Blackhawks se v Traverse City loučili výhrou nad Rangers 5:2

Chicago na čtvrtý pokus na Turnaji nováčků v Traverse City konečně zabralo a v utkání o umístění porazilo Rangers 5:2. Čtvrtý zápas v řadě se mezi střelce zapsal Ryan Haggerty, útočník, který v minulé sezoně působil právě na farmě New Yorku, když v poslední minutě uzavřel skóre ranou do prázdné branky. Rangers sice vedli, Blackhawks ale dali po přestávce tři rychlé góly a vítězství už si ve druhé polovině utkání pohlídali. Podruhé na turnaji skóroval na zkoušku pozvaný Hayden McCool a dva body za gól a přihrávku si zapsali Dillon Fournier a Vince Hinostroza. Jednou se trefil také Maxim Lazarev a 35 zákroky přispěl k výhře gólman Austin Lotz.

Další porážka na Turnaji nováčků

Blackhawks prohráli také svůj poslední zápas ve skupině na Turnaji nováčků v Traverse City a v úterý večer pokračují duelem s Rangers. Chicago prohrávalo s Carolinou po dvou třetinách už 0:5, ve třetí části ale dokázalo utkání zdramatizovat a nakonec prohrálo 5:7. Potřetí v řadě se trefil Ryan Haggerty, dvě branky vstřelil obránce Sam Jardine a po jednom gólu si připsali další zadáci Erik Gustafsson a Nolan Valleau. Jardine snížil v 55. minutě na 5:6, vyrovnat už se ale nováčkům Blackhawks nepodařilo a v závěru inkasovali poslední branku do prázdné. Vincent Hinostroza přihrál na tři trefy a tři body zaznamenal také Gustafsson. O čtyři góly Hurricanes se postaral útok Tolchinsky, Wallmark, DiGiuseppe a 4 asistence zaznamenal talentovaný obránce Haydn Fleury.

Blackhawks na Turnaji nováčků opět prohráli, s Detroitem 2:3

Také ve druhém utkání na turnaji v Traverse City odešli hráči Blackhawks poraženi. Detroit se dostal do dvoubrankového trháku po rychlých gólech Noska a Manthy a Chicago pak dlouho nemohlo najít recept na brankáře Red Wings Jakea Patersona. V polovině třetí třetiny vstřelil kontaktní branku na zkoušku pozvaný Tyler Hore, Detroit ale dvě minuty před koncem znovu odskočil, když se podruhé v utkání trefil Anthony Mantha. V samém závěru pak korigoval skóre při hře bez gólmana Ryan Haggerty, se šesti střelami nejaktivnější hráč zápasu, na vyrovnání už ale Blackhawks neměli dost času a na turnaji jsou tak stále bez bodu.

Chicago na úvod Turnaje nováčků prohrálo s Dallasem 4:2

Blackhawks zahájili své vystoupení na Turnaji nováčků v Traverse City porážkou s Dallasem 4:2. Chicago vedlo ještě v poslední minutě, když se předtím trefili Ryan Haggerty, které Hawks získali v létě z Rangers výměnou za Anttiho Raantu, a na zkoušku pozvaný Hayden McCool. Jenže při hře bez gólmana srovnal Stephen Johns, nadějný obránce, kterého Blackhawks poslali do Dallasu při trejdu Patricka Sharpa, a o pár vteřin později rozhodl při přečíslení 2 na 1 Cole Ully. Do prázdné pak uzavřel skóre Jason Dickinson. Smutek z nevydařeného konce zápasu proti Stars mohou chicagští mladíci zahnat hned další den, když se v sobotu večer utkají s Detroitem. Svou účast ve skupině pak završí v noci na úterý proti Carolině.

Blackhawks zveřejnili soupisku pro Turnaj nováčků

Chicago ve čtvrtek odtajnilo svou sestavu pro Turnaj nováčků, který se odehraje 11.–15. září v Traverse City v Michiganu. Kromě Blackhawks se zde představí Hurricanes, Blue Jackets, Stars, Red Wings, Wild, Rangers a Blues. Kluby se rozdělí do dvou skupin, kde se střetnou každý s každým a poté si zahrají o umístění. Na soupisce Chicaga najdeme třeba Ryana Hartmana, posledně draftované útočníky Knotta, Bondru a Radka nebo letošní posily Gustafssona, Valleaua, Bauna a Kera. Z hráčů pozvaných na zkoušku zaujmou brankář Austin Lotz (Everett, WHL), který získal s Kanadou zlato na MS18 před dvěma lety, drobný, ale produktivní útočník z Kazaně Maxim Lazarev (Cape Breton, QMJHL) a všestranný centr Brett McKenzie (North Bay, OHL). ➜ Více