil, v KHL má ale odehráno přes 200 zápasů a před 12 lety vychytal Kanadě zlato na MSJ. David Kämpf (22) podepsal před sezonou s Chicagem smlouvu jako volný hráč, když v 52 střetnutích v Chomutově nasbíral 31 bodů (15+16) a v 15 utkáních playoff přidal tři góly a sedm asistencí. Na farmě v Rockfordu nastoupil do 30 zápasů (7+10), zanechal dobrý dojem a nyní se může těšit na svůj debut v NHL.

Blackhawks porazili Floridu a zvítězili potřetí v řadě

Ze třetí výhry v řadě se v úterý v United Center radovali hráči Blackhawks. Trojici utkání na domácím kluzišti proti soupeřům z chvostu tabulky nakonec Chicago s odřenýma ušima zvládlo a připsalo si šest důležitých bodů v boji o playoff, stejně jako proti Buffalu ale tentokrát muselo rozhodnout až prodloužení. V první třetině bylo vidět hodně šancí a oba týmy měly několik povedených střídání, jedinou branku ale vstřelili Hawks, když se zblízka trefil nepokrytý Saad. Hned po přestávce trefil Trocheck tyčku a Crawford se pak několikrát vyznamenal, jenže na brejk Bjugstada už nedosáhl. Ve třetí třetině nejprve Panthers potrestali chybu domácích v obranném pásmu a tempo trochu opadlo. Chicagu se ale podařilo šest minut před koncem srovnat, když rychlou akci zakončil přesnou střelou Toews. V samém závěru trefil Anisimov šikovnou tečí jen tyčku a branková konstrukce naopak pomohla domácím v prodloužení, když ve vyložené pozici neuspěl Ekblad. O vítězství tak rozhodl o chvíli později Patrick Kane, když zužitkoval výbornou práci Anisimova v souboji s Mathesonem a střelou na vyrážečku překonal Reimera. „Věděli jsme, že tyhle tři zápasy jsou důležité a chtěli jsme získat pět nebo šest bodů. Nakonec máme šest a to je super. Mohlo to být úplně jinak, trefili břevno a měli další šance. Když jsme měli šanci my, tak jsme ji využili. A výhra je o to cennější, že jsme ve třetí třetině prohrávali,“ prohlásil Kane. Doplněno: Richard Pánik vypadl ze sestavy, na ledě jej nahradil Ryan Hartman, který na tribuně strávil předchozí dva duely. Jan Rutta odstoupil z utkání ve druhé třetině s podezřením na otřes mozku.

Corey Crawford je zraněný, Blackhawks povolali Bérubého

Brankář Corey Crawford se zranil v utkání s Dallasem a Chicagu bude nějakou chvíli chybět. Zatím není znám přesný důvod jeho absence, ani jak dlouhou dobu bude mimo hru, do zápasu se však nedostane minimálně týden. Jeho místo v hlavním týmu zaujme Jean-Francois Bérubé, který posílil Blackhawks v létě jako volný hráče a dosud působil na farmě v Rockfordu. Větší prostor nyní ale čeká na Antona Forsberga, také brankáře, který v Chicagu zažívá svou první sezonu. Crawford letos (opět) patřil mezi největší lídry mužstva a Blackhawks držel nad vodou i v utkáních, kdy se ostatním hráčům moc nedařilo. Před pár dny navíc dosáhl významného milníku, když nastoupil do svého 400. zápasu v dresu Hawks, což se doposud povedlo pouze legendám Hallovi, Espositovi a Belfourovi. Doplněno: Útočník Jordin Tootoo se naopak vrací po zranění do hry a Blackhawks jej zapsali na listinu volných hráčů. Pokud si jej nikdo nevybere, měl by se zařadit do sestavy IceHogs na farmě v AHL.