Dickinson vstřelil svůj 20. gól a Hawks porazili Calgary 3:1

Když Chicago nabralo v utkání v San José čtyřgólovou ztrátu, zdálo se, že se z třízápasového výjezdu do Kalifornie vrátí bez bodu. Nakonec sice Blackhawks zvládli duel parádně otočit a zvítězit po prodloužení 5:4, jenže přes radost z výsledku nebyli ani trenéři, ani hráči samotní s výkonem vůbec spokojení. Na náročnějším tréninku se to odrazilo a na Calgary pak hokejisté Hawks v úterý v United Center vletěli na plný plyn. Dvě rychlá vyloučení Flames vyústila v přesilovku proti třem, kterou sice domácí neproměnili hned, v pokračující početní výhodě ale tečovanou ranou otevřel skóre obránce Seth Jones, který v předchozím utkání v San José pomohl k výhře dvěma zásahy a celkem má letos na kontě sedm branek.

Během povedené první třetiny mělo Chicago znatelnou převahu, kterou promítlo ještě do gólu Dickinsona, při kterém si svůj první bod v NHL připsal nováček Landon Slaggert. Ten skvěle zapadl do útoku s Dickinsonem a Andersonem, později přidal ještě jednu asistenci a krátce se radoval také ze svého premiérového zásahu, jenže pohlednou kombinaci zakončil střelou do břevna a po zásahu videa se neprokázalo, že by byl puk za čárou. „Má spoustu energie a dobrý pohyb. Hraje chytře, tak jako při prvním gólu Dickinsona, a je úspěšný při napadání, z čehož potom pramenila ta další trefa. Vypadá jako jeden z těch, kterým můžete dát do utkání libovolnou roli a zvládne to, ale je fakt, že v téhle lajně si to sedlo dokonale,“ pochvaloval si Slaggerta kouč Richardson.

Jason Dickinson zvýšil na 3:0 svou 20. brankou v sezoně a protože spolehlivého Mrázka (38 zákroků) překonal pouze v 53. minutě obránce Weegar, zvítězili Hawks podruhé v řadě, což se jim podařilo letos teprve potřetí, a zároveň mají na kontě šestou výhru z posledních 10 zápasů. „Upřímně, když nemám ani bod a v utkání vyhrajeme, stejně z toho mám dobrý pocit. Je to určitě lepší než když člověk neboduje a prohrává se, to se pak trápíte tím, že pro výhru neděláte dost, že je to vaše vina. Ještě nikdy jsem v NHL nedal ani 10 gólů za sezonu a letos jich mám 20, to je skvělý úspěch, moc si toho cením. Asi není nikdo, kdo by si něčeho takového nevážil,“ řekl novinářům spokojený Dickinson, který fanoušky potěšil také několika ostřejšími hity. „V posledních zápasech jsem nehrál tolik do těla, určitě jsem v tom chtěl přidat. Víc se tím dostanu do hry a hraju pak celkově líp,“ doplnil 28letý kanadský centr.