Blackhawks podepsali smlouvu s Robinem Norellem

Chicago se domluvilo na tříleté nováčkovské smlouvě se švédským obráncem Robinem Norellem (21). Ten v letošní sezoně nastoupil za Djurgården do 51 utkání, ve kterých si připsal 8 bodů (2+6) a 16 trestných minut. V playoff pak odehrál dalších 7 zápasů. V A-týmu Djurgårdenu Norell debutoval před dvěma lety ještě ve druhé lize a stejně jako loni nyní poté, co jeho klubu skončila sezona, zamíří na zkoušku do Rockfordu. Před rokem se v dresu IceHogs představil ve třech střetnutích v playoff. Blackhawks Norella draftovali ve 4. kole 2013 a o rok později si rodák ze Stockholmu přivezl z juniorského šampionátu domů stříbrnou medaili. Před odchodem do zámoří odehrál ve švédské nejvyšší soutěži téměř stovku utkání.

Blackhawks prodloužili o 2 roky s Viktorem Svedbergem

Vedení Blackhawks oznámilo, že se dohodlo na nové dvouleté smlouvě s obráncem Viktorem Svedbergem, který by tak měl působit v týmu Chicaga do konce sezony 2017-18. Jedná se o smlouvu jednocestnou s celkovou hodnotou 1,3 milionu dolarů. Svedberg v Severní Americe působí již 3. sezonu a po této sezoně se měl stát chráněným volným hráčem. ➜ Více

Marcus Krüger prodloužil smlouvu o tři roky

Útočník Marcus Krüger (25) podepsal s klubem novou tříletou smlouvu. Švédský centr je aktuálně mezi dlouhodobě zraněnými kvůli zlomenému zápěstí a do hry by se snad měl vrátit ještě před začátkem playoff. V létě se GM Bowman dohodl s Krügerem na ročním kontraktu s nízkým platem 1,5 milionu dolarů, od příští sezony už ale vyjde jeho gáže na dvojnásobek. Celkem si rodák ze Stockholmu vydělá 9,25 milionu. Krügera Blackhawks draftovali v 5. kole v roce 2009 a ten se po třech letech v Djurgårdenu usídlil ve čtvrtém útoku, kde odvádí skvělou práci při bránění největších hvězd soupeře. V 320 zápasech v NHL nasbíral dohromady 85 bodů (28+57) a 138 trestných minut, v playoff přidal dalších 14 bodů (6+8) v 76 střetnutích. Kromě dvou Stanley Cupů získal Krüger také stříbro z MS 2011 a olympiády v Sochi.