Daniel Paillé podepsal smlouvu s Rockfordem

Rockford ukončil dlouhou zkoušku s útočníkem Danielem Paillém (31) a uzavřel s vítězem Stanley Cupu 2011 standardní smlouvu pro AHL. Paillé neuspěl na zkoušce v Chicagu, klub mu ale nabídl místo na farmě, kde kanadský hokejista zatím stihl 13 zápasů, ve kterých zaznamenal jediný bod za asistenci. V NHL dosud nastoupil do 570 utkání a připsal si 172 bodů (85+87). „Teprve si tu zvyká, hrajeme jinak než na co byl zvyklý z Bostonu. Myslím, že na něj mělo vliv, když nevěděl, jestli u nás zůstane nebo ne, musí si ale vyčistit hlavu a soustředit se na hokej. V neděli odehrál asi svůj nejlepší letošní zápas,“ řekl kouč IceHogs Ted Dent. „Trvalo mi to déle, než jsem si připsal v téhle lize první bod. Snažím se jít všem příkladem, ukázat mladším, jak na to. Pokud to půjde, tak bych rád pomohl i bodově,“ prohlásil Paillé. Rockfordu nyní chybí několik zraněných útočníků. Dlouhodobě je mimo hru Danault, delší dobu nehrají ani Haggerty s Baunem a poslední zápasy vynechali také McNeill a Ross.

Blackhawks povolali Brandona Mashintera

Nový kapitán Rockfordu Brandon Mashinter je blízko svému prvnímu startu za Chicago. Urostlý sedmadvacetiletý křídelník posílil Blackhawks před dvěma lety výměnou z New Yorku Rangers a od té doby nastupuje na farmě v AHL. V dresu IceHogs odehrál Mashinter dosud celkem 128 utkání, ve kterých nastřílel 35 branek, na 32 přihrál a nasbíral 147 trestných minut. Celkem má na kontě čtyři stovky zápasů v nižší soutěži (100+102) a ke 23 střetnutím nastoupil za San José a New York v NHL. Pokud se Mashinter zapojí do hry, bude už 11. hráčem, který si v letošní sezoně prožije svou chicagskou premiéru. V nové sezoně zatím odehrál za Rockford 12 utkání (4+3, 11 trestných minut).

Změny v kádru Blackhawks během týdne

Během pracovního týdne jsme Vám nestihli přinést zprávy o změnách v sestavě Blackhawks, tak nyní jen krátké shrnutí. V pondělí Blackhawks poslali do AHL útočníka Bryana Bickella a opačným směrem povolali jednu z největších nadějí, Marka Daňa. Ve čtvrtek pak Blackhawks poslali do AHL útočníka Ryana Hartmana. ➜ Více