Kubalík má 30 gólů, Beaudin s Hagelem debutovali

Ve středu večer přivítali Blackhawks v United Center hokejisty Sharks a v otevřeném utkání se diváci určitě nenudili. Hosté sice měli v úvodu několik nadějnějších šancí a ujali se vedení po využité přesilovce proti třem, ve druhé třetině ale Chicago otočilo skóre a nakonec zvítězilo přesvědčivě 6:2. V souboji nejslabší ligové přesilovky a nejlepšího oslabení Hawks překvapili dvěma zásahy, když nejprve Dell neviděl dalekou střelu Keitha a hezkou přihrávku DeBrincata, který si v utkání připsal celkem tři asistence, pak uklidil do sítě Kane. Další góly přidali Saad s Nylanderem a v závěru zápasu domácí ještě navýšili svůj náskok. Kane čtyři minuty před koncem dorazil na brankovišti svůj první pokus (celkem měl v utkání 11 střel!) a o dvě minuty později Kubalík dělovkou málem protrhl síť. Pro českého nováčka to byla 30. branka v této sezoně, což se mu podařilo jako pátému v klubové historii. Poprvé v NHL nastoupili útočník Brandon Hagel (4 střely během 11:48) a obránce Nicolas Beaudin (2 střely, 2 hity, 2 bloky a +1 během 17:01, jednou trefil tyčku) a oba mohli být se svým výkonem spokojeni. „Ve druhé třetině jsme zvýšili tempo. Výborně jsme se vraceli a oproti první třetině zpřesnili rozehrávku, to nás nakoplo. Ve všem jsme byli rychlejší a pohotovější a snažili se víc střílet. Při prvním gólu tam byla dobrá clona, další jsme dali z protiútoku, tak snad si tím zvedneme sebevědomí,“ pochvaloval si trenér Jeremy Colliton. „Po druhé třetině jsme vedli 3:1 a pomohli si dvěma góly v přesilovce, to jsme letos často postrádali. Dneska to bylo dobré,“ doplnil Patrick Kane.

Allen opět udržel v Chicagu nulu a Hawks prohrál s Blues 0:2

Podobně jako v prvním letošním střetnutí na začátku prosince, ani tentokrát hráči Blackhawks doma v United Center na brankáře Jakea Allena nevyzráli. Chicago si vypracovalo několik slibných příležitostí zejména ve druhé třetině, žádná se ale neujala a tristní bilanci podtrhuje pouze jeden střelecký pokus během čtyř přesilovek. Allen na čisté konto potřeboval celkem 29 zákroků. Vítěznou branku zařídil ve 27. minutě dorážkou z ostrého úhlu obránce Bortuzzo a pojistku přidal ve třetí části kapitán Blues Pietrangelo, když Nylander ztratil kotouč ve vlastním pásmu a následnou kombinaci už Hawks nedokázali přerušit. Chicago dohrávalo nevydařené utkání bez dvou zraněných hráčů: Adam Boqvist odstoupil s podezřením na otřes mozku poté, co jej loktem zasáhl u mantinelu Sundvist, a v následné bitce s Dunnem si Caggiula poranil pravou ruku. „Potřebovali jsme dva body, samozřejmě. Ale nemůžu si stěžovat na nedostatek nasazení, myslím, že jsme zápas odmakali,“ komentoval porážku posledního s prvním týmem Centrální divize trenér Jeremy Colliton. „Vzpomínám si na poslední dva zápasy, kdy jsme ve třetí třetině vedli a stejně se nám je bohužel podařilo prohrát. V každém utkání jsme ale byli (ve hře o dobrý výsledek),“ posoudil sérii čtyř letošním porážek proti St. Louis kapitán Jonathan Toews. Doplněno: Při příležitosti Mezinárodního dne žen připravoval přenos zápasu NHL poprvé pouze výhradně ženský tým (stejně jako utkání Vegas proti Calgary). O komentář a studio se postaraly mj. olympijské vítězky AJ Mleczko, Kendall Coyne-Schofield a Jen Botterill.

Strome se trefil po delší době a Hawks porazili Anaheim 6:2

Čtrnáct zápasů a bezmála dva měsíce čekal Dylan Strome na gól a v úterý v United Center se proti Anaheimu radoval hned dvakrát. Blackhawks získali brzy náskok, když Boqvist vymyslel gól pro Caggiulu, a na začátku druhé části odpověděl na Stromovu dorážku snadným gólem Heinen. Jenže ještě před koncem třetiny se Strome trefil znovu, když usměrnil pěknou pobídku Kanea, a Chicago přidalo do přestávky další dva zásahy. Situaci 3 na 1 zakončil podařeným blafákem Nylander a následně připravil 29. gól v sezoně pro Kanea. Ve třetí části se krátce podíval na led náhradní brankář Malcolm Subban a odbyl si tak svou premiéru v novém dresu. Poprvé v NHL bodoval obránce Lucas Carlsson a svou 8. trefou v sezoně uzavřel skóre na konečných 6:2 český útočník David Kämpf, který zakončil dobrou práci Highmora. „Byla to dlouhá doba. Je příjemné, že jsem se z té deky vyhrabal,“ pochvaloval si Strome. „Důležitá výhra pro nás. Když se vracíme domů po sérii zápasů venku, většinou se nám pak další utkání nepovede. S prvními 10 minutami jsem byl spokojený, hráli jsme agresivně a dařilo se nám. Druhá desetiminutovka už nic moc, ztráceli jsme puky a nabízeli jim šance. Myslím, že zápas jsme vyhráli na začátku druhé třetiny, když se nám povedlo několik střídání po sobě a vstřelili jsme gól. Právě o tom jsme mluvili, že se musíme snažit navázat několik dobrých střídání za sebou. Přesně to se stalo a je z toho důležitá výhra,“ vyjádřil se trenér Colliton.