Léto 2021

Pro psaní příspěvků do diskuze je nutné se přihlásit
shaacul napsal

Powers - informace od nejmenovaného člověka z týmu.
@Keith - s výměnou přišel Keith sám, chce být blíž rodině.
@trejdy - Dach a DeBrincat jsou nedotknutelní.
Zadorov - Vyjednávání se Zadorovem se posunulo, jako vzorový kontrakt vydí Hawks loňský podpis Edmundsona v Montrealu (4 x 3,5)
@Hagel - Vyjednávání s Hagelem bude asi dlouhé a složité. Hawks mu nechtějí moc zaplatit a on nemá žádné páky, ale chtěl by slušný kontrakt.

shaacul napsal

Kurt Leavins (Edmonton Journal) - Edmonton je hlavní zájemce o služny Duncana Keitha, Edmonton má hodně obránců napravo, ale chybí jim levý obránce do druhého páru (První je Nurse). Agent ke kterému Keith přešel sídlí právě v Edmontonu. Leavins připomíná že GM Edmontinu je Holland, který podobným způsobem posiloval v minulosti Detroit. Schneider, Murphy, Stuard, Chelios.
Otázkou zůstává protihodnota. Líbil by se měl Broberg, nebo Bouchard, ale pochybuju, že je bude Edmonton ochotný vyměnit. Zajímavý návrh, který jsem někde četl byl Keith + 2. kolo 2021 (Vegas) za Neila + 1. kolo EDM 2021.

shaacul napsal

LeBrun doplnil, že na možnosti výměny se pracuje, nejedná se ale o nic co by se mělo stát hned. Logické mě přijdou dva scénáře:
Edmonton - obr na hliněných nohou, skvělí útok, málo dobrých obránců, podrůměrný brankář. Hawks by asi dál platili 30-50% platu, dokázal bych si představit i výměnu více hráčů, třeba Strome hrál v juniorech s McDavidem. Težko říct na jakou protihodnotu by si Edmonton Keitha cenil.
Seattle - výhoda je, že by stačilo aby Keith pro expanzní draft zrušil svou klauzuli o nevyměnitelnosti, pro Seattle by měl cenu, velký CAP hit, málo skutečných peněz, asi by byl kapitán. Ale Seattle neudělá nic zadarmo, Hawks by nic nezískali a spíž by museli ještě něco přihodit (ala výměna Fleuryho do Vegas)

shaacul napsal

Rozhovor Lazeruse s Toewsem - Toews měl loni v únoru Covid, a později trpěl a stále ještě lehce trpí post covid syndromem. On sám a jeho doktoři ten problém berou jako širší (chronic immune response syndrome), Covid může fungovat jako katalizátor pro více problémů v těle.
Bude hrát příští sezónu - věří tomu, trénuje, ale taky říkal že už víc poslouchá svoje tělo.
Proč přišel s tou informací teď - jeho osobní rozhodnutí (ne teamu), už nějakou dobu trénuje v Chicagu (s Hinostrozou, Wisem a Murphym), a byla otázka času kdy se to provalí. Chtěl s tím přijít sám.
Co vědět o Aldrichovi - řekl, že on i hodně dalších hráčů o tom hned nevědělo, až po oslavách, na začátku další sezóny, byl Aldrich pryč, nikdo nevěděl jestli odešel nebo byl vyhozen a během předsezóního kempu se k němu ta informace dostala. Naštvalo ho to, že někdo řekl že to "věděli všichni", protože to podle něj nebyla pravda.

Mirek napsal

5,1M pro RNH je fakt málo, ale je to na 8 let a má úplný no-trade. Což je trochu vtipný, jak se říká, že do Edmontonu nikdo podepisovat nechce. Na otevřeným trhu by asi dostal stejný celkový peníze za kratší dobu, i když stagnující strop bude tlačit ceny dolů. A třeba mohl ušetřit v USA na daních. A hrát za tým s větší šancí na Stanley Cup, ačkoliv mít v týmu McDavida s Draisaitlem, to slibuje naději na titul. Tak jako tak, překvapivě výhodná smlouva pro klub, Oilers to pomůže, aby mohli posílit na jiném místě, za ušetřený peníze mají třeba jednoho celýho slušnýho hráče navíc. Taky jsem zvědavý, jak se to projeví na dalších kontraktech.