První gól Michala Kempného na výhru nestačil

Téměř polovinu sezony čekal český obránce Michal Kempný na svou první zámořskou trefu a dočkal se až v noci na Silvestra v Carolině. Kempný nastoupil po delší době už o den dříve v Nashvillu, důvěru trenéru si vysloužil i pro následující duel s Hurricanes a odvděčil se dvěma body za gól a asistenci. Na jeho ránu ze 7. minuty ale odpověděli domácí pohotově a po dorážkách Lindholma se Stempniakem brzy otočili skóre. Ve třetí třetině zvýšil po chybě Kanea McClement a Blackhawks už stačili jen snížit, když Toewsovu střelu šťastně tečoval Vinny Hinostroza. Ten měl jinak v utkání několik dobrých příležitostí, pokaždé ale narazil na připraveného brankáře Warda. Domácí gólman uspěl také ve velké šanci Hartmana i při závěrečné snaze Hawks o vyrovnání a Hurricanes tak po výhře 3:2 prodloužili svou bodovou domácí šňůru na 11 zápasů.

Patrick Kane zaznamenal 700. bod a rozhodl o výhře nad Preds

Patrick Kane se stal šestým hokejistou v klubové historii, který dosáhl na hranici 700 bodů. Na výhře v Nashvillu 3:2 se podílel jednou asistencí a vítěznou brankou, když pět minut před koncem překonal Rinneho pohotovou střelou z brejku tři na dva. Blackhawks předtím dvakrát využili přesilovku tečí na brankovišti, nejprve se prosadil Anisimov, pro něhož to byla již 16. trefa v sezoně, a v 52. minutě vyrovnal na 2:2 podobným způsobem kapitán Toews. „Byl jsem trochu překvapený, že tam není obránce, a ze střídačky jsem pak slyšel, že je to tři a potom čtyři na dva. Oni to trochu odcouvali, naši se tlačili do branky, tak jsem si řekl, že mám místo na střelu,“ popsal Kane rozhodující situaci utkání.

Hawks zvítězili popáté v řadě, San José porazili 4:1

Blackhawks se vrátili do United Center vítězně a přestože hráli druhý zápas ve dvou dnech, Sharks přehráli 4:1. Předvedený výkon odpovídal náročnému programu, Chicago se však opět mohlo spolehnout na vynikajícího brankáře Scotta Darlinga, který si tak spravil chuť po ne úplně vydařeném vystoupení v St. Louis. První gól vstřelili na začátku druhé části hosté, když střelu Burnse tečoval Pavelski. Hawks srovnali v závěru prostřední dvacetiminutovky po ráně Keitha a o rozuzlení se následně postarala dvojice Hartman-Hinostroza. Ve 47. minutě se trefil první jmenovaný hned po vhazování a Hinostroza pak dvě minuty před koncem definitivně nasměroval domácí celek k výhře, když se prosadil při brejku 2 na 1. „První dvě třetiny to bylo vyrovnané, oba týmy měly šance. Góly ve třetí třetině jsou vždycky důležité a nám se je teď daří střílet. Snažil jsem se odstavit na buly hráče a nechat mu [Hartmanovi] volný puk. Udělal přesně, co jsem si myslel, že udělá,“ popsal vítěznou branku Vince Hinostroza.

Blackhawks vezou ze St. Louis výhru 6:4

Chicago muselo v utkání proti Blues čtyřikrát dotahovat, nakonec ale získalo oba body za výhru 6:4. Rozhodující branku vstřelil v 56. minutě Vince Hinostroza, pro kterého to byla teprve druhá trefa v sezoně. V závěru druhé třetiny nejprve srovnal na 3:3 obránce Campbell, domácí však rychle znovu odskočili po ráně Pietrangela. Krátce po přestávce viděli diváci další branku, tentokrát vyrovnal tečovanou střelou Hjalmarsson a začínalo se opět od nuly. „Je to už dlouho, co jsem se trefil naposledy, ale myslím, že jsem měl šancí dost a jsem rád, že se to teď povedlo. Je to jednoznačně náš největší rival, bojujeme s nimi na špičce tabulky a je to paráda, když přijedeme sem za nimi do jejich haly a porazíme je,“ pověděl po utkání Hinostroza.

