Léto 2021

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
Mirek napsal

Souhlasím s tím, že výměna Danaulta byla špatná, ale je to už pět a půl roky zpátky. A když k ní došlo, tak jsem si nemyslel, že Flaška s Weisem budou k ničemu.

Nevšiml jsem si, že by jmenovaný obránce Hawks strašně vychválili. Ve všech případech to bylo spíš o důvěře než trpělivosti. U Jokera možná ještě něco mimo, o čem se jen spekuluje. Ke konci působení Q bylo patrné, že s Bowmanem nejsou na stejný vlně, že na hráče koukají jinak.

Je fajn, že se Rutta s Kempesem a další chytili jinde, ale pokud by jeden kterýkoliv z nich zůstal v Chicagu, něco zásadního by se tím změnilo? Nechci Bowmana obhajovat, spíš mi přijde zbytečně vytahovat pořád věci z minulosti, který sami o sobě nerozhodly o tom, že Hawks jsou teď mimo playoff. Víc mě zajímá, jak to změnit a jaké jsou možnosti do budoucna.

voNt napsal

Jj, prave, to je ten problem, vybrat spravne hrace z pocetne skupinky a dat jim duveru (nez 1-5 zapasu, ale vic..). Hrace, ktere zminoval Shaacul, ty se vymenily pri shaneni posil / na ne nebylo $$ pod stropem. Boli to ale vetsinou to neslo jinal. Ale obrancu se protocilo u nas za 10 let strasne moc, zvavovali jsme se jich, protoze se zdali prebytecnymi a uprednostneni byli jini, a nakonec jsme poslali pryc i ty.. Bowman pro tohle cit nema, chce to dat na nekoho (zamestnat nekoho), kdo tomu rozumi..

Mirek napsal

Záleží na perspektivě. Spojit trejdy Panarina, Danaulta a TT není úplně fér. Danaulta Hawks obětovali, když se snažili bojovat o (další) pohár, TT obětovali kvůli platovému stropu a to už jsme si zažili po r. 2010. Špatné trejdy, to ano, ale vazba mezi nimi je minimální. Na druhou stranu za Hartmana Hawks mají Kurasheva s Beaudinem. Za Forslinga de Haana. Skoro zadarmo Kubalíka.

Gus, Forsling, Rutta ani Kempný fakt nejsou typy 1. obránce, určitě ne toho, kterýho Hawks chtějí. Můžeme se bavit o tom, jestli jsou lepší než když byli v Chicagu. Rutta s Kempesem asi ani ne, jen mají větší důvěru a o to jde, Gus je snad taky pořád stejnej. Forsling se vyhrál, ačkoliv to na Floridě úplně nečekali, a po zranění Ekblada chytil šanci. 1. lajnu hraje, ale Hawks hledají někoho typologicky jiného. Víc Hedmana než Ruttu, ale to samozřejmě snadno řekne :D

Na jednu stranu teď není sestava ve stavu, kdy by mohla reálně usilovat o titul, a na druhou stranu Kane (a snad Toews) už před sebou nemají tolik let. Vysypat ranec za Hamiltona, který není dokonalý, nebo se snažit vyměnit Jonese, který bude taky hodně drahej, to se mi nezdá jako dobrý nápad. Ale dříve či později budou muset Hawks z té své početné skupiny mladých obránců některé vybrat a některé pustit. Snad vyberou správně, snad v tom ten zakopaný pes už nebude :)