Do Rockfordu míří i Bass a Labrie

Vedení Blackhawks poslalo na farmu do Rockfordu útočníky Codyho Basse a Pierra-Cedric Labrie, kteří byli včera zapsáni na listinu volných hráčů, ale žádný z týmů NHL si je nevybral. Z hráčů, kteří by mohli nahradit Brandona Bolliga, zůstal pouze Brandon Mashinter. Na soupisce Blackhawks tak zůstává 28 hráčů (16 útočníků, 9 obránců a 3 brankáři) a minimálně ještě 5 hráčů bude muset do zahájení nové sezony tým opustit.

Nordstrom ani Rasmussen v hlavním týmu nezačnou

Vedení Blackhawks poslalo na farmu do Rockfordu další šestici hráčů. Je mezi nimi i nováček Joakim Nordstrom, který loni vybojoval místo v sestavě a celkem za Blackhawks odehrál 16 zápasů základní části a 7 playoff. Svou kariéru v zámoří zahájí na farmě Dennis Rasmussen, které Blackhawks v letní přestávce přivedli jako volného hráče. Posledním útočníkem, který opuští kemp Blackhawks je Garret Ross, který v přípravných zápasech nastřílel 2 branky. Dalé do AHL putují nejlepší obránci Rockfordu z loňské sezony Adam Clendening a Klas Dahlbeck a brankář Scott Darling. V kempu zůstává 18 útočníků, 9 obránců a 3 brankáři.

Cam Barker smlouvu nevybojoval

Po zápase s NY Rangers se Blackhawks rozhodli zúžit kádr a tým opustili další 4 hráči. Propuštěn z kempu byl obránce Cam Barker, který se snažil vybojovat si smlouvu, ale odehrál pouze přípravný zápas proti Rangers a vedení Blackhawks nepřesvědčil. Kam zamíří jeho další kroky zatím není známo. Do Rockfordu pak byli odesláni útočníci Matt Carey a Phillip Danault a obránce Stephen Johns. V kempu je tak nyní 36 hráčů - 21 útočníků, 11 obránců a 4 brankáři.

Drew Leblanc, Mark McNeill a čtyři další jdou do AHL

Šestice hráčů dnes skončila v přípravném kempu Blackhawks a bude se hlásit v Rockfordu. Na farmu byli odesláni útočníci Alex Broadhurst, Drew Leblanc, Mark McNeill a obránci Mathieu Brisebois, Dillon Fournier a Viktor Svedberg. Zkušenosti z NHL má zatím jen Leblanc, když v několika zápasech nastoupil za Chicago na jaře 2013, celou minulou sezonu ale strávil u IceHogs. Zbylá pětice dosud na svůj debut v NHL čeká. McNeilla Blackhawks draftovali v 1. kole 2011, Fourniera ve 2. kole o rok později. Bývalou jedničku draftu juniorské QMJHL letos čeká první sezona mezi profesionály, všichni ostatní jmenovaní hráči už loni v Rockfordu působili.

První zúžení kádru v přípravném kempu

V den přípravného zápasu s Detroitem vedení Blackhawks provedlo první seškrtání soupisky v přípravném kempu. Do AHL byli posláni brankáři Mac Carruth a Kent Simpson. Dále kemp opouštějí útočník Ryan Schnell a obránci Kirill Gotovets, Justin Holl a Zach Miskovic. Všichni 4 hráči byli v kempu na zkoušku a mají podepsanou smlouvu s Rockfordem. Budou se proto společně s oběma brankáři hlásit v Rockfordu, kde v neděli 28. září otevírají svůj přípravný kemp IceHogs. V kempu Blackhawks tak zůstalo 46 hráčů - 26 útočníků, 16 obránců a 4 brankáři. Na začátku sezony může mít každý tým NHL na soupisce maximálně 23 hráčů.