Chicago uspělo v divokém utkání s Islanders

V noci na pátek se Blackhawks představili v Brooklynu a domácí fanoušci se mohli těšit na dramatické utkání. Oba týmy se dvakrát dostaly do vedení a z výhry 5:4 se nakonec radoval hostující celek. Islanders získali dvoubrankový náskok už ve 4. minutě po trefách Ladda s Cizikasem, jenže Chicago pohledným způsobem využilo dvě přesilovky a po parádní přihrávce Hartmana vstřelil v 15. minutě třetí gól Hossa. Hned v následujícím střídání však tečovanou ranou srovnal Strome a do šaten se tak odcházelo za stavu 3:3. Ve druhé třetině padlo na každé straně po jednom gólu, brzy po přestávce skóroval Lee a v poslední minutě se podruhé v přesilovce přesně trefil Artemi Panarin. Rozhodující gól zařídila třetí chicagská formace v 54. minutě. Z dobré práce Krügera s Rasmussenem těžil Richard Pánik a z ideální pozice prostřelil Greisse mezi betony.

Výtečný Darling a úspěšná odveta proti Rangers

Scott Darling pokračuje ve vynikajících výkonech, když v New Yorku pochytal 33 střel a měl tak lví podíl na výhře nad Rangers 2:1. Také Antti Raanta se v odvetě vytáhl, tentokrát měl však pod utkání větší radost jeho chicagský kolega. Skóre zápasu otevřel ve 26. minutě Trevor Van Riemsdyk, když přesnou střelou zakončil akci, na jejímž začátku stál šťastný odraz puku od čárového rozhodčího. Jenže domácí brzy srovnali, u tyčky pohotově dorazil puk ze vzduchu Jesper Fast. O rozdílový gól se postaral Artem Anisimov, který se krátce před přestávkou odpoutal od Holdena a proměnil spolupráci Campbella s Panarinem. Ve třetí části mohl zvýšit Hartman, ale svou ránu namířil jen do břevna. Rangers měli řadu dobrých příležitostí, Darling si ale poněkolikáté v duelu poradil jak s pokusy Zuccarella tak Veseyho a Hawks už těsný náskok udrželi. Doplněno: Do sestavy se vrátili uzdravení Toews se Seabrookem.

Blackhawks porazili Dallas 3:1

Chicago uspělo v utkání s Dallasem 3:1 a ve čtyřech zápasech během posledního týdne nasbírali doma celkem pět bodů. Následující týden se opět představí na ledě soupeřů, dvakrát v New Yorku a v noci na neděli v St. Louis. Skóre v utkání proti Stars otevřeli krátce po přestávce hosté, když do odkryté branky dorážel u tyčky Shore. Jenže náskok Dallasu nevydržel ani celou minutu, když Marián Hossa prostřelil Lehtonena od levého mantinelu a Hawks laciným gólem srovnali. Vítězný gól vstřelil ve 33. minutě Artem Anisimov po akci Ryana Hartmana, který naskočil na led z trestné lavice v ideální moment a v následném souboji uspěl proti bývalému hráči Chicaga Johnsovi. Na konečných 3:1 upravil parádní střelou v přesilové hře Artemi Panarin. Domácí se mohli opět spolehnout na brankáře Darlinga, na výhře se podílel 23 zákroky a vytáhl se zejména při šanci McKenzieho v první třetině.

Brankářský duel vyhrál pro Rangers Antti Raanta

V souboji Chicaga s New Yorkem v základní hrací době branka nepadla a oba gólmani předvedli několik výtečných zákroků. Antti Raanta, bývalý brankář Blackhawks, dvakrát vychytal Kanea, poradil si při pokusech Anisimova s Pánikem a v největší příležitosti zlikvidoval střelu právě slovenského útočníka. V utkání sice přeci jen inkasoval, gól Mariána Hossy však nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdu. Scott Darling vytáhl dva famózní zásahy pět minut před koncem druhé třetiny, když nejprve betonem zavřel dorážku Stepana a následně se bleskově přesunul při úniku Hrivíka s Fastem. Celkem v utkání pochytal 36 pokusů. V prodloužení nakonec získal bonusový bod pro Rangers obránce Nick Holden. Domácí špatně vystřídali, Stepan posunul volnému Holdenovi a ten překonal Darlinga zblízka na vyrážečku.

Chicago prohrálo doma s Winnipegem 2:1

Blackhawks se nedělní zápas nepovedl, proti Winnipegu si vypracovali jen minimum střeleckých příležitostí. Na první trefu čekali diváci až do konce druhé třetiny, kdy v přesilovce usměrnil střílenou přihrávku Byfugliena do sítě Little. Jets měli řadu dalších šancí a Scott Darling zlikvidoval celkem tři samostatné úniky hostujícího týmu. V 54. minutě se přesto Chicago vrátilo do hry. Copp trefil z přečíslení dva na jednoho břevno, vzápětí si Panarin vyměnil puk s Kanem a přesnou střelou srovnal. Jenže naděje na bodový zisk domácím dlouho nevydržela. O rozhodující branku se postaral právě smutný hrdina předchozího okamžiku Andrew Copp, na jeho střelu pod vyrážečku Darling nedosáhl. V samém závěru hráli Hawks několik minut přesilovku, jak Kane, tak Panarin ale lámali své hole a skóre už se tak nezměnilo.

Hawks ve Philadelphii neuspěli a přišli o Crawforda

Artemi Panarin sice ve 4. minutě otevřel skóre, jinou branku už ale Blackhawks ve Philadelphii nepřidali a prohráli se svým soupeřem 3:1. Chicagu se nevydařila druhá třetina, během které otočil slepenými góly mladý obránce Ivan Provorov a z přečíslení tři na dva se pěknou ranou prosadil Schenn. Flyers další šance nevyužili, na druhé straně chytil Steve Mason slibnou střelu Panarina a několikrát se do dobré pozice tlačili Pánik s Krügerem. Právě po jedné jejich akci zasahoval Provorov na brankové čáře a i když se zdálo, že by Blackhawks mohli snížit, video jejich gól nepotvrdilo. V závěru zápasu už si hosté nic nevytvořili, větší ztrátou je však absence brankářské jedničky Coreyho Crawforda. Ten se ve Philadelphii podrobil operaci slepého střeva a svému celku bude nějakou dobu scházet. Darlingovi kryl na střídačce záda Eric Semborski, narychlo angažovaný gólman se zkušenostmi z univerzitní soutěže. Do sestavy se naopak vrátil po delší době uzdravený Trevor Van Riemsdyk.

Marián Hossa rozhodl v prodloužení o výhře nad Devils

Blackhawks měli proti New Jersey tragický nástup do zápasu a do první reklamní přestávky se prakticky nedostali za červenou čáru. Hosté však ze svého náporu vytěžili jen jednogólový náskok a ve druhé třetině se Chicago vrátilo do hry. Nejprve vyrovnal povedenou ranou Krüger a na Zajacův druhý gól rychle odpověděl dorážku Anisimov. Ještě před koncem třetiny překvapil Schneidera schovanou střelou Hjalmarsson a když se později trefil Campbell, zdálo se, že Hawks dotáhnou zápas do vítězného konce. Jenže Campbellův gól nebyl kvůli střetu Pánika se Schneiderem uznán a tak udeřilo na druhé straně, kdy do odkryté branky završil svůj hattrick Zajac. V prodloužení rozezněl Cammalleri tyčku, vítězný gól však padl vzápětí po střele Mariána Hossy do hostující sítě. „Brankář asi moc neviděl, nebyla to úplně prudká střela, jen jsem chtěl trefit branku. Dneska to nebyl pěkný zápas z naší strany, ale dva body jsou skvělé,“ pověděl Hossa.