Chicago opět nestačilo na Nashville a prohrálo 1:2

Blackhawks trochu zamíchali složením útočných řad, ve výsledku si ale k výhře v utkání s Nashvillem nepomohli. V první třetině přitom svého soupeře zatlačili a na Rinneho branku vypálili přes dvacet ran, získali však jen šťastné a hubené vedení 1:0. Schmaltz se v oslabení dostal do brejku, nadvakrát ještě Rinneho nepřekonal, z následné dorážky už se ale prosadil Artem Anisimov. Jenže na povedený výkon z úvodní dvacetiminutovky už Hawks nenavázali, obraz utkání pozměnila také série vyloučení a domácí se stále obtížněji prosazovali do zakončení. Skóre srovnal už v 21. minutě Järnkrok, když potrestal nepřesnou rozehrávku Keitha ve vlastní třetině, a v polovině duelu se v přesilovce trefil na bližší tyčku Smith. Corey Crawford si v utkání připsal několik těžkých zákroků, důležitý byl zejména ten v končící druhé třetině při brejku Arvidssona v oslabení. Ve třetí části byl nejblíže vyrovnání Hayden, jeho pokus zblízka pět minut před koncem ale Rinne kryl a celkem 43 zásahy přispěl k výhře hostí 2:1. „Těžká porážka, hráli jsme dobře. Dobře jsme bruslili a vytvářeli si šance, na tom se dá stavět. Těžko říct, co nám scházelo, možná trochu štěstí na brankovišti. Ale jinak jsme odehráli povedený zápas,“ vyjádřil se brankář Crawford.

Blackhawks prohráli v Las Vegas 2:4

V noci na středu se Chicago poprvé představilo na ledě nováčka z Las Vegas. Knights vstoupili do soutěže s vynikajícími výsledky, situaci jim však nyní zkomplikovala zranění brankářské dvojice Fleury-Subban a tak poprvé v NHL nastoupil od začátku Oscar Dansk. Svůj debut oslavil vítězně, když proti Chicagu pochytal 29 střel. Asi nejdůležitější zákrok předvedl v polovině třetí třetiny, kdy zlikvidoval brejk Sharpa, a domácí o chvíli později zvýšili svůj náskok už na tři branky. Blackhawks se sice dostali do vedení, když se ve 4. minutě trefil v oslabení Hayden, Knights ale srovnali ještě ve stejné přesilovce a brzy na to se prosadil na brankovišti Nosek poté, co Crawford neudržel Engellandovu střelu. Ve druhé části trefil Kane pouze tyčku, Chicago se nechytlo ve dvou přesilovkách a naopak před přestávkou inkasovalo z hole Bellemarea. „Přesilové hry nám dneska moc nešly, nedařilo se nám zavést puk do třetiny. Tím jsme se mohli dostat do zápasu, ale nepodrželi jsme puk a nic jsme si z toho nevytvořili,“ lamentoval kouč Joel Quenneville.

Lance Bouma rozhodl svým prvním gólem zápas v Arizoně

Útočník Lance Bouma se trefil poprvé v dresu Blackhawks a v 56. minutě tak rozhodl o výhře Chicaga v Arizoně. Puk se mu po Wingelsově teči Keithovy střely příhodně odrazil a Bouma si v lehké situaci věděl rady. Domácí, kteří jsou po osmi zápasech jediným celkem soutěže stále bez výhry, se dostali do vedení po šťastném gólu Fischera, jehož přihrávku si srazil do sítě Oesterle. Jen krátce poté však Hawks srovnali, když v přesilovce tečoval střelu Toewse Pánik. V polovině utkání proměnil Patrick Kane svůj brejk a na 3:1 zvýšil z trestného střílení Wingels, brankář Domingue mu však těsně vyrazil puk z hokejky a gól tedy nebyl uznán. Naopak, do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného skóre, když se trefil Keller. Na vítěznou branku Boumy navázal ještě Wingels a Blackhawks se radovali z výhry 4:2. „Poslali jsme je (čtvrtý útok) na konci na led, protože si to svým výkonem zasloužili. Takové góly v této lize padají, dorážky, z brankoviště. Z toho si mohou ostatní vzít příklad,“ chválil trenér Joel Qunneville. „Věřili jsme si, ale udělali jsme pár chyb a měli trochu smůlu. A tak už to jde dva nebo tři týdny,“ postěžoval si domácí kouč Rick Tocchet.

Blackhawks se vrací ze St. Louis s porážkou 2:5

Ve středu vyrazili hráči Hawks k utkání s rivalem ze St. Louis, domů se však vrací bez bodu. Blues získali už v 5. minutě náskok, když se před Crawfordem zjevil Schwartz a pohodlně otevřel skóre. A právě Schwartz byl ústřední postavou tohoto střetnutí, když se na výhře Blues 5:2 podílel hattrickem. Ještě v první třetině sice na krátko ze zápasu odstoupil pro zranění, po přestávce se ale vrátil a brzy se radoval z další snadné trefy. Brankář Allen jej dlouhou přihrávkou při špatném střídání Hawks poslal do brejku a Schwartz vykoupal Crawforda podruhé. O chvilku později si Anisimov neporadil s přihrávkou Seabrooka a Tarasenko potrestal hosty přesnou ranou z otočky. Chicago vystřelilo za 40 minut jen 8 střel, za rozhodnutého stavu pak sice využilo dvě z řady přesilovek, ale na zvrat už bylo pozdě. Blues byli jednoznačně lepším týmem, další nebezpečné situace navíc Crawford vyřešil. Zákrokem večera se však prezentoval Allen, když na brankové čáře na poslední chvíli zastavil kotouč z hole Kanea. „Hráli dobře a my byli příšerní. Špatný začátek, špatný prostředek, prostě nic moc. Otřesnější už to být nemohlo,“ hodnotil kouč Joel Quenneville.

Blackhawks prohráli doma s Minnesotou 2:5

V poměrně nezáživném utkání prohrálo Chicago doma s Minnesotou 2:5, když inkasovalo čtyři branky v poslední třetině. Zápasu na obou stranách trochu chyběla přesnost a když už se jeden ze soupeřů dostal do šance, oba brankáři byli připravení: Crawford zlikvidoval brejk Zuckera a Dubnyk nadvakrát vychytal Boumu. Skóre se poprvé měnilo až před druhou přestávkou, když po chybě Forslinga protlačil střelu na bližší tyčku Staal. Chicago srovnalo ve 49. minutě, v rozhozené obraně hostí měl Hartman na dorážku Kanova nahození spoustu času. Jenže o chvíli později se utkání zlomilo ve prospěch Wild. Seabrook neudržel kotouč v útočném pásmu a z brejku dvou na jednoho zakončil do prázdné Stewart. Chicago protestovalo kvůli ofsajdu Zuckera, jenže rozhodčí posoudili situaci v jeho neprospěch, když se puk smolně odrazil od ležícího Seabrooka. V následné přesilovce se chytře prosadil Zucker, dva další góly přidali hosté při hře Hawks bez brankáře a v samém závěru už jen korigoval šťastnou ranou Forsling, když se puk z jeho hole odrážel od Toewse s Dumbou. ➜ Více

Alex DeBrincat vstřelil svůj první gól při výhře v Montréalu

Blackhawks byli v Montréalu lepším týmem pouze ve druhé třetině, na výhru 3:1 jim to však díky vynikajícímu výkonu brankáře Coreyho Crawforda stačilo. Domácí se před svým publikem představili letos poprvé a do zápasu naskočili patřičně nabuzení. Již ve druhé minutě potrestal chybu Hartmana pohotovou střelou Plekanec, dalších 41 střel už ale ve zbytku zápasu Crawford zneškodnil. Canadiens měli v první části výraznou početní převahu, jenže do přestávky šli s náskokem Hawks. V 18. minutě nejprve pěknou ranou z voleje srovnal nováček Alex DeBrincat, pro kterého to byl první gól v NHL, a jen o 19 vteřin později zakončil brejk prvního útoku do prázdné Brandon Saad. V polovině utkání Crawford zlikvidoval brejk Byrona v oslabení a obratem se měnilo skóre na druhé straně, když Franson, při svém debutu za Blackhawks, s DeBrincatem připravili lehké zakončení pro Anisimova. Ve třetí třetině znovu Habs zatlačili, chicagský gólman byl však pozorný a ve zbytku duelu již neinkasoval. ➜ Více

Hawks ztratili v Torontu dvougólový náskok a mají jen bod

Chicago přišlo ve třetí třetině o dvoubrankové vedení a s Torontem nakonec prohrálo po prodloužení 3:4. Hawks měli výtečný vstup do zápasu a dokázali využít šťastných odrazů a zmatků v domácí obraně k náskoku 2:0. Nejprve si Ruttovu přihrávku srazil do sítě Marner a z dorážky pak zvyšoval kapitán Toews. Sharpův brejk následně Andersen zlikvidoval a skvělý zákrok špičkou betonu předvedl na druhé straně také Forsberg. Od druhé třetiny hru rozkouskovala řada vyloučení, hráči Maple Leafs postupně získali převahu a po střele Zaitseva se dočkali snížení. Ve třetí třetině sice v přesilovce dorazil Forslingovu nepřesnou střelu Pánik, domácí ale proměnili svůj tlak ve vyrovnání. Na středu dostal nejprve hodně prostoru Brown a v přesilovce tečoval Bozakovu nabídku na brankovišti Van Riemsdyk. V prodloužení už Toronto dominovalo a rozhodnutí přinesla povedená rána Matthewse. Anton Forsberg při svém debutu v chicagském dresu předvedl několik složitých zákroků a celkem pochytal 39 střel. „Hlavně díky němu jsme dnes získali alespoň bod,“ pochválil jej Jonathan Toews. „Pustili jsme je do spousty šancí, to pro nás není typické. Ale mají vynikající hráče, jsou nebezpeční, to se musí uznat,“ pronesl trenér Joel Quenneville.

Chicago zahájilo sezonu výhrou 10:1 nad Pittsburghem

Lepší začátek sezony si snad Blackhawks nemohli vysnít. V první utkání využili toho, že do United Center přijeli Penguins se včerejším zápasem proti St. Louis v nohách a v 10. minutě už vedli o čtyři góly. Brankář Niemi, který s Chicagem vybojoval Stanleyho pohár v roce 2010, nepůsobil jistým dojmem a právě po čtvrté trefě pustil do hry jedničku Penguins Murrayho. Ten inkasoval ještě v první třetině po přesné střele Sharpa a ve zbytku utkání přidali domácí ještě pět branek, přičemž nevyužili ani jednu z šesti přesilovek. Hattrickem přispěl navrátilec Brandon Saad, Ryan Hartman nasbíral 5 bodů (1+4) a nově sestavený útok Hartman, Schmaltz, Kane se postaral celkem o čtyři góly (4+8). Poprvé v NHL nastoupili Jan Rutta (hned si připsal asistenci u Pánikovy trefy) a Alex DeBrincat, své debuty v chicagském dresu pak prožili Lance Bouma a Connor Murphy. ➜ Více