Delia se Subbanem jdou na farmu, soupiska je hotová

Brankáře Collina Deliu ani Malcolma Subbana si žádný z týmů NHL z listiny volných hráčů nevybral a oba tak odchází na farmu do Rockfordu. Chicago dále zapsalo mezi dlouhodobě zraněné obránce Caleba Jonese a na drobně odlišnou listinu zraněných pak i další dva zadáky: Wyatta Kalynuka s Alecem Regulou. Jen papírově byli do AHL odesláni útočníci Philipp Kurashev a MacKenzie Entwistle, oba si však vybojovali místo v sestavě a v úvodním utkání proti Coloradu by neměli chybět. Blackhawks je zřejmě povolají zpátky hned po oficiálním zahájení sezony, kdy dopíší Andrewa Shawa na listinu dlouhodobě zraněných a uvolní si tím potřebné místo pod platovým stropem. Kurashev by měl pro začátek nastupovat v útoku s Toewsem a Kubalíkem, zatímco Entwistle v přípravě zaujal na centru čtvrté formace s Carpenterem a Khairou. Dylan Strome a Adam Gaudette by měli být mezi náhradníky a o pozici šestého obránce se rozhodne mezi Ianem Mitchellem a Erikem Gustafssonem. Právě návrat švédského hokejisty do Chicaga znamená, že naděje Jakuba Galvase na brzký debut v NHL poněkud pohasly, přestože v přípravě zaujal spolehlivými výkony a určitě ukázal, že se s ním musí počítat.

Jakub Galvas a tři další odesláni k IceHogs

Chicago ukončilo přípravu vydařeným zápasem proti Minnesotě, kterou porazilo 5:1. Do utkání již nezasáhla další čtveřice hráčů, které klub odeslal na farmu: útočníci Reese Johnson a Mike Hardman a obránci Nicolas Beaudin s Jakubem Galvasem. Právě český obránce, který své zámořské angažmá nyní začíná, by se ale podle všeobecného očekávání měl do hlavního týmu brzy vrátit zpátky. S ohledem na zranění konkurentů Caleba Jonese a Wyatta Kalynuka si Galvas řekl o příležitost a zdá se, že jeho přesun do Rockfordu je motivován především snahou vyhovět požadavkům platového stropu. V sestavě Blackhawks zůstává 28 hokejistů, kromě zmíněné dvojice zraněných mj. i útočník MacKenzie Entwistle, obránce Alec Regula nebo náhradní brankáři Delia se Subbanem. Doplněno: Brankáři Collin Delia a Malcolm Subban byli zapsáni na listinu volných hráčů a pokud si je žádný z týmů NHL nevybere, zřejmě oba zamíří na farmu do Rockfordu. Tam byl v neděli odeslán útočník Alex Nylander (23), který naopak oproti dřívějším předpokladům na waivers nemusí – s ohledem na to, že celou minulou sezonu vynechal kvůli zranění, jsou v jeho případě podmínky odlišné. Po příchodu z Buffala odehrál Nylander za Chicago 65 zápasů, ve kterých nasbíral 26 bodů (10+16).

Caleb Jones je zraněný, Galvas má blízko do sestavy

Obránce Caleb Jones si bude muset na svůj soutěžní debut za Chicago počkat. V přípravě se mu sice dařilo, ale poraněné zápěstí ho vyřadí ze hry asi na šest následujících týdnů. A vzhledem k tomu, že je pro zranění mimo i Wyatt Kalynuk, otevřela se v obraně Blackhawks hned dvě místa. V přípravě zaujal český zadák Jakub Galvas, který má i přes svůj mladý věk hodně zkušeností z dospělého hokeje v Olomouci a finském Jukuritu, a vše nasvědčuje tomu, že by mohl pro začátek sezony zůstat v kádru hlavního mužstva. Vedle veteránů Murphyho s de Haanem a nových posil Setha Jonese a McCabea má jedno místo Riley Stillman a další dvě by měli nyní obsadit Galvas a asi Ian Mitchell. Doplněno: Další čtyři hokejisté v přípravném kempu Hawks končí: Chicago odeslalo na farmu útočníka Barratta a přeškoleného forvarda Osipova, zatímco dvojice letos draftovaných hráčů Allen s Dachem míří zpět mezi juniory.

Lukas Reichel a trojice Čechů jde do Rockfordu

Další zúžení kádru se ve středu týkalo devíti hokejistů: Chicago poslalo do Rockfordu útočníky Altybarmakiana, Connollyho, Poura, Reichela, Slavina a Teplého a obránce Creviera, Krutila a Phillipse. Lukase Reichela si Blackhawks vybrali loni v 1. kole draftu a přestože v případě předváděl povedené výkony, zdá se, že začne své zámořské působení na farmě. Bretta Connollyho si nikdo nevybral z listiny volných hráčů, kam jej Chicago zapsalo včera. Na soupisce nyní zůstává 36 hráčů: dvě desítky útočníky, tucet obránců a čtyři brankáři.

Blackhawks zúžili soupisku na 46 hráčů

Vedení Blackhawks zúžilo počet hráčů v přípravném kempu na 46, když do AHL byli odesláni útočníci Matěj Chalupa a Cam Morrison a obránce Chad Krys. O dva dny dříve byl proveden ještě razantnější škrt, kdy kemp opustilo celkem 12 hráčů pozvaných na zkoušku. Byli to útočníci: D.J. Busdeker, Liam Folkes, Carson Gicewicz, Riley McKay, Dylan McLaughlin, Garrett Mitchell, Chris Wilkie, Chad Yetman a Kale Howarth, obránce Ryan Stanton a brankáři Tom Aubrun a Cale Morris. Doplněno: Dalším hráčem odeslaným do Rockfordu v AHL je švédský brankář Arvid Söderblom. V kempu zůstává tak 45 hráčů. Útočník Brett Connolly, který do Chicaga přišel na jaře výměnou z Floridy, byl zapsán na listinu volných hráčů. Obránce Wyatt Kalynuk si poranil kotník a zřejmě bude několik týdnů mimo hru.