Adam Clendening vyměněn do Vancouveru

Vedení Chicaga Blackhawks oznámilo, že vyměnilo obránce Adama Clendeninga do Vancouveru za práva na švédského obránce Gustava Forslinga. Tento trejd vypadá pro obě strany výhodně, neboť zatím co Canucks potřebují okamžitou pomoc, Blackhawks získali nadějného hráče, který bude mít dostatek času na rozvoj.

Více

ASG AHL: McNeill vstřelil hattrick, Brennan nasbíral 5 bodů

Mark McNeill a TJ Brennan úspěšně reprezentovali IceHogs na Utkání hvězd AHL, když se podíleli na výhře Západní konference 14:12. McNeill se trefil v každé třetině a byl tak jedním ze čtyř hráčů, kteří se radovali z hattricku. Brennan vstřelil gól v polovině zápasu, přidal čtyři asistence a s pěti body se stal nejproduktivnějším hráčem exhibičního duelu, ve kterém padl rekordní počet branek. „Loni to bylo jiné, všichni jsme hráli za jeden tým (proti Färjestadu) a většina z nás byla na Utkání hvězd poprvé. Když nám teď trenér na poradě řekl, že jsme byli s Joakimem Nordströmem nominovaní, překvapilo mě to, ale zároveň mi to dodalo na sebevědomí. Po výměně jsme se chtěl letos soustředit hlavně na týmový úspěch a to se po Utkání hvězd nezmění,“ pověděl před pár dny Brennan.

Blackhawks povolali Dennise Rasmussena

Chicago v neděli povolalo do hlavního týmu švédského útočníka Dennise Rasmussena, kterého tak zřejmě čeká debut v NHL. Urostlý hokejista z Västerås zamířil do Ameriky po třech letech v Eliteserien, kde nastupoval za Växjö, když v červnu podepsal s Blackhawks smlouvu jako volný hráč. Na farmě v Rockfordu zatím nasbíral 16 bodů za 8 branek a 8 asistencí ve 44 zápasech. Rasmussen má doma bronz z loňského šampionátu a stejnou medaili si přivezl také z MS juniorů v roce 2010. V Chicagu by měl pro nadcházející zápasy v Kalifornii a venku u soupeřů z Centrální divize nahradit potrestaného Carcilla a o místo se tak zřejmě popere se Nordströmem a Teräväinenem.

McNeill a Brennan se zúčastnili dovednostních soutěží AHL

Tým Západní konference s TJ Brennanem a Markem McNeillem prohrál v celkovém hodnocení dovednostních soutěží s Východem 15:11. Brennan se zapojil do souboje o nejtvrdší střelu a se svou ránou 100,4 m/h se umístil na 4. příčce. McNeill zkoušel přesnost střelby, z 8 pokusů trefil ale jen tři terče a a nakonec se tak podělil o 6. místo z celkových 8. O trochu více se mu dařilo při střelbě na brankáře Manchesteru Berubého, ve dvojici s Pulkkinenem (Grand Rapids) pomohli Západu k zisku jednoho bodu. Brennan pak proti stejného brankáři nabíjel Brownovi (Toronto) a jeho trojice přidala do celkového součtu také jeden bod. Své pokusy v soutěži nájezdů ani McNeill, ani Brennan neproměnili.

Brennan a Nordström byli nominováni pro Utkání hvězd AHL

Obránce TJ Brennan a útočník Joakim Nordström, který se na podzim stal kapitánem IceHogs, byli nominováni do sestavy Západní konference pro Utkání hvězd AHL. Pětadvacetiletý Brennan získal loni ještě v dresu Toronto Marlies trofej pro nejlepšího obránce soutěže a letos si svou účast na Utkání hvězd zopakuje. Do Chicaga přišel před začátkem sezony výměnou z New Yorku Islanders a nyní je nejproduktivnějším hráčem Rockfordu, když nasbíral 28 bodů (7+21) v 36 zápasech. Dvaadvacetiletý Nordström zaznamenal za IceHogs 13 bodů (8+5) v 17 zápasech, dvě asistence přidal ve 14 střetnutích za Chicago a aktuálně je povolaný do hlavního týmu. Utkání hvězd, které se uskuteční 26. ledna v Utice, se zúčastní také český útočník farmy Bostonu David Pastrňák.

Blackhawks povolali Teuva Teräväinena

Vedední Chicaga Blackhawks oznámilo, že z Rockdordu byl povolán útočník Teuvo Teräväinen. Dvacetiletý Teräväinen v sestavě nahradí zraněného Krise Versteega, který se zranil při zápase pod otevřeným nebem ve Washingtonu. Versteeg si poranil ruku, ale zatím není známo, jak dlouho bude mimo hru. ➜ Více