Po návratu do Chicaga výhra nad Floridou v nájezdech

Hawks se po dvou týdnech vrátili do United Center a v na šance bohatém utkání porazili po nájezdech Floridu 2:1. Skóre otevřel v první třetině z brejku Richard Pánik a po dlouhé době se tak radoval ze vstřeleného gólu. Hosté, poprvé s novým trenérem, vyrovnali v přesilovce krátce po druhé přestávce, když se po šťastném odrazu prosadil na brankovišti Jaromír Jágr. Česká legenda nastoupila do svého 1652. zápasu a o jeden tak poskočila před Chrise Cheliose. Oba brankáři si v utkání nemohli stěžovat na nedostatek práce, Crawford zneškodnil ránu Barkova a poradil si v řadě ošemetných situací kolem svého brankoviště, nejvíc starostí mu ale nadělal moment ve třetí části, když upadl po srážce s Hinostrozou a s pomocí tyčky jen tak tak vyrazil střelu MacKenzieho. Chicagské šance naopak nevyužili Schmaltz, Hossa nebo dvakrát Panarin. Právě Panarin ale spolu s Pánikem uspěl v nájezdu a získal domácím druhý bod. Doplněno: Artem Anisimov pro zranění po nastřelení pukem zápas nedohrál.Více

Blackhawks se vrací z výjezdu se 7 body

Ze 7 utkání během tradičního listopadového výjezdu (letos naposledy) si Chicago přivezlo 7 bodů, když v jeho závěru prohrálo v Los Angeles po prodloužení 2:1. Hawks vystřelili na branku domácího Budaje poprvé až ve 12. minutě, hned se ale ujali vedení. Střílenou přihrávku Keitha šikovně tečoval Patrick Kane, další gól však slovenský gólman neinkasoval. Kings se radovali už brzy po začátku střetnutí, jenže dorážka Toffoliho neplatila, protože Pearson postrčil Hjalmarssona do brankáře Darlinga a ten tak nemohl zasáhnout. Druhá trefa LA, tentokrát už v souladu s pravidly, přišla krátce po přestávce. Domácí vyhráli buly v útočné třetině, rozebrali chicagskou obranu a akci zakončil pěknou ranou Alec Martinez. Ve druhé části měly oba celky dost šancí, v té největší pro Blackhawks chytil Budaj střelu Rasmussena v přečíslení 2 na 1. Rozuzlení nakonec přineslo až prodloužení, do kterého šli Kings s výhodou pokračující přesilovky. Těsně po jejím vypršení překonal Darlinga přesnou střelou do horního rohu Jeff Carter a získal LA druhý bod.

Jonathan Toews se zranil při porážce v San José

Blackhawks prohráli v zajímavém utkání v San José 2:1. Fanoušci sice viděli jen tři branky, potěšit je ale mohla celá řada dalších příležitostí na obou stranách. Domácí poslal do vedení Couture nechytatelnou ranou v přesilovce 4 na 3 a náskok domácích následně zvýšil Ward, když v oslabení unikl Seabrookovi a chytře si poradil i s Crawfordem. Chicagský gólman už v utkání dále neinkasoval a i když mu dvakrát pomohla branková konstrukce, parádně zlikvidoval třeba dvě střely Pavelskiho. Hawks snížili ve 33. minutě, když Panarin perfektně trefil křižnou přihrávkou Anisimova, po hříchu to ale byla jediná branka hostujícího celku. Martin Jones si připsal stejně jako Crawford 33 zákroků. V nadějných pozicích neuspěli zejména nováčci Hartman, Motte a Hinostroza. Horší následky než druhá porážka v řadě může mít pro klub zranění kapitána Jonathana Toewse, podrobnější informace o jeho zdravotním stavu však nejsou k dispozici. „Více se dozvíme zítra (ve čtvrtek), snad to ale nebude nic vážného,“ pověděl trenér Quenneville.

Oilers si pohráli s Chicagem 5:0, Draisaitl nasbíral 3 body

Blackhawks se v polovině svého sedmizápasového výjezdu zastavili v Edmontonu a s Oilers prohráli podobně jednoznačně jako před týdnem ve Winnipegu. Domácí využili tři přesilovky, z toho dvakrát jen krátce před přestávkou, a Chicago už na v pohodě hrajícího soupeře nenašlo recept. Cam Talbot potřeboval na čisté konto 31 zákroků, Corey Crawford inkasoval pětkrát ze 27 střel. „To jsme nebyli my. Těžká porážka, na kterou musíme rychle zapomenout a dívat se na další zápas. Vytvořili jsme si pár dobrých šancí, ale nic co by stálo za řeč. Nedařilo se nám vůbec nic, jen jsem měl pocit, že všechno, do čeho plácnou oni, tak nám spadne do branky,“ vyjádřil se Crawford. „Předvedli jsme téměř perfektní výkon, to je pro náš tým výborné znamení,“ prohlásil trenér Oilers Todd McLellan.

Chicago narazilo ve Winnipegu a po 11 zápasech nebodovalo

Šňůra 11 zápasů, ve kterých Blackhawks neprohráli v základní hrací době, je u konce. Utkání proti Jets se Chicagu vůbec nevydařilo, domácí byli rychlejší, silnější v osobních soubojích a v několika slibných příležitostech zamířili hráči Hawks mimo branku jinak pozorného Hellebuycka. Přesto byli hosté po dvou třetinách stále ve hře, oba týmy v tu chvíli dělila jen první trefa Joshe Morrisseyho v NHL. Ve třetí části ale Winnipeg potvrdil svou pozici nejproduktivnějšího celku v závěrečné dvacetiminutovce a třemi rychlými zásahy rozhodl o své výhře. Nejprve Crawforda překvapil od mantinelu pohotovou ranou Thornburn, Byfuglienovu akci pak zakončil nejlepší střelec soutěže Patrick Laine a hned po buly dorazil Chicago Petan. „Myslím, že jsme nehráli špatně. Máme za sebou sérii dobrých výkonů a dneska jsme na to navázali. Během několika minut nám tam napadalo všechno, puky se odrážely a to se někdy stává. Jinak ale moc šancí neměli. Je jisté, že na tenhle zápas rádi rychle zapomeneme,“ pověděl brankář Corey Crawford.

Blackhawks v souboji lídrů porazili Montréal 3:2

V noci na neděli se United Center potkali lídři Východní a Západní konference. Canadiens zahájili sezonu rekordní šňůrou deseti vítězství na domácím ledě, do Chicaga ale přicestovali se sobotní výhrou nad Detroitem v nohách. Do branky Habs se tak postavil chicagský rodák Al Montoya a hlavně díky němu byli hosté až do konce utkání ve hře o dobrý výsledek. Rodák z Montréalu na druhé straně, Corey Crawford, se několikrát vyznamenal při slibných šancích Shawa a nestačil pouze na ránu Markova a smolný odraz Weberovy přihrávky od hole Kempného. Blackhawks vedli po přesné střele Gustava Forslinga, který se radoval ze svého prvního gólu v NHL, a dvěma zásahy otočili skóre zpátky na svou stranu ještě ve druhé třetině. Nejprve se z dorážky prosadil Hossa a následně se Kane parádním způsobem zbavil Petryho s Paciorettym a v pádu vstřelil rozhodující branku. Chicago bodovalo v 11. utkání v řadě a dva týdny bude nyní cestovat po hřištích soupeřů. Doplněno: Hawks před zápasem ocenili Denise Savarda, bývalého útočníka, který kromě své bohaté chicagské kariéry strávil také tři sezony doma v Montréalu (a získal zde v roce 1993 Stanley Cup).Více

Artemi Panarin vystřelil výhru v St. Louis

Artemi Panarin zazářil v utkání Chicaga se St. Louis, když se na výhře 2:1 podílel vstřelenou brankou v prodloužení a asistencí u první trefy. Navíc se stihl porvat s Upshallem krátce poté, kdy v přesilovce zblízka trefil břevno, a mohl se tak radovat z hattricku Gordieho Howa. Hawks šli do vedení na začátku druhé třetiny, kdy Forslingovu střelu z lehké pozice dorazil Hossa, a Crawford pak několika fantastickými zákroky držel domácí na uzdě. Chicago mělo několik dobrých příležitostí zvýšit svůj náskok v početní výhodě, jenže Blues se ubránili a po zastíněné ráně Pietrangela srovnali. Právě domácí kapitán byl ale v závěru vyloučený a těsně po jeho návratu na led rozhodl zápas v prodloužení přesnou střelou Panarin. „Cítím se dobře, jsem trpělivý a agresivní, když je to potřeba. Teď je to fajn období, ale vždy může být lépe,“ vyjádřil se Crawford, který v posledních šesti zápasech inkasoval pouze šest gólů a v St. Louis vytáhl třeba neskutečný zákrok betonem proti Tarasenkovi. ➜ Více

Hawks zvládli oba zápasy s Dallasem a vyhráli pošesté v řadě

V noci na neděli se Chicago představilo v Dallasu a přestože vedlo už po 11 vteřinách hry po trefě Pánika, zápas muselo nakonec otáčet. Povedenou ranou se uvedl Ryan Hartman a o vítězný gól se v přesilovce postaral Patrick Kane. Před odkrytou branku mu přihrál Artem Anisimov, který bodoval i v odvetě v United Center a protáhl tak svou šňůru už na 11 utkání. V noci na pondělí nabrali Blackhawks dokonce dvoubrankovou ztrátu, i v tomto případě ale nepříznivý stav dokázali zlomit. Na začátku třetí části nejprve srovnal po perfektní přihrávce Hossy Jonathan Toews a když vzápětí Darling vychytal v brejku Benna, udeřilo opět před brankou Dallasu, kde se z dorážky nemýlil Anisimov. Oba góly padly při hře ve čtyřech. Vynikajícího Darlinga v závěru překonal tečí Smith a poslal zápas do prodloužení. V něm měli hosté výhodu přesilovky, jenže Eavesovi Darling chytil tutovku a výhru tak domácímu celku vystřelil Marián Hossa. Doplněno: Marián Hossa zaznamenal svůj 1100. bod v NHL.

Corey Crawford opět neinkasoval, Chicago přehrálo Avs 4:0

Blackhawks sice porazili Colorado čtyřbrankovým rozdílem, nejlepším hráčem domácích byl však znovu vynikající brankář Corey Crawford. Pochytal všech 38 střel Avalanche a během krátké třízápasové série v United Center obdržel jen jediný gól. V první třetině se Hawks prosadili dvakrát během jedné minuty, když nejprve dorazil ránu Keitha kapitán Toews a následně se prosadil Marián Hossa. Slovenský útočník přidal na začátku třetí části svou druhou branku, když opět překonal Varlamova svým tradičním způsobem na lapačku. Poslední slovo měl v utkání Artemi Panarin, který po návratu z trestné lavice zakončil Kaneovu akci. Crawford měl v utkání hodně práce, poradil si ale jak v brejku proti Duchenovi, tak při nebezpečném pokusu Rantanena a mohl se tak radovat ze své další vychytané nuly.

Anisimov opět bodoval a Blackhawks porazili Flames 5:1

Artem Anisimov vstřelil svou sedmou branku v sezoně, přidal jednu asistenci a bodoval tak už v osmém utkání v řadě. Vedení Chicagu získal po přihrávce Rozsívala Patrick Kane, když se prosadil mezi trojicí hráčů Flames. Hosté ve druhé části srovnali, Keith zlomil v přesilovce hokejku a z protiútoku připravil Frolíkovi snadnou úlohu Backlund. Jiný gól už brankář Corey Crawford neinkasoval, celkem pochytal 33 střel, přičemž zejména v jedné příležitosti Tkachuka měl pořádný kus štěstí. Rozhodující trefu zaznamenal v přesilovce poté, co Bennett sestřelil Rasmussena, právě Anisimov, když usměrnil do sítě střílenou přihrávku Kanea. Ve zbytku třetí části přidali domácí další zásahy. Nejprve se po parádní individuální akci trefil Motte, do prázdné Panarin a Elliotta ještě na závěr propálil přesnou ranou Hjalmarsson. ➜ Více