Kapitánem IceHogs bude Joakim Nordström

Útočník Joakim Nodrström byl v úterý jmenován novým kapitánem farmy v Rockfordu. Dvaadvacetiletý hráč, kterého Blackhawks draftovali v roce 2010, loni v 16 zápasech debutoval v NHL a letos začal u IceHogs svou druhou celou sezonu. Asistenty budou obránci Clendening s Dahlbeckem a letní posily Bass a Labrie. Loni byl kapitánem IceHogs zkušený zadák Jared Nightingale, ten ale v po sezoně v mužstvu skončil. S 9 body ze 7 zápasů je Rockford aktuálně na 4. místě Západní konference AHL. Nordström přispěl dvěma body (1+1) a se 17 minutami je nejtrestanějším hráčem mužstva. Doplněno: Vyjádření trenéra Denta.Více

Rockford vyhrál v nastavení, střelcem Peter Regin

Ani IceHogs v noci na neděli nestačilo 60 minut a o své výhře rozhodli až v prodloužení. AHL od začátku sezony testuje nový formát nastavení, když se během prvního přerušení po 3 minutách sníží počet hráčů na 3 na 3 a celkem se odehraje 7 minut. Právě při hře ve třech zařídil Peter Regin Rockfordu bod navíc, po akci Cumiskeyho překonal Condona z dorážky. Hogs neměli podařený vstup do zápasu, už ve 3. minutě inkasovali a Scott Darling si do přestávky připsal 19 zákroků (celkem v utkání 34). Ve 23. minutě šikovně vyrovnal Joakim Nordström, když k němu Condon vykopl nepovedenou střelu Dahlbecka. Další branka už nepadla a o vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení. Ještě před utkáním poslal Rockford obránce Dillona Fourniera do Indy v ECHL.

Obránce Kyle Cumiskey poslán do Rockfordu

Vedení Blackhawks dnes odeslalo do Rockfordu obránce Kylea Cumiskeyho, který byl o den dříve zapsán na listinu volných hráčů a žádný z týmů si jej nevybral. Sedmadvacetiletý Cumiskey podepsal letos v červenci roční smlouvu s Blackhawks po té, co se po 2 letech vrátil z působení ze Švédska. V přípravě za Blackhawks odehrál 4 zápasy v nichž se ovšem do statistik nezapsal. Blackhawks tak nyní mají na soupisce 22 hráčů, z toho 13 útočníků (včetně zraněného Krise Versteega) a 7 obránců.

Obránci vystříleli IceHogs výhru v Adirondacku

IceHogs hned po prvním utkání nové sezony vyrazili na týdenní výjezd, během kterého odehrají čtyři zápasy na hřištích soupeřů. Zatímco Blackhawks přivítali Calgary včera, Rockford ke střetnutí s farmou Flames zavítal do Glens Falls. Do vedení se po chybě brankáře Darlinga dostali domácí, po přestáce ale Hogs srovnali a získali převahu. Ve třetí části nejprve skóroval z brejku Knight a Rockford nevyužil krátkou přesilovku 5 na 3, v následující hře ve čtyřech na obou stranách se ale ranou z levé strany prosadil Svedberg. Z podobného místa využil v 56. minutě končící přesilovku Dahlbeck a Hogs už konec duelu zvládli. Po výhře 4:2 tak získali první letošní body a v noci na neděli se představí v Hamiltonu.

Brandon Mashinter poslán do Rockfordu

Vedení Blackhawks aktivovalo útočníka Brandona Mashintera z listiny zraněných hráčů a poslalo jej do Rockfordu. Mashinter byl na listině zraněných hráčů zapsaný od 1. října, kdy se zranil v utkání proti Montrealu. Jelikož po jeho uzdravení by měli Blackhawks na soupisce 24 hráčů, musel být někdo odeslán do AHL. Další zraněný, obránce Michal Rozsíval, v pondělí již trénoval s týmem a mohl by tak nastoupit již proti Calgary.

IceHogs prohráli úvodní zápas s Milwaukee 3:2

V noci na neděli začal svou sezonu také Rockford a v utkání s tradičním soupeřem s Milwaukee prohrál 3:2. První hvězdou zápasu byl hostující brankář Marek Mazanec, který si připsal 29 úspěšných zásahů. Hogs poslal do vedení Ryan Hartman, když dorazil puk na brankové čáře, a byl to stejný hráč, který pak v závěru druhé části srovnal na 2:2. Ve 48. minutě překvapil Leightona u bližší tyčky Pendenza a protože příležitosti Brennana, Careyho a Rosse Mazanec pokaždé zlikvidoval, radují se z výhry Admirals. K prvnímu zápasu za Rockford nastoupili Labrie, Bass, Regin, Rasmussen a Brennan.

5 hráčů z Rockordu do ECHL

Vedení Rockfordu IceHogs seškrtalo soupisku přípravného kempu o 14 hráčů. Kromě 9 hráčů, kteří byli pozváni do kempu IceHogs na zkoušku a místo si nevybojovali, míří do týmu Indy Fuel brankáři Mac Carruth a Kent Simpson a obránci Kirill Gotovets, Justin Holl a Mathieu Brisebois.

Teuvo Teräväinen poslán do AHL

Vedení Blackhawks dnes poslalo do Rockfordu útočníka Teuvo Teräväinena a obránce Klase Dahlbecka. Navíc byli na listinu volných hráčů zapsáni útočník Peter Regin a brankář Michael Leighton. Pokud si je nějaký jiný klub NHL nevybere zítra budou rovněž posláni do Rockfordu. Zítra tak bude v kempu na soupisce celkem 25 hráčů - 14 útočníků, 9 obránců a 2 brankáři. Blackhawks musí být se svou soupiskou pod platovým stropem nejpozději v úterý 7. října (o půlnoci našeho času).

Dahlbeck povolán zpět, Hartman míří do Rockfordu

Blackhawks povolali z Rockfordu obránce Klase Dahlbecka a opačným směrem naopak míří útočník Ryan Hartman. Dahlbeck odehrál v přípravě 2 zápasy za Blackhawks, ale před třemi dny byl poslán do Rockfordu. Hartman se v průběhu kempu zranil a do žádného přípravného zápasu nenastoupil. Nyní je tedy na soupisce Blackhawks 15 útočníků, 10 obránců a 3 brankáři.