Blackhawks povolali 13 hráčů z Rockfordu, Teräväinen na MS

IceHogs uzavřeli sezonu v AHL už po základní části a řada hráčů se tak přesunula k Blackhawks. Chicago v pondělí nejprve povolalo zkušeného brankáře Jasona LaBarberu a obránce Klase Dahlbecka, později je pak následovalo dalších 13 hokejistů: brankář Simpson, obránci Brisebois, Clendening a Connelly a útočníci A. Broadhurst, T. Broadhurst, Danault, Hartman, LeBlanc, Mashinter, McNeill, Mills, Ross. V seznamu chybí třeba Teuvo Teräväinen, který se zapojí do přípravy Finska pro světový šampionát, a Stephen Johns, který stejně jako Matt Carey do playoff kvůli smlouvě zasáhnout nemůže. ➜ Více

Chicago povolalo do hlavního týmu brankáře Maca Carrutha

Brankář Mac Carruth, trojka na farmě v Rockfordu, posílil Blackhawks. IceHogs stále bojují o playoff, Chicago se tak rozhodlo 22letého Američana, který by se stejně v AHL už do hry nejspíš nezapojil, povolat na výpomoc do hlavního týmu. Jak Corey Crawford, tak Antti Raanta jsou v pořádku a s týmem odcestovali k zítřejšímu zápasu do St. Louis. Carruth, jehož si Hawks vybrali v 7. kole na draftu v roce 2010, zářil několik let v Portlandu, se kterým se loni rozloučil titulem ve WHL. Ve své první sezoně mezi profesionály se mu ale příliš nedaří, dosud odchytal 7 zápasů za Rockford (průměr 3,36, úspěšnost zásahů 88 %), dalších 32 pak v Toledu (89,8 %) a na Floridě (87,8 %) v ECHL.

Teuvo Teräväinen jde do Rockfordu

Útočník Teuvo Teräväinen byl odeslán na farmu do Rockfordu. Zatímco Blackhawks dohrají o víkendu poslední dva zápasy základní části, IceHogs čeká ještě pět utkání: tři tento víkend a dvě pak následující týden. Rockford je aktuálně na 9. příčce Západní konference, na 8. Rochester ztrácí jeden bod. 19letý Teräväinen přicestoval do Chicaga poté, co jeho Jokerit vypadl z finského playoff. Za Blackhawks odehrál tři utkání, nevedl si vůbec špatně, do statistik se ale nezapsal a několik dalších zápasů sledoval jen z tribuny. V letošní sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Helsinek (9+35 ve 49 zápasech) a na přelomu roku dovedl Finsko ke zlatu na juniorském šampionátu. Chicago jej draftovalo v roce 2012 jako 18. v pořadí.

Blackhawks podepsali smlouvu se Stephenem Johnsem

Obránce Stephen Johns končí po čtyřech letech na Universitě Notre Dame, když podepsal dvouletý kontrakt s Chicagem. Smlouva začne platit až od příští sezony, letošní ročník tak Johns stejně jako Trevor Van Riemsdyk dohraje v Rockfordu na zkušební kontrakt. Zanedlouho 22letého hráče Hawks draftovali na konci 2. kola v roce 2010 a už loni jej přemlouvali k přestupu mezi profesionály. Johns odehrál za Notre Dame celkem 162 utkání (15+42, 300 trestných minut). Letos byl vybrán do druhého All-Stars týmu Hockey East, když ve 40 zápasech zaznamenal 20 bodů za 8 branek a 12 přihrávek. Doplněno: Vyjádření asistenta GM Norma Macivera.Více

Pat Mullane získal charitativní ocenění za IceHogs

Pat Mullane získal klubové ocenění Muž roku za příspěvek místní komunitě a pomoc v charitativních projektech. 23letý nedraftovaný hokejista hraje svou první sezonu mezi profesionály a v Rockfordu si dosud připsal 10 bodů (5+5) a 11 trestných minut ve 42 zápasech. Dalších 11 utkání pak odehrál v Toledu v ECHL (2+2). Před příchodem mezi profesionály strávil Mullane čtyři roky na Boston College, kde se dvakrát radoval z titulu v NCAA. V minulých letech získali toto ocenění bývalí spoluhráči Mullana právě z Boston College Jimmy Hayes a Ben Smith. V roce 2011 byl Mužem roku v Rockfordu Kyle Hagel, který letos získal tuto cenu v Portlandu a celkem byl vybrán už počtvrté v kariéře